Meisje knutselt voor Sinterklaas
Feestdagen

Sinterklaas uitjes: 6 x goedkope of gratis uitjes

De pepernoten liggen in de winkel, het wordt kouder buiten en het wordt vroeg donker. De sinterklaastijd breekt langzaam weer aan. Ben jij ook al bezig met deze periode? Cadeautjes uitzoeken, gedichten verzinnen, sinterklaasliedjes zingen, het sinterklaasjournaal kijken en samen knutselen. Ik vind het een heerlijke tijd en geniet er volop van samen met mijn dochter. Tijd voor Sinterklaas uitjes!

Sinterklaas uitjes

We maken meestal een paar sinterklaas uitjes in de tijd. Overal in het land zijn Sinterklaasshows en musicals en ook in diverse musea zijn sinterklaas activiteiten zoals deze bijvoorbeeld in het Catharijneconvent in Utrecht. Hartstikke leuk natuurlijk, maar meestal niet goedkoop als je met het gezin gaat. Hier vind je er een aantal sinterklaas uitjes die goedkoop of zelfs gratis zijn!

Tip: Lees ook deze blog over de leukste Sinterklaas boeken

1. Ga naar de intocht van Sinterklaas

een van de leukste sinterklaas uitjes is toch wel de intocht van Sinterklaas. In Tilburg komt Sinterklaas en zijn pieten altijd aan met de boot in de Piushaven. Het aankomen van de boot, de pieten die pepernoten uitdelen en Sinterklaas op het paard. Het blijft iets magisch die Sinterklaas. Na afloop gaan we meestal warme chocomel drinken en het is een dan een topdag voor Laura. Gaan jullie ook zo graag naar de Sinterklaasintocht?

2. Bezoek een Sinterklaashuis, het Sinterklaaskasteel of een Sinterklaasdorp

Op diverse plekken in het land zijn Sinterklaashuizen ingericht. Dit is echt een super leuk Sinterklaas uitje! Kinderen kunnen dan met hun ouders een bezoekje brengen aan het Sinterklaashuis, krijgen een rondleiding en kunnen activiteiten doen. Super spannend natuurlijk. Wij zijn enkele jaren geleden voor het eerst naar het Sinterklaashuis in Waalwijk geweest. Dit was echt een super leuke ervaring. Je loopt samen met jouw kinderen door het Sinterklaashuis in Waalwijk en de kinderen kunnen overal activiteiten doen en krijgen een verhaal te horen. Ook mag je op de foto met Sinterklaas. Je kan ook terecht voor een bezoekje onder andere aan het Sinterklaashuis in Eindhoven en diverse andere steden. Of wat denk je van een bezoek aan het Sinterklaaskasteel in Helmond? In Tilburg is er dit jaar ook een Sinterklaasdorp. Hier kunnen kunnen kinderen pakjeskamer bezoeken, de slaapkamer van Sinterklaas en op de foto gaan met Sint en piet. De meeste Sinterklaashuizen vragen een kleine bijdrage. Let wel goed op: Je moet ruim van te voren reserveren en de kaartjes gaan snel, dus wees er snel bij.

3. Bezoek een Sinterklaasfilm

Je zou het bijna vergeten door alle sinterklaasdrukte, maar er zijn dit jaar weer twee leuke sinterklaasfilms te zien in de bioscopen. De grote sinterklaasfilm en de strijd om pakjeavond is de eerste film en de tweede is De club van Sinterklaas Film: de gestrande stoomboot. Een gezellige sinterklaas activiteit om te doen en bij ons staat dit zeker op het programma! Kijk van te voren op de site van de bioscoop in jouw buurt, aangezien er vaak kortingen zijn voor kinderen op bepaalde dagen, bijvoorbeeld als je voor 12:00 uur in het weekend gaat of op maandagmiddag bijvoorbeeld.

4. Meedoen aan pietengym

In veel sporthallen, buurthuizen en jongerencentra worden in de sinterklaasperiodes vaak pietengym gegeven. Kijk eens bij jouw in de buurt waar het gegeven wordt. Ook organiseren veel sportverenigingen pietengym in de sinterklaasperiode. Kinderen doen samen leuke spelletjes, zoals zaklopen, op schoorstenen klimmen en pakjes in schoorstenen gooien. Het is vaak gratis of per kind betaal je een klein bedrag tot € 2,50.

5. Luisteren naar Sinterklaas in de bibliotheek

In heel veel bibliotheken in het land komt Sinterklaas voorlezen. Check de website van de bibliotheek bij jouw in buurt voor de agenda. Het is helemaal gratis en super leuk en spannend voor de kleintjes als ze Sinterklaas horen voorlezen!

6. Ga naar een sinterklaasvoorstelling

In diverse theaters en concertzalen worden in de sinterklaas periode sinterklaasvoorstellingen gegeven. Er zijn uiteraard de grote landelijke shows, maar je kan ook veel goedkoper naar de lokale theaters. Hier in de buurt zijn bijvoorbeeld sinterklaas voorstellingen in het Jan van Besouwhuis in Goirle. Kosten per kaartje zijn €11,50. Wil je helemaal gratis naar een sinterklaasvoorstelling? Kijk dan eens bij de lokale supermarkten, soms kun je sparen voor gratis tickets.

Maak jij van plan om er op uit te gaan tijdens de sinterklaas periode? Welke sinterklaasuitjes vind jij het leukst?

Dit artikel wordt ieder jaar aangepast met actuele uitjes en activiteiten.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.