Opvoeding

Een fijn avondritueel samen met jouw kind met Slaapklets

Voor een kind is het heel belangrijk om een fijn avondritueel te hebben. Dit zorgt er voor dat een kind rustiger gaat slapen en een betere nachtrust krijgt. Daarom heeft Gezinnig het boekje Slaapklets ontwikkeld. In deze blog lees je wat Slaapklets is, hoe het werkt en wat onze ervaringen zijn. Omdat mijn blog 3 jaar bestaat mag ik 3 dagboekjes van Slaapklets weggeven. Lees in deze blog wat je moet doen om te winnen!

Een fijn avondritueel met jouw kind

Merk jij het ook dat jouw kind in de avond vaak druk kan zijn? Alle indrukken van de dag zitten in zijn of haar hoofd. Het is niet makkelijk om een drukke dag los te laten en rustig te gaan slapen. Indrukken van school, speelafspraakjes en dingen die thuis gebeuren zitten in het hoofd van een kind. Een avondritueel waarbij je iedere dag hetzelfde doet samen met jouw kind, kan hierbij helpen. Zoals een boekje lezen, op de dezelfde tijd gaan slapen of even een kopje thee drinken. Het boekje Slaapklets kan helpen om de dag op een fijne manier af te sluiten. Als je dit onderdeel maakt van het avondritueel kan een kind er baat bij hebben en rustiger en fijner in slaap vallen.

Hoe werkt Slaapklets?

Slaapklets is een soort dagboekje dat je als ouder samen met jouw kind invult voor het slapen gaan. Door concrete vragen die er in staan, vertellen kinderen makkelijker wat ze die dag gedaan hebben, wat ze meegemaakt hebben en hoe dat voelde. Er staan vragen in zoals: Wat was het leukste vandaag? Wat was het stomste vandaag? Of wat geef je jezelf voor compliment? Daarnaast staan er nog extra kleine opdrachtjes in die iedere dag anders zijn. Jouw kind vult dit boekje in en zo sluit de je dag op een fijne manier af. Ook kijk je samen vooruit naar de dag van morgen. Er zijn twee soorten Slaapklets boekjes, één voor kleuters die nog niet kunnen lezen en één voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud.

Tip: lees ook deze blog over slaapproblemen bij kinderen, wat kun je er aan doen?

Wat zijn onze ervaringen?

Ik kreeg het boekje van Gezinnig twee weken gelezen opgestuurd. Laura was meteen enthousiast en we gingen die avond Slaapklets meteen uitproberen. Samen vulden we de vragen in, kletsen we wat over de dag en deden we de opdracht. En wat bleek, Laura had meteen een van de leukste opdrachten te pakken. We moesten elkaar namelijk een voetenmassage geven. Dat was een groot succes, want ze bleek dit heel fijn en ontspannend te vinden. Een positieve eerste kennismaking met Slaapklets dus. Sinds die dag wil ze het dagboekje iedere avond invullen.

Een fijne afsluiter van de dag

Wat ik goed vind van de vragen is dat Laura echt zelf gaat nadenken over haar dag. Met name de vraag: ‘Geef jezelf een compliment’, moet ze echt even over nadenken. Als ze iets opschrijft, dan vraag ik verder door wat ze precies bedoeld en waarom. Daarom vertelt ze dingen die normaal gesproken niet zo snel boven water komen. De opdrachten vind ik zelf ook fijn om te doen. Het zijn bijna altijd rustige opdrachten die horen van het slapen gaan. Dat kan iets tekenen zijn, iets kleuren, een yogaoefening, een rustig muziekje luisteren of een korte opdracht. Het is iedere dag anders en dat zorgt er voor dat het nooit saai is. Echt een fijne afsluiter van de dag.

Winactie Slaapklets

Wil jij ook met Slaapklets aan de slag met jouw kind om samen een fijn avondritueel te creëren? Doe dan mee aan de winactie. Ik mag namelijk 3 lezers van mijn blog blij maken met een boekje van Slaapklets!

 • Reageer onder deze blog waarom je graag wil meedoen en hoe oud jouw zoon of dochter is.
 • Volg je Rosa Schrijft al op facebook of instagram of pinterest? Super! Zo niet dan zou ik dit erg leuk vinden als je dit doet, maar het is geen verplichting voor deelname. Geef dit aan door dit bericht een like te geven.
 • Volg Gezinnig via facebook of instagram. Ook dit is geen voorwaarde voor deelname, maar wordt wel erg gewaardeerd.
 • Delen van dit bericht waardeer ik zeker, maar het niet verplicht om mee te kunnen doen. Vergeet mij niet te taggen!
 • Zorg dat je een geldig e-mailadres achter laat, zodat ik je een berichtje kan sturen.
 • De winactie duurt tot en met 25 oktober 2021.
 • De winnaars krijgen een persoonlijk bericht.

Deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Dit artikel is in samenwerking opgesteld.

55 Comments

  • Maria bakker

   Wat een leuke actie ❤
   Ik zou slaapklets heel graag willen winnen voor me dochtertje die veel kampt met onrustige nachten en regelmatig wakker word van nachtmerries, heel sneu, misschien dat dit dagboek haar zal helpen ik hoop het

   • Marianne

    Ik zou heel graag met onze dochter dit boek beleven, zij is 5 jaar. Ze is altijd erg aan het nadenken en heeft vaak moeite om in slaap te vallen. Ik hoop met haar samen een fijn momentje te creëeren met dit boek!

 • Kirsten

  Ik zou hem heel graag willen uitproberen met mijn zevenjarige pleegdochter. Zij ervaart veel stress en spanning rondom bedgang. Dit boek zou denk ik goed kunnen helpen om de dag positief af te sluiten!!

  • Susan

   Ik doe graag mee voor mijn dochter van 4, een meesteres in ‘uitsmeren’. Overdag wilt ze niet praten over wat ze allemaal heeft beleefd, maar als ze eenmaal in bed ligt komen de verhalen. Alleen gaat het dan heel random ineens over “muizen die ons huis binnen willen komen om kaas te eten, maar bij ons liggen alleen broodkruimels op de grond. Maar dat weten de muizen niet dus denken dan huh, waar is de kaas?! En dan komt de hele muizenfamilie er aan, die willen allemaal bij ons ontbijten maar ze lusten geen brood”…

   Je snapt hem… zou heel fijn zijn om het gesprek wat meer te kunnen sturen 😬👌🏻

 • Geke Douw

  Ik zou deze graag winnen voor mijn dochtertje van 3 jaar omdat ze snel overprikkeld is en dan last heeft van night terror. Dit soort boekjes kunnen helpen.

  • Bianca

   Mijn oudste is 4, een jongen en de jongste 2, een meisje. De jongste vindt naar bed gaan vreselijk. Dit zou een mooi ritueel kunnen zijn voor haar. Ben benieuwd

  • Jessica Dols-Mols

   Oe, ik vind dit heel bijzonder en ben blij met je blog. Ik heb 2 super hooggevoelige meiden, maar bij de oudste van net 9 is het slapen gaan echt een crime. Ze loopt over en slaapt vaak niet voor 22.30 uur zelfs na (voor)lezen of masseren. Dit kan een mooie optie zijn! Sowieso bedankt voor de tip, of ik nu win of niet 😀

 • Ingrid

  Lijkt mij een heel fijn boek voor onze oudste die aan het eind van de dag overprikkeld is en echt behoefte heeft aan rustig de dag herbeleven via een kletspraatje

 • Carmen

  Hi Rosa,

  Gefeliciteerd met het 3-jarig bestaan van je blog! Erg attent dat je deze winactie voor je lezers hebt opgezet.
  Ik zou graag meedoen voor mijn zoontje (6 jaar). Vlak na zijn geboorte zijn wij onverwachts met zijn tweetjes komen te staan. Ik merk dat mijn zoontje erg behoefte heeft aan rust en structuur, en daarbij is het ook geen echte prater. De boekjes van Slaapklets lijken mij erg fijn om ’s avonds 1 op 1 even terug te blikken op de dag. Even stilstaan bij de leuke en minder leuke momenten. Zo weet ik er een beetje wat er in zijn hoofd om gaat, en krijgt hij hopelijk daarna de rust om fijn te gaan slapen i.p.v. dat hij de hele dag gaat herbeleven.

  Ik weet zeker dat je hier 3 kindjes ontzettend blij mee zult maken!

  Liefs, Carmen

 • Will

  Hartelijk gefeliciteerd met het 3 jarig jubileum van de blog.
  Leuk dat je daarom een winactie hebt.
  Heel graag doe ik mee vopor Slaapklets, wil ik graag geven aan mijn dochter voor mijn kleindochter van 6 jaar.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje.

 • Miekske Dingens

  Lijkt me heel fijn om met ons zoontje van 7.5 jaar samen zijn dag af te sluiten. Hij heeft autisme, en het is voor hem enorm lastig om dingen te plaatsen. Daarom lijkt me dit boekje ideaal!

 • Yvonne W.

