Duurzame sieraden
Duurzaam leven

Duurzame sieraden uit Nederland met een bijzondere boodschap

De laatste tijd ben ik steeds meer op zoek naar duurzame producten. Dat zijn producten die ik gebruik in het dagelijks leven, zoals zeep, schoonmaakmiddelen of koffie. Maar ik ga ook steeds bewuster om met het kopen van kleding, accessoires en sieraden. Tijdens mijn zoektocht kwam er een prachtig mooi sieradenmerk op mijn pad, namelijk Kluttery. Dit sieradenmerk is bijzonder. Niet alleen omdat het duurzame sieraden zijn, maar ook omdat ze handgemaakt zijn in Nederland. In deze blog vertel ik je alles over dit sieradenmerk en kun je ook een prachtige, duurzame armband winnen. Lees dus snel verder!

Duurzame sieraden uit Nederland

Het grote nadeel van sieraden, is dat ze vaak niet duurzaam zijn. Veel materialen komen uit landen waar niet op een duurzame manier wordt gewerkt. Daarnaast is er ook vaak sprake van slechte arbeidsomstandigheden. De Nederlandse Evi, het gezicht achter Kluttery, wil hier verandering in brengen. Daarom begon zij met het maken van sieraden van tweedehands of gebruikte materialen. Omdat ze hier zo veel voldoening uithaalde, is ze haar eigen webshop begonnen met duurzame sieraden zoals kettingen, armbanden en brillenkoorden. Zo werd het merk Kluttery geboren.

Hoe worden de sieraden gemaakt?

Evi bedenkt en maakt alle sieraden zelf. Haar missie is om mooie, duurzame sieraden op de markt te brengen én goed voor onze planeet te zorgen. Zij maakt daarom gebruik van materialen die zij koopt op Vinted, op rommelmarkten of bij hobbywinkels die gestopt zijn met verkoop. De afwerking en sommige kralen van natuursteen koopt zij direct in bij makers in bijvoorbeeld in Azië. Zo blijven de lijnen zo kort mogelijk. Als zij de benodigde materialen heeft, gaat ze hiermee aan de slag. Doordat er geen sprake is van massaproductie, ben je bij Kluttery op het goede adres als je een unieke armband, kralen ketting of brillenkoord zoekt.

Duurzame sieraden met een bijzondere boodschap

Naast duurzaamheid, is er nog iets dat Evi belangrijk vindt en wil uitstralen met haar sieraden. Ze wil namelijk vrouwen blij maken én positiviteit uitstralen. Dat doet zij door aan ieder sieraad een zonnige gele, keramieken smiley-hanger te hangen. Ze wil hiermee positiviteit, vrolijkheid en geluk meegeven aan haar sieraden.

Parelketting van Kluttery

Toen Kluttery op mijn pad kwam, was ik zo benieuwd naar dit merk dat ik besloot een parelketting te bestellen. Zelf ben ik niet zo van de uitbundige kettingen, maar voor een speciale gelegenheid vind ik een parelketting mooi staan. Ik kreeg de ketting opgestuurd in een mooi doosje met een handgeschreven kaartje van Evi erbij. De ketting is gemaakt van kleine parels met doorzichtige kleine kraaltjes er tussen. Daardoor komt de ketting natuurlijk en rustig over, precies wat bij mij past! En inderdaad, de smiley maakt meteen vrolijk en blij. Heel mooi om zo’n sieraad te ontvangen.

Winactie duurzame armband Ginger

Ben je enthousiast geworden over deze duurzame sieraden? Een word jij blij van een mooie armband? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Je kan namelijk deze prachtige armband van natuursteen winnen.

Lees hier wat je moet doen om mee te doen aan deze winactie:

 • Laat onder deze blog een reactie achter dat je mee wilt doen aan deze winactie en schrijf erbij waarom jij deze armband graag wil winnen.
 • Volg je Rosa Schrijft al via social media? Super! Mocht je dat nog niet doen, dan zou ik het erg leuk vinden als je mij volgt via Instagram of Facebook. Maar dit is geen voorwaarde. Je mag dus ook gewoon meedoen als dit niet zo is.
 • Volg Kluttery via Instagram of Facebook. Ook dit is geen voorwaarde om mee te doen, maar het is wel leuk.
 • Zorg dat je een geldig emailadres achter laat, zodat ik je een berichtje kan sturen.
 • De winactie duurt tot en met 17 maart 2024.
 • De armband wordt verloot onder de lezers die een reactie hebben achter gelaten en de winnaar krijgt persoonlijk bericht. Ik zal vanwege privacyoverwegingen geen winnaar bekend maken op deze site of op social media kanalen.

Deze blog is in samenwerking opgesteld.

Deze winactie is afgelopen. Er kan niet meer gereageerd worden.

