Vakantie

10 tips: het vakantiegevoel vasthouden hoe doe je dat?

Vakantie is heerlijk en super fijn. Het doet mij altijd heel goed zo’n paar weken zomervakantie. Ik wil dat vakantiegevoel na de vakantie graag vasthouden. Na een vakantieperiode hoor ik veel collega’s en vrienden klagen dat het vakantiegevoel zo snel verdwijnt. Je moet immers weer aan het werk. Maar hoe kun je, terwijl je toch weer moet gaan werken dat vakantiegevoel vasthouden? Het is zo jammer als dat weer snel verdwijnt. Hierbij mijn 10 tips:

Tip 1: Zet een mooie vakantiefoto op je desktop

Kies een mooie vakantiefoto uit die jouw dat ultieme vakantiegevoel geeft en zet die op jouw desktop van je laptop of computer. Wedden dat je iedere ochtend terwijl je aan het werk moet toch weer even terug denkt aan die fijne tijd en je het vakantiegevoel blijft vasthouden?

Tip 2: Ga in de avond lekker buiten in de tuin of op het balkon zitten

Het is zo verleidelijk: de kinderen liggen te slapen, je bent klaar met je werk en hoog tijd om dus even lekker achter het scherm te gaan zitten of te gaan Netflixen. Nee, doe dat dus niet! Trek een lekker wijntje open of schenk een lekker biertje in en ga samen met je partner buiten zitten. Is het fris buiten? Geen reden om binnen te blijven, een warme trui doet wonderen en zo krijg je toch dat vakantiegevoel!

Tip 3: Koop een hangmat en zet die in je tuin of balkon

Twee jaar geleden gingen we op vakantie naar een camping in Frankrijk waar we een heerlijke hangmat hadden bij de tent. Ik vond dit zo fijn, dat we er zelf een gekocht hebben. Sinds dien staat er elke zomer een hangmat in onze tuin met goed weer. Na het eten even in de hangmat liggen, ik vind het heerlijk. En je krijgt er een ultiem vakantie gevoel van!

Kijk eens naar de hangmatten van Tropilex die er te koop zijn. Dit merk verkoopt fairtrade hangmatten en zijn erg mooi. Vergeet niet om er een mooie, duurzame hangmatstandaard bij te kopen.

Een hangmat in je tuin geeft je meteen een vakantiegevoel

Tip 4: Plan na je vakantie niet te veel en houd de avonden vrij

Na de vakantie is het erg verleidelijk om weer je agenda vol te plannen met allerlei sociale afspraken. Maar voor je het weet staat jouw agenda al weer vol. Doe dus een beetje rustig aan met afspraken plannen zodat je in de avonden en weekenden ook echte relax-tijd hebt.

Tip 5: Creëer een vakantiegevoel in jouw eigen tuin

Natuurlijk hoef je niet meteen je tuin helemaal aan te pakken, maar wat kleine veranderingen kunnen je meteen weer dat vakantiegevoel creëren in jouw tuin. Kijk eens of je wat voordelige tuinstoelen kunt scoren in de uitverkoop of hang een mooie tuinposter op. Maak het ’s avonds gezellig met kaarsjes of deze solar lampionnen met ledverlichting die wij in onze tuin hebben opgehangen.

Maak de tuin gezellig met lampionnen en je kan in de avond nog lekker buiten zitten

Of kijk eens naar deze fakkels die jouw tuin meteen een mooie sfeer geven. Samen met een hangmat of een fijne relaxstoel zul je zien dat je meteen weer dat fijne vakantiegevoel vast blijft houden!

Tip 6: Kook vaker iets wat je op vakantie lekker vond

Wat vond je nou super lekker eten op vakantie? Plan een avondje in met jouw gezin of partner en kook dat thuis ook eens. Koop er een goede wijn erbij die uit jouw vakantie land komt en viola, dat is even lekker genieten!

TuinTuin

Tip 7: Ga lekker uitgebreid ontbijten

Iets waar wij altijd erg van genieten op vakantie is lekker buiten ontbijten met vers brood, lekkere croissantjes en goede koffie. Doe dat thuis ook eens: ga lekker verse boordjes en croissantjes halen bij de bakker en maak er een echt vakantie ontbijtje van.

Tip 8: Maak een fotoboek van je vakantiefoto’s

Ik maak zelf bijna nooit fotoboeken online. Ik plak liever foto’s op de ouderwetse manier in. Het leuke hier van is, dat je ook allerlei ansichtkaarten en andere herinneringen in kunt plakken. Ik vind het altijd een fijne bezigheid en doe het graag. Dit jaar maakte ik een fotoboek van onze vakantie online. Het brengt je echt even terug naar die fijne vakantie!

Tip 9: Houd contact met mensen die je tijdens vakantie hebt ontmoet

Het is altijd een lastig dilemma: wel of geen contact houden met mensen die je hebt ontmoet tijdens de vakantie? Toch is dit een tip die ik jullie wil mee geven. Als je echt een leuke, fijne klik hebt met vakantievrienden dan is het echt de moeite waard om hier energie in te steken. Natuurlijk kun je denken: het was een gezellige tijd en dat was het dan, maar als je er tijd insteekt kan dit zo maar leiden tot mooie nieuwe vriendschappen. Zo zijn onze buren die naast ons op de camping stonden jaren geleden, leuke vrienden geworden die wij nog regelmatig zien. Sterker nog: we hebben daarna nog vaker onze vakantie samen doorgebracht. Hoe leuk is dat?

Tip 10: Draai muziek die je herinnert aan vakantie

Dit is een tip die je vaak hoort, maar zo waar is! Twee jaar geleden kocht ik een mini disco cd voor mijn dochter. Ze is er nog steeds gek op en we draaien hem regelmatig in de auto. Iedere keer krijg ik er weer een heerlijk vakantie gevoel bij!

Hopelijk lukt het om zo nog even dat fijne vakantiegevoel vast te houden!

Deze foto is gemaakt tijdens onze vakantie in 2019 op camping Les Bastets

Dit artikel is in samenwerking opgesteld. Daarnaast bevat dit artikel affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.