Meisje knutselt voor Sinterklaas
Er op uit

Sinterklaas uitjes: 6 x goedkope of gratis uitjes

De pepernoten liggen in de winkel, het wordt kouder buiten en het wordt vroeg donker. De sinterklaastijd breekt langzaam weer aan. Ben jij ook al bezig met deze periode? Cadeautjes uitzoeken, gedichten verzinnen, sinterklaasliedjes zingen en samen knutselen. Ik vind het een heerlijke tijd en geniet er volop van samen met mijn dochter. Tijd voor Sinterklaas uitjes!

Sinterklaas uitjes

We maken meestal een paar Sinterklaas uitjes in de tijd. Overal in het land zijn Sinterklaasshows en musicals en ook in diverse musea zijn sinterklaas activiteiten zoals deze bijvoorbeeld in het Zuiderzeemuseum. Hartstikke leuk natuurlijk, maar meestal niet goedkoop. Hier vind je er een aantal Sinterklaas uitjes die goedkoop of zelfs gratis zijn!

Lees ook: https://rosaschrijft.nl/met-korting-naar-de-efteling/

1. Ga naar de Sinterklaas intocht

Op de dag van de landelijke intocht gaan we uiteraard thuis kijken, maar we gaan ook altijd naar de sinterklaas intocht in Tilburg. In Tilburg komt Sinterklaas en zijn pieten altijd aan met de boot in de Piushaven. Het aankomen van de boot, de pieten die pepernoten uitdelen en Sinterklaas op het paard. Het blijft iets magisch die Sinterklaas. Na afloop gaan we meestal warme chocomel drinken en het is een dan een topdag voor Laura. Gaan jullie ook zo graag naar de Sinterklaasintocht?

2. Bezoek een Sinterklaashuis

Op diverse plekken in het land zijn Sinterklaashuizen ingericht. Dit is echt ene super leuk Sinterklaas uitje! Kinderen kunnen dan met hun ouders een bezoekje brengen aan het sinterklaashuis, krijgen een rondleiding en kunnen activiteiten doen. Super spannend natuurlijk. Wij gaan dit jaar ook voor het eerst naar het Sinterklaashuis in Waalwijk. Je kan ook terecht voor een bezoekje onder andere aan het Sinterklaashuis in Eindhoven, Dordrecht, Weert, Helmond en Emmen. De meeste Sinterklaashuizen vragen een kleine bijdrage van ongeveer € 1 tot € 2 on soms kun je zelfs gratis naar binnen. Let wel goed op: Je moet ruim van te voren reserveren en de kaartjes gaan snel, dus wees er snel bij!

3. Bezoek een Sinterklaasfilm

Je zou het bijna vergeten door alle sinterklaasdrukte, maar er zijn dit jaar weer twee leuke sinterklaasfilms te zien in de bioscopen. ‘Waar is het grote boek van Sinterklaas’ is de eerste film en de tweede is ‘De brief voor Sinterklaas’. Een gezellige sinterklaas activiteit om te doen en bij ons staat het zeker op het programma! Kijk van te voren op de site van de bioscoop in jouw buurt, aangezien er vaak kortingen zijn voor kinderen op bepaalde dagen, bijvoorbeeld als je voor 12:00 uur in het weekend gaat of op maandagmiddag bijvoorbeeld.

4. Meedoen aan pietengym

In veel sporthallen, buurthuizen en jongerencentra worden in de sinterklaasperiodes vaak pietengym gegeven. Kijk eens bij jouw in de buurt waar het gegeven wordt. Kinderen doen samen leuke spelletjes, zoals zaklopen, op schoorstenen klimmen en pakjes in schoorstenen gooien. Het is vaak gratis of per kind betaal je een klein bedrag tot € 2,50

5. Luisteren naar Sinterklaas in de bibliotheek

In heel veel bibliotheken in het land komt Sinterklaas voorlezen. Check de website van de bibliotheek bij jouw in buurt voor de agenda. Het is helemaal gratis en super leuk en spannend voor de kleintjes als ze Sinterklaas horen voorlezen.

6. Ga naar een sinterklaasvoorstelling

In diverse theaters, concertzalen en buurthuizen worden in de sinterklaas periode sinterklaasvoorstellingen gegeven. Er zijn uiteraard de grote landelijke shows, maar je kan ook veel goedkoper naar de lokale theaters. Hier in de buurt zijn bijvoorbeeld sinterklaas voorstellingen in poppodium 013 en in het Jan van Besouwhuis in Goirle. Kosten per kaartje zijn tussen de € 5 en € 10 euro. Wil je helemaal gratis naar een sinterklaasvoorstelling? Kijk dan eens bij de lokale supermarkten. Bij de Jumbo hier in Tilburg kun je bijvoorbeeld sparen voor gratis toegang tot een Sinterklaas show.

Heb jij nog leuke tips voor goedkope op gratis sinterklaas uitjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.