Rosa Schrijft 5 jaar
Persoonlijk

De best gelezen blogs sinds 5 jaar

Vandaag, op 1 oktober 2023 bestaat mijn blog 5 jaar. Reden om eens terug te blikken naar het afgelopen jaar hoe het is gegaan met mijn blog. Wat heeft bloggen mij opgeleverd en wat zijn de 10 best gelezen blogs van het afgelopen jaar?

Terugblik afgelopen blogjaar

Het afgelopen jaar stond voor mij minder in het teken van bloggen. Niet omdat ik het minder leuk vind om te doen, maar ik heb er dit jaar minder tijd voor gehad. Ik was nog veel bezig met inwerken bij mijn nieuwe baan en daarnaast zijn wij pleegouders van een meisje geworden. Een droom die ik al lang had en dit jaar is uitgekomen! De wenperiode en de afspraken met de pleegzorgorganisatie die daarbij kwamen kijken kostten veel tijd en daardoor bleef er, naast mijn werk, minder tijd over om te bloggen. Nu we al weer een tijdje gewend zijn aan de nieuwe situatie en ook in een rustiger vaarwater zijn gekomen, komt er langzaam weer meer tijd om te bloggen.

Eigen ondernemer

Een van de leukste momenten van het afgelopen blogjaar was mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel in april 2023. Omdat mijn blog nu 5 jaar bestaat en er steeds meer relevante informatie en blogs te vinden zijn, merk ik dat steeds meer bedrijven met mij willen samenwerken. Het werd echt tijd om mijn blog serieus te gaan nemen. Daarom heb ik na lang twijfelen de stap gezet om Rosa Schrijft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat mijn blog nu ook een echt bedrijf is en ik dus eigen ondernemer ben geworden. Ondanks dat ik geen ambities heb om full-time blogger te worden, betekent dat niet dat ik geen ambities heb met mijn blog. Ik vind het nog steeds super leuk om te doen. Het schrijven, het bedenken van boeiende onderwerpen en de samenwerkingen. En de sociale contacten met andere bloggers die ik heb gekregen. Dat maakt bloggen zo leuk en bijzonder!

Mooie momenten

Daarnaast heb ik weer een aantal leuke samenwerkingen mogen doen. Zo mocht ik samen met mijn man gaan kijken bij de wijngaard waar de wijn Markvallei wordt gemaakt. Een super leuke ervaring waarbij ik ook nog een mooie winactie mocht organiseren. Ook ben ik aanwezig geweest bij het laatste Blogger by Nature event, een netwerkevent voor bloggers waar altijd veel leerzame workshops worden gegeven. Het was weer een mooi blogjaar en komend jaar gaan er weer veel mooie dingen op mijn blogpad komen. Dat weet ik zeker!

Bedankt voor het lezen

Wist je dat ik blij ben met iedere lezer van mijn blog? Uiteindelijk blog ik namelijk voor jou! Om jou te inspireren, te informeren of gewoon om mijn eigen ervaringen als moeder te delen zodat dat dat herkenbaar is voor jou. Ik vind het heel leuk om reacties te krijgen, zowel op mijn blog of op mijn social media kanalen. Ik ben namelijk erg benieuwd wat jij goede of interessante blogs vindt? Wat vond je leuk of boeiend om te lezen? Laat het mij weten! Ik vind het leuk om contact te onderhouden via social media. Dus mocht je mij nog niet volgen via facebook of instagram, dan zou ik dat erg leuk vinden als je dat doet. In ieder geval wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blogs!

Winactie

Daarnaast geldt: wie jarig is trakteert. Dat betekent dat ik komende week een winactie ga houden. Ik mag namelijk vanwege mijn 5- jarige bestaan 4 mooie, duurzame bekers weggeven. Wil jij meedoen? Dat kan, houdt mijn facebook en instagram in de gaten. Aankomende week komt er een winactie online!

De best gelezen blogs

En dan nu mijn lijstje met de best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Hier komen ze:

1. Speelgoed doneren voor een goed doel

Als je speelgoed hebt waar jouw kinderen niet meer meer spelen, gooi dit dan niet weg, maar geef het aan een goed doel. Andere kinderen zijn er blij mee.

2. Hoe ga je met korting naar de Efteling?

Deze blog staat al vijf jaar in mijn lijstje met best gelezen blogs. Want de Efteling blijft een topattractie voor gezinnen. Lees dus snel hoe je met korting naar de Efteling kunt gaan.

3. Slaapproblemen bij kinderen, hoe ga je er mee om?

Dit is een blog die ik schreef in de periode dat onze dochter heel slecht sliep. Nog steeds wordt deze blog heel veel gelezen. Het is een onderwerp waar veel ouders mee te maken hebben en waar je letterlijk wakker van kunt liggen. Dus ben of ken je een ouder die worstelt met een kind met slaapproblemen, dan is deze blog de moeite waard om eens te lezen!

4. Vakantietips voor gezinnen met 1 kind

Veel ouders met 1 kind vragen zich af hoe ze het leuk en gezellig houden op vakantie. Enig kinderen hebben immers niet altijd speelkameraadjes om zich heen. Maar over vakanties voor gezinnen met kinderen die enig kind zijn, lees je niet veel. Daarom schreef ik deze blog met allerlei vakantietips.

5. Samen naar het jeugdjournaal kijken

Tijdens de coronatijd zijn wij met onze dochter het jeugdjournaal gaan kijken. Het is echt een gewoonte geworden dit iedere dag te doen. Ik schreef er een blog over waarom wij dit zo belangrijk vinden.

6. Oude kleding inleveren voor een goed doel

Regelmatig ruim ik onze kledingkasten op en dan gaat kleding altijd in tassen naar een goed doel. Zonde om weg te doen als de kleding nog goed is!

7. 25 tips om buiten te spelen in de buurt of tuin

Deze blog wordt in het voorjaar en zomer heel veel gelezen. Je leest allerlei tips voor kinderen om lekker buiten te spelen. Met een speelkameraadje, broertje of zusje, maar ook staan er tips in die kinderen alleen buiten kunnen doen.

8. Zwemles, wel of niet zwemdiploma c halen?

In deze blog vertel ik je waarom wij het belangrijk vinden dat onze dochter haar zwemdiploma C heeft gehaald. Mocht je twijfelen of je kind wel of niet voor het C diploma wil gaan, dan raad ik je aan deze blog eens te lezen.

9. Waarom ouderbetrokkenheid belangrijk is

Het mooie van bloggen is, dat een blog die je tijd geleden geschreven hebt, in eens erg populair kan worden. Dat is gebeurd met deze blog. Voor dit onderwerp interviewde ik Minke Bruning- Hofland, zij is consultant bij CPS, een organisatie voor onderwijsontwikkeling en advies. Dit onderwerp is de afgelopen jaren erg belangrijk geworden, onder andere door corona. Daarom is deze blog ook gedeeld door diverse websites en daarom in eens veel gelezen.

10. 20 tips: Op vakantie in Nederland met kinderen

Ik ging op zoek naar kindvriendelijke vakantieparken en campings in Nederland. Hierbij mijn 20 tips waar je kunt zoeken voor een leuke vakantie in Nederland met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.