38 Comments

 • JokeS

  Ook wij zijn met ons gezinnetje steeds meer bezig met duurzame producten. Alle beetjes helpen om wereld te verbeteren! Ik kende Kluttery nog niet, maar wat hebben ze mooie sieraden!
  Ik wil dan ook graag deelnemen aan deze winactie! Ik zou deze armband van natuursteen namelijk cadeau willen doen aan mijn dochtertje. Zou ze zo blij mee zijn! Ik volg Rosa schrijft en Kluttery via Facebook (JokevanGent) 👌🍀

 • Julia

  I would like to participate in the raffle 🙂 I love the Kluttery project and Evi makes beautiful pieces, so I was excited when I saw the contest. I have a few Kluttery pieces myself and I use them like you, as accent pieces for special occassions. My first one was also a pearl necklace! Hope you enjoy yours for a long time ✨

 • Willem de Wal

  Mijn buurmeisje Roos leert op school over duurzaamheid en brengt dit ook thuis in de praktijk. Als ze komt buurten vertelt ze graag over recyclen, hergebruik van artikelen, compost maken in de tuin. Kortom er gaat soms een wereld voor mij open. Ze is ook dol op sieraden, toen wij laatst in Amsterdam waren naar het Rijksmuseum en op de terugweg door de stad wandelden, drukte ze haar neusje tegen de etalage van elke sieradenwinkel.
  Met deze duurzame armband zou ik haar graag willen verrassen en vast een groot plezier doen.

 • Kim Meysmans

  Kan wel een beetje extra vrolijkheid en positiviteit gebruiken. Als ik dan naar het armbandje kijk besef ik dat hopelijk meer en meer.

 • Marian B

  Duurzame sieraden, daar heb ik eigenlijk nog nooit echt over nagedacht. Fijn dat er aandacht voor is.
  Deze kleur past echt bij mijn dochter die dol is op sieraden en met name armbandjes. Voor haar doe graag mee.

  • Loes van der Hek

   Ik doe graag mee! Prachtige sierraden en niet zo “in your face” maar heerlijk fijntjes. En met mijn allergische huid hoef ik met deze sierraden geen zorgen te hebben. Wat wil je nog meer?

 • Gerrie

  Super leuke winactie. Ik ben gek op sieraden en al helemaal deze. Ze passen zo tof bij mijn zomeroutfits, mooie frisse en zachte kleurtjes. Ze maken m’n outfit helemaal af.

 • Debby Koeman

  Wat een prachtige en bijzondere sieraden! Ik doe graag mee voor mijn moeder. Vorig jaar heft ze het flink voor haar kiezen gekregen door ziekte en het overlijden van mijn vader, ik gun haar positiviteit en vrolijkheid.

 • marielle

  Wat mooi en wat goed!
  Ik doe mee voor een vriendin. zij is dol op stenen en altijd bezig met duurzaam leven. Ik zou haar graag bedanken op deze manier

 • Bianca

  Grote liefhebber van stenen en prachtig sieraad om te dragen. Mooi dat er op duurzame wijze mee omgegaan wordt, daar word ik extra blij van.

 • Angela

  Graag doe ik mee voor mijn nichtje Rosa. Een lief meisje van 11 jaar oud met haar hart open voor de natuur en de dieren om haar heen. Rosa staat echt midden in het leven. Ze wil graag een betere wereld. Ze is klein van verschijning maar groot van hart. Door haar metabolen ziekte kan ze helaas niet zoveel geven als dat ze zou willen. Met deze armband zou ik haar willen zeggen dat ze mooi is zoals ze is. En wat ze doet zeker bijdraagt aan een betere aarde.

 • Fenna Hueting

  Ik doe heel graag mee! Afgelopen zomer is er bij ons ingebroken en is mijn hele sieradenkistje leeggeroofd. Ik snak dus naar mooie nieuwe aanvullingen en dit is helemaal mijn smaak (en ik ben helemaal fan van de duurzame waarden van het merk) 😉

 • Marleen

  Wauw ! 🤩 wat een mooie armbanden. Begin mezelf meer te ontdekken op het vlak wat stenen nu eigenlijk voor mij betekenen. Sinds een paar jaar een paar mooie mineralen weten te bemachtigen. Deze wil ik wel toevoegen 😍

 • Mariska Kamp

  Wat geweldig duurzaam daar moet je zonder bij na te denken bij stilstaan, en sieraden zijn dat vaak bij lange na niet. Echter dit wel wat geweldig, als ik wil zal ik deze ketting met trots dragen en vertellen aan wie het maar wil horen.

 • Mariska Kamp

  Wat geweldig duurzaam daar moet je zonder bij na te denken bij stilstaan, en sieraden zijn dat vaak bij lange na niet. Echter dit wel wat geweldig, als ik wil zal ik deze armband met trots dragen en vertellen aan wie het maar wil horen.
  Wat leuk je te ontdekken ik ga je heerlijk volgen

 • Suleika

  Ik ben niet zo groot fan van sierraden, vindt het al snel te veel of te glitterend. Maar dit is een erg mooie en natuurlijke armband. Ik doe graag mee! Mijn vriendinnen zullen verrast zijn als ik ineens een armband draag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.