Persoonlijk

De 10 best gelezen blogs sinds 3 jaar

Vandaag 1 oktober 2021, bestaat mijn blog 3 jaar. Toch een bijzondere gelegenheid om bij stil te staan. Het voelt als een feestje dat ik al 3 jaar met mijn blog bezig ben. Voor mijn gevoel is het het laatste jaar heel snel voorbij gegaan. Reden om eens terug te blikken hoe het is gegaan. En natuurlijk terug te kijken naar wat de 10 best gelezen blogs zijn van het afgelopen jaar.

Bloggen in de coronatijd

Het afgelopen jaar vond ik toch een bijzonder jaar. We kregen te maken met twee lockdowns en daardoor merkte ik ook dat ik minder tijd aan mijn blog kon besteden. Dat vond ik jammer, maar op dat moment ging mijn gezin en mijn werk voor. In die periode heb ik wel een paar blogs geschreven die te maken hebben met de coronatijd. Zo interviewde ik mama coach Annelies Bondo over het onderwerp hoe je het moederschap goed vol kunt houden tijdens de coronatijd. Ik vond dit een erg leuk interview om te doen. Ook schreef ik een artikel over er op uit tips tijdens de coronatijd, onder andere over de Efetling en over gratis uitjes met kinderen die coronaproof zijn. Het was dan wel een vreemde tijd, maar het gaf in ieder geval genoeg inspiratie om blogs te schrijven!

Terugblik naar het afgelopen jaar

De basis van mijn blog is nog steeds hetzelfde gebleven. Ik wil graag mooie blogs schrijven voor vrouwen om hen te inspireren en informeren over onder andere opvoeding, leuke tips over dagjes uit en vakantie. Daarnaast schrijf ik regelmatig persoonlijke verhalen over ons gezin en het moederschap. De blogs over ons pleegzorgtraject zijn het afgelopen jaar goed gelezen. Ik merk dat veel volgers het mooi vinden om dit traject te volgen. Daarnaast kregen we de kans om een super leuk dagje uit te gaan naar het klimbos in Goirle en mocht ik ook nog eens een leuke winactie opzetten. Kortom, het was ondanks de coronacrisis, een mooi blogjaar met mooie momenten.

Bedankt voor het lezen

Bedankt voor het lezen van mijn blogs! Ik vind het altijd heel erg leuk om reacties te krijgen, zowel op mijn blog of op mijn social media kanalen. Ik ben namelijk erg benieuwd wat jij goede of interessante blogs vindt? Wat vond je leuk of boeiend om te lezen? Laat het mij weten! Ik vind het leuk om contact met jullie te onderhouden via social media. Dus mocht je mij nog niet volgen via facebook of instagram, dan zou ik dat erg leuk vinden als jullie dat doen. In ieder geval wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blogs!

Winactie

Daarnaast geldt: wie jarig is trakteert. Dat betekent dat ik komende week een winactie ga houden. Ik mag namelijk vanwege mijn 3-jarig bestaan drie leuke boeken van Slaapklets weggeven! Wil jij meedoen? Dat kan, houdt mijn facebook en instagram in de gaten. Aankomende week komt er een leuke blog over dit boek online met een winactie!

De best gelezen blogs

En dan nu mijn lijstje met de best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Hier komen ze:

  1. Waar kun je speelgoed doneren voor een goed doel?

Dit is een blog die veel wordt gevonden via Google. Ik denk dat heel veel moeders tijdens de coronatijd aan het opruimen zijn geweest en dat daardoor op zoek waren naar een goede bestemming voor speelgoed en knuffels.

2. Oude kleding inleveren voor een goed doel

Regelmatig ruim ik onze kledingkasten op en dan gaat kleding altijd in tassen naar een goed doel. Zonde om weg te doen als de kleding nog goed is!

3. Slaapproblemen bij kinderen, hoe ga je er mee om en wat kun je er aan doen?

Dit is een blog die ik schreef in de periode dat onze dochter heel slecht sliep. Nog steeds wordt deze blog heel veel gelezen. Het is een onderwerp waar veel ouders mee te maken hebben en waar je letterlijk wakker van kunt liggen. Dus ben of ken je een ouder die worstelt met een kind met slaapproblemen, dan is deze blog de moeite waard om eens te lezen!

4. 8 tips: Hoe ga je met korting naar de Efteling

Deze blog staat al drie jaar in mijn lijstje met best gelezen blogs. Want de Efteling bleef mateloos populair, ook in coronatijd. En wie wil nu geen korting op de Efteling?

5. Het geluk van een eerste kind en de wens voor een tweede

Het eerste deel van de driedelige serie die ik schreef over mijn tweede kinderwens en secundaire kinderloosheid. Deze blogs zijn zeer persoonlijk en recht uit het hart geschreven. Nog steeds worden deze blogs ontzettend vaak gelezen door heel veel vrouwen. Ik hoop andere vrouwen die dit meemaken door mijn persoonlijke verhaal een steuntje in de rug te geven.

6. Zwemles, wel of niet zwemdiploma c halen?

In deze blog vertel ik je waarom wij het belangrijk vinden dat onze dochter haar zwemdiploma C heeft gehaald. Mocht je twijfelen of je kind wel of niet voor het C diploma wil gaan, dan raad ik je aan deze blog eens te lezen.

7. Samen naar het jeugdjournaal kijken

Tijdens de coronatijd zijn wij met onze dochter het jeugdjournaal gaan kijken. Het is echt een gewoonte geworden dit iedere dag te doen. Ik schreef er een blog over waarom wij dit zo belangrijk vinden.

8. Het besluit: er komt geen tweede kind meer

Het derde en laatste deel uit de driedelige serie over secundaire kinderloosheid lees je in deze blog.

9. Waarom ouderbetrokkenheid belangrijk is

Het mooie van bloggen is, dat een blog die je tijd geleden geschreven hebt, in eens erg populair kan worden. Dat is gebeurd met deze blog. Voor dit onderwerp interviewde ik Minke Bruning- Hofland, zij is consultant bij CPS, een organisatie voor onderwijsontwikkeling en advies. Dit onderwerp is het afgelopen jaar erg belangrijk geworden, juist vanwege corona. Daarom is deze blog ook gedeeld door diverse websites en daarom in eens veel gelezen.

10. Tips voor een dagje Efteling in Coronatijd

En als laatste mijn blog over ons dagje uit in de Efteling tijdens corona. Een blog die het erg goed deed afgelopen jaar vanwege alle maatregelen in de Efteling. Ik vind het daarom mooi om te zien dat deze blog zo vaak is gelezen afgelopen jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.