Over Rosa schrijft

Als studente journalistiek schreef ik regelmatig artikelen voor een lokaal stadsblad. Ik ging op zoek naar mooie verhalen en vond het heerlijk om te schrijven over alles wat ik interessant vond en wat paste in het lokale stadsblad. Toen ik terug kwam van een interview met een Maastrichtse horecaondernemer die vurig sprak over haar vak, was ik zo enthousiast dat ik meteen het verhaal begon te schrijven toen ik thuis kwam. Het werd een mooi artikel waar ik trots op was. Die passie voor het schrijven heb ik mijn hele leven gehouden. Vanaf dat moment wist ik dat schrijven in mijn bloed zat en ik wilde er mijn beroep van maken. Ik zou een succesvolle journaliste worden die prachtige verhalen zou gaan schrijven.

Het leven gaat niet altijd over rozen

Maar dat liep toch anders. Mijn journalistieke carrière ging namelijk niet over rozen. Na mijn afstuderen lukte het niet om aan een passende baan te komen. Ik werkte wel als freelance journalist voor tijdschriften en haalde daar veel voldoening uit. Ik bleef schrijven voor diverse tijdschriften maar een vaste baan zat er niet in. Ik besloot na veel nadenken de stap te zetten om weer te gaan studeren, culturele antropologie in Utrecht. Na deze studie besloot ik een carrière switch te maken en ben ik in de volkshuisvesting beland. Ik werkte jarenlang als woonconsulent bij een grote corporatie en inmiddels bij een welzijnsorganisatie. De volkshuisvesting is een mooie en boeiende wereld en ik heb veel plezier in mijn werk, maar ik begon het schrijven te missen. Zeker toen ik moeder werd van mijn dochter Laura begon het te kriebelen om het schrijven weer op te pakken. Ik kreeg veel inspiratie door het moederschap. Op mijn blog staan ook een aantal persoonlijke verhalen over onder andere mijn ervaring met secundaire kinderloosheid. Over mijn tweede kinderwens die niet is uitgekomen schreef ik een populaire serie van drie artikelen die zeer vaak wordt gelezen. Na jaren proberen zwanger te worden van een tweede kind, besloten mijn man en ik te gaan voor pleegzorg. Over mijn ervaring met pleegzorg zul je dus ook regelmatig een blog lezen.

Kijk jij ook met een open blik naar de wereld?

Rosa schrijft is een blog voor vrouwen met een open blik naar de wereld en die bewuste keuzes maken. Een blog voor vrouwen die zich willen blijven ontwikkelen op allerlei vlakken naast het moeder zijn. Ik ben van mening dat je door kleine stapjes de wereld toch een beetje mooier kunt maken. Heb jij interesse in artikelen over het moederschap, opvoeding, school, gezond en duurzaam leven? Dan zit je op mijn blog goed. Een van meest gelezen blog gaat bijvoorbeeld over hoe je speelgoed kunt doneren aan een goed doel. Daarnaast schrijf ik ook regelmatig persoonlijke verhalen en werk ik aan interviews met mensen met een bijzonder verhaal. Ik wil jou ook graag inspireren en leuke en goede tips geven die te maken hebben met het moederschap, zoals uitjes en vakanties. Neem de tijd om een kijkje te nemen op mijn blog en ik zorg er voor dat je goede artikelen zult lezen!

Ik ben blij dat je interesse hebt in mijn blog. Als je een artikel leuk of interessant vindt, laat je dan een reactie achter? Je kan mij ook volgen via  facebook en instagram. Op instagram schrijf ik regelmatig korte verhalen.

Veel plezier met het lezen van mijn blog en hopelijk kom je nog eens terug!

Liefs Rosa