vakantie in Zuid Limburg
Persoonlijk

Terugblik op een bijzonder jaar in 2020

Ieder jaar blik ik tijdens kerst terug naar de dingen die zijn gebeurd in het afgelopen jaar. Mijn man en ik hebben altijd de traditie rond kerst om een moment samen te zijn en herinneringen van het afgelopen jaar op te halen. We drinken er een goed glas wijn of een lekker biertje bij en borrelen samen. En we kijken vooral terug naar de positieve dingen. We bespreken ook de moeilijke dingen in ons leven en relatie, maar juist dit jaar heb ik extra de behoefte om de positieve ervaringen te delen en op te schrijven.

Een bijzonder jaar

Juist vanwege het moeilijke jaar midden een tweede lockdown merk ik aan mezelf dat het mij goed doet om stil te staan bij de mooie en bijzondere momenten. Ik weet dat ik best wel veel trouwe lezers heb en daarom wil ik jullie graag meenemen in enkele van deze momenten dit jaar.

Pleegzorg

Als eerste kijk ik terug op een bijzonder jaar, omdat mijn man en ik samen het pleegzorgtraject gevolgd hebben en afgrond. Al jaren liep ik rond met het idee om pleegzorg te gaan doen, maar dit jaar hebben we het echt concreet gemaakt door de Stap cursus te gaan volgen. Het was een bijzondere tijd waarbij we werden gedwongen na te denken over ons leven, onze toekomst, ons gezin en onze manier van opvoeden. Echt een mooi traject om te doen met uiteindelijk als afsluiting het tekenen van het contract. We staat nu op de lijst voor weekend- en vakantiepleegzorg. We weten nu nog helemaal niet hoe het verder gaat lopen, maar ik heb sterk het gevoel dat er in 2021 iets moois op ons pad gaat komen.

Tip: Lees ook mijn blog over weekend- en vakantiepleegzorg

Afvaltraject

Eind vorig jaar besloot ik dat ik heel graag gezonder wilde gaan leven. Een van mijn doelen was om 10 kilo af te vallen. Ik had al vaker zelf geprobeerd af te vallen, maar dit jaar ging ik aan de slag met een coach. Dat was een succes, want het lukte me uiteindelijk om blijvend 10 kilo af te vallen. Natuurlijk moet ik wel op blijven letten. Het belangrijkste is nu om het gewicht dat ik nu heb te behouden en niet meer aan te komen.

Vakantie in Zuid Limburg

Dit jaar hadden wij in de zomer een vakantie geboekt naar Frankrijk. Vanwege de Corona crisis besloten we last minute onze vakantie naar Frankrijk om te boeken en in Nederland op vakantie te gaan. Het werd een week Zeeland en een week Zuid Limburg. Voor mij was de vakantie in Zuid Limburg extra bijzonder, omdat ik hier vandaan kom en ik het speciaal vond om hier een week door te brengen. Laura bracht ook een dag door bij mijn ouders en daardoor hadden mij en man en ik de tijd om samen een prachtige wandeling door het Limburgse Heuvel landschap te maken. Over deze wandeling Route du Vin schreef ik deze blog.

Interview RTL nieuws

Soms gebeurt het dat je als blogger over een onderwerp schrijft, dat in eens opgepikt wordt door de media. Dat gebeurde mij in oktober van dit jaar. Ik checkte mijn mail en zag in eens een email staan van een journalist met de vraag of ik mee wilde werken aan een interview. Het thema was secundaire kinderloosheid. Ik vertelde mijn verhaal en de dag erna verscheen het artikel over secundaire kinderloosheid op RTL nieuws. Het leverde mij veel reacties op van vrouwen die in dezelfde situatie zaten. Vrouwen die ook net als ik een grote tweede kinderwens hadden of hebben en blij waren dat ik mijn verhaal wilde delen. Ook leverde het het interview mij veel lezers op naar mijn blogs die ik schreef over het onderwerp secundaire kinderloosheid.

Tip: Lees ook mijn blog over secundaire kinderloosheid

Mijn blog

De laatste tijd krijg ik weer vaker de vraag hoe het met mijn blog gaat. Het gaat zeker goed, maar het liefst zou ik nog meer groeien. Daarom heb ik afgelopen jaar ook een aantal investeringen gedaan in mijn blog. Dit heb gedaan door een advies te vragen bij een blogcoach. Dit was voor mijn heel waardevol en heeft mij ook echt positieve energie gegeven om met mijn blog door te gaan. Daarnaast heb ik laatste week ook besloten om een logo te laten maken voor mijn blog. Ik heb een vormgever gezocht die mij aanspreekt en we gaan hier in januari mee aan de slag. Ik ben heel benieuwd!

Mooie interviews

Verder merk ik dat mijn blog langzaam groeit in lezersaantal. Daarnaast word ik vaker door bedrijven benadert die met mij willen samenwerken. Erg leuk natuurlijk. Afgelopen jaar heb ik ook een aantal leuke samenwerkingen mogen doen. Iets wat ik in deze terugblik zeker niet wil vergeten is dat ik dit jaar ook een aantal mooie interviews heb gedaan. Het doen van interviews vind ik nog steeds heel leuk en zal ik zeker blijven doen volgend jaar. Een interview waar ik trots op ben is het interview met Marco, die in dit artikel vertelt over zijn keuze om zijn baan op te zeggen en zich volledig te richten op zijn gezin.

Werk en opleiding

Op mijn werk heb ik het afgelopen jaar behoorlijk druk gehad. Ondanks dat, lukte het me toch nog op er een opleiding naast te doen. Ik ben in september met een communicatieopleiding begonnen en rond deze in januari af. Het was echt even wennen, want in november moest ik ook een examen doen. Echt even de boeken in zoals vroeger, maar ik was er wel erg trots op dat ik het examen in eens gehaald had. Na de kerstvakantie ga ik er mee verder.

Fijne feestdagen en op naar 2021

Dat was mijn terugblik voor 2020 met mijn mooie en bijzondere momenten. Nog 1,5 weken en dan begint al weer het nieuwe jaar. Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blog. Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Door middel van deze blog wil ik jullie al vast hele mooie en fijne feestdagen wensen. En natuurlijk wens ik jullie samen met jullie gezin een mooi, gezellig en vooral gezond 2021! Wat waren jouw mooie en bijzondere momenten van afgelopen jaar? Laat het mij weten via door een reactie achter te laten onder deze blog.

Deze foto is dit jaar gemaakt tijdens onze vakantie in Zuid-Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.