waar kleding doneren goed doel
Duurzaam leven

Oude kleding inleveren voor een goed doel

Een keer per jaar ruim ik mijn kledingkast op. Meestal geef ik kleding die nog goed is aan mijn zussen die mijn kleding vaak nog kunnen gebruiken. Van een vriendin krijg ik vaak kleding voor mijn dochter als haar dochter uit de kleding gegroeid is. Erg fijn natuurlijk om op die manier van kleding recyclen. Maar wat kun je met jouw oude of gebruikte kleding doen als je niemand weet die het graag wil hebben of als het kapot is? Gooi het in ieder geval niet weg en denk ook even na of je zo maar in een textielcontainer gooit. Er zijn namelijk veel goede doelen die er blij mee zijn! Hierbij een overzicht van vijf mooie goede doelen waar je jouw oude of gebruikte kleding kunt inleveren of doneren:

1. Leger des Heils:

Een van de meest bekende inzamelpunten is natuurlijk het Leger des Heils. Hier wordt oude kleding ingeleverd voor mensen met een laag inkomen. Sinds enkele jaren zijn er ook de Reshare winkels. Hier staan kledingboxen waar je jouw oude kleding in kunt leveren. Kleding hoeft niet perse mooi te zijn, ook oude versleten of kapotte kleding kun je hier inleveren, dit wordt gerecycleerd. Goede en mooie kleding wordt verkocht in de Reshare winkels voor een lage prijs zodat mensen met weinig geld er ook mooi uit kunnen zien. Hier vindt meer over het concept.

2. Stichting babyspullen

Wist jij dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Dat betekent dat maar liefst 50 baby’s per dag worden geboren in armoede. Voor die ouders die in armoede leven zorgt stichting babyspullen er voor dat ouders een startpakket krijgen met babyspullen. Alle babykleertjes t/m maat 92 waar je baby uitgegroeid is kan zo een hele mooie bestemming krijgen en hier doneren. Kijk via de site waar een inleverpunt is. Wil je meer weten over het concept van stichting babyspullen? Ik schrijf er al eerder dit artikel over op Mams at Work.

Tip: Lees deze blog als duurzame schoenen wil gaan kopen

3. Stichting Dierenlot

Deze stichting zet zich in voor dieren in nood of mishandelde dieren. Je kunt deze stichting steunen door oude kleding in te leveren. Zij verkopen dit als tweedehands kleding of recyclen dit. Een overzicht van de inleverpunten vindt je hier.

4. Dress for Succes

Dress for Success is een non-profit organisatie die mensen met een minimuminkomen gratis voorziet van passende kleding en adviezen voor een sollicitatiegesprek. Heb jij dus mooie kleding liggen voor zowel mannen als vrouwen en wil je iemand met een laag inkomen helpen aan een geschikte baan? Doneer dan jouw mooie representatieve kleding aan Dress for Succes. Een hele mooie manier om iemand te helpen naar economische zelfstandigheid. Hier vind je meer informatie hoe je dat kunt doen.

5. Sympany

Sympany is een sociaal ondernemer die kleding inzamelt in voor mensen in kansarme situaties. Het Rode Kruis is bijvoorbeeld een goed doel. Ook hier kun je oude en versleten kleding inleveren. Zoek je een inleverpunt kijk dan eens hier.

Waar lever jij jouw oude kleding in? Geef jij jouw oude kleding ook aan een goed doel?

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Foto van Pexels

2 Comments

  • Saralien

    Ik vind het een prettig idee dat kleding waar wij niets meer mee doen een tweede keven krijgt! Inderdaad eerst familie, daarna hier de container van het leger des Heils. Of zo’n zak die se aan huis op komen haken.

  • rosaschrijft

    Hoi Saralien, die zakken die ze aan huis komen ophalen kan ik me nog goed herinneren van vroeger, maar hier doen ze die acties jammer genoeg bijna nooit meer. Maar dat is inderdaad ook een mooi doel. Fijn idee inderdaad dat jouw kleding nog een tweede leven krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.