  Dit zou een fijne aanwinst zijn voor op mijn werk, waar vele ouders ’s avonds worstelen met hun overprikkelde kind met autisme. Dit boek zou een mooie aanvulling zijn in de ouderbieb, zodat ouders het boek kunnen inzien en lezen alvorens zelf aan te schaffen.Graag voor de doelgroep 6-12 jaar.

 • Marian B

  Hier ben ik wel erg nieuwsgierig naar. Ik denk dat dit wel iets is voor mijn dochter. Ik zou graag de kleuterversie met haar willen uitproberen.

 • G.T.

  Leuk om te lezen dat het jullie zo bevalt. Ik heb het al vaker bedacht om te kopen, maar nooit gedaan. Ik zou het wel eens uit willen proberen met mijn zoontje van 6. Ik maak dus graag kans!
  Ik heb helaas geen FB of IG.

 • Laura van helden

  Ik zou slaapklets graag willen winnen voor mijn jongste zoon van 6. Wij hebben een vast ritueel, maar de omslag van spelen naar naar bed gaan komt altijd voor hem op een verkeerd moment. Daar zou ik hem voor in willen zetten, voor dat moment.
  Wij hebben ook al het boekje relax-klets, met yoga oefeningen. Dat vindt hij altijd geweldig om samen met mij te doen, dus dit zou een mooie aanvulling zijn.

 • Helma Keijzer

  Hoi.
  Ik doe graag mee voor Emmie van net 6.
  Het naar bed gaan, het eindigen van de dag is lastig.
  Na badderen, voorlezen, knuffelen en kletsen zoekt ze nog steeds iets.
  Inmiddels hebben we een “zen” muziekje dat helpt al gedeeltelijk maar wie weet is slaapklets ook nog mooi om toe te voegen.
  Ik doe graag mee. En zet het ook op de december lijst!
  Fijne dag.

 • Noortje

  Een vol hoofd, ik kan niet slapen mam, twintig keer zijn bed uit, volop licht aan, tot laat Lego bouwen,… het lukt onze lieve, maar o zo prikkelgevoelige zoon maar niet om lekker te gaan slapen als het voor hem bedtijd is. Wij hebben al zoveel uitgeprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Ik ga regelmatig eerder slapen dan hij… Voor hem, maar ook voor ons vermoeiend! Slaapklets ken ik nog niet en lijkt mij erg de moeite waard om in te zetten bij onze zoon om de dag door te nemen en op deze manier zijn hoofd leeg te maken en de gebeurtenissen van de dag samen te kunnen verwerken. Ik gun hem zo graag een rustig avondritueel met een goede nachtrust als positief gevolg!

 • Mark

  Benieuwd of Slaapklets ons gaat helpen het avondritueel makkelijker te maken voor onze oudste van 7. Als het bedtijd is, is hij nog altijd overactief en blijft hij maar zoeken, rommelen,… Nieuwsgierig of Slaapklets ons gaat helpen om de dag rustiger te laten eindigen en mijn zoon met een leger hoofd kan laten slapen.

 • Lotte

  Voor alle kinderen is het fijn om de dag rustig af te bouwen en ik vraag me avond na avond af waar het hier toch steeds mis gaat. Wij staan open voor adviezen en tips; daarom dan ook reuze nieuwsgierig naar Slaapklets voor onze 8-jarige boef! Het zou een praktisch en leuk hulpmiddel zijn om de dag te laten bezinken, zodat hij rustig en met een leeg hoofd in slaap kan vallen en voldoende kan opladen voor de volgende dag,

 • Manon

  Ik zou hem graag winnen voor mijn dochter van 8. Zij komt vaak even tot rust in haar bed met een boekje, maar het zou leuk zijn dit samen te doen!

 • Wessel

  Hier bijna altijd een grote strijd tijdens, na, gedurende bedtijd,… En dat werkt juist averechts. Wij als ouders zijn een beetje radeloos, we weten niet zo goed hoe het overvolle hoofd van de oudste van 7 jaar een beetje leger kan raken als het tijd is om te gaan slapen. Het lijkt alsof zijn emmertje continue overloopt (en dat van ons uiteindelijk ook, wat dan weer leidt tot die uitputtende strijd). Daarom zijn wij erg benieuwd naar het boek Slaapklets. Dit zou een goede manier kunnen zijn om de dag door te nemen, zodat de prikkels weg kunnen ebben. Op naar een fijne afsluiting van de dag en naar een goede nachtrust!

 • Wessel

  Dit zou een topboekje zijn voor mijn dochter van 8. ’s Avonds heeft zij zoveel energie, dat zij niet in slaap komt. Vele gedachten veroorzaken deze onrust, wat haar wakker houdt. Een soort visuele cirkel, welke ik graag zou willen doorbreken. Hopelijk helpt dit boek hierbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.