fotoboek maken online
Persoonlijk

Fotoboek maken: ouderwets inplakken of toch online?

Fotoboeken maken doe ik graag en ik vind ik fijn om te doen. Toch is het iets dat vaak blijft liggen, omdat het een tijdrovende klus is om te doen en er veel uitzoekwerk bij komt kijken. Toch ben ik uiteindelijk altijd blij als ik het heb gedaan. Het levert veel voldoening op om in een mooi fotoboek te kunnen bladeren en mooie herinneringen op te halen.

Een ouderwets fotoboek maken

Ik maak onze familie fotoboeken altijd op de ouderwetse manier. Ik denk omdat ik het van thuis heb meegekregen. Mijn moeder maakte voor ons mooie fotoboeken met foto’s, kaartjes en tekeningen. Het zijn er uiteindelijk veel geworden die ik nog wel eens uit te kast pak en terug denk een mijn jeugd. Het is daardoor echt iets wat ik waardeer dat mijn moeder dit altijd heeft gedaan voor ons en daarom wil ik dit ook graag voor mijn dochter doen. Daarnaast vind ik het fijn om er een beetje creatief mee om te gaan. Ik schrijf tekstjes bij de foto’s, plak er kaartjes bij die we hebben gekregen van vrienden en familie en plak er mooie en bijzondere herinneringen in. Zo zitten onze familiealbums vol met geschreven kaartjes, briefjes, knutsels en mooie tekeningen van Laura.

Tijdrovende klus

Ik vind het heerlijk om er een paar avonden aan te besteden en ik vind het zelfs een fijne, rustgevende en ontspannende activiteit om te doen. Onze foto’s uitzoeken en inplakken en allerlei herinneringen ophalen geeft het gevoel even terug in de tijd te zijn. Maar omdat het zo veel tijd kost, blijft het toch vaak liggen. Zo’n ouderwets fotoboek maken is een taak waar ik lang mee bezig ben. Ik hoor ook veel moeders hier over klagen dat het een klus is die vaak blijft liggen.

Online fotoboek maken

Ik heb in het verleden ook wel eens online fotoboeken gemaakt, maar werd daar niet erg blij van. Ik heb vaak weinig zin om in de avond nog uren achter mijn laptop te zitten, zeker omdat voor mijn werk en voor mijn blog al veel achter de laptop zit. Liever maak ik mijn fotoboeken dus niet online. Toch doe ik het wel eens als ik een fotoboek cadeau wil doen aan een familielid of aan vrienden.

Vakantie fotoboek

Toen ik de vraag kreeg van fotofabriek of ik een fotoalbum willen maken, besloot ik het toch weer eens online te proberen. Ik besloot een fotoboek te maken van onze vakantie van vorig jaar in Italië en Frankrijk. Ik wilde deze herinneringen vast leggen en het is ook een mooie manier om het vakantiegevoel vast te houden in deze vakantieperiode. Omdat ik er niet te veel tijd in kon steken, koos ik voor het thema vakantie. Na het uitzoeken en uploaden van de foto’s ging het snel. De opmaak van het fotoboek was makkelijk te maken en ik was snel klaar. Echt ideaal voor voor mij.

Fotoboek maken met vakantiethema

Bestellen en leveren

Toen ik het fotoboek bestelde, lag het na vier werkdagen op de deurmat. Ik was erg benieuwd naar het resultaat. Het is een mooi, stevig en vrolijk fotoboek geworden. Ik ben er blij mee en nu ik heb ervaren dat het toch minder tijd kost dan ik dacht, ben ik toch van plan vaker online fotoboeken te maken. Maar het ouderwets inplakken van onze familiealbums blijf ik ook zeker doen!

Hoe maak jij jouw fotoboeken? Ook op de ouderwetse manier zoals ik of toch liever online?

Dit artikel is in samenwerking opgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.