Er op uit

8 tips: Hoe ga je met korting naar de Efteling?

Wil je ook graag naar de Efteling maar vind je de kaartjes ook zo duur? Lees dan eens deze 8 tips waar je kaartjes voor de Efteling met korting kunt krijgen.

In de vakantie gingen wij een dagje naar de Efteling. Ik verheug me altijd op zo’n dagje Efteling. Het is niet alleen een heerlijk park voor kinderen, maar ik geniet er ook enorm van. Je komt echt even in een andere wereld en bent er helemaal uit. Het liefst zouden wij vaker gaan, maar dat doen we niet. Het park is namelijk behoorlijk duur. Je betaalt voor het goedkoopste ticket online op dit moment al €36 maar kan in het hoogseizoen zelfs oplopen tot €45.

Tips met korting naar de Efteling

Daarom ben ik op zoek gegaan naar hoe je met korting naar de Efteling kunt. Lees hier mijn 8 tips:

 1. Spaar je Air Miles maar weet je niet wat je er mee wil doen? Koop er Efteling tickets mee. Als je genoeg Air Miles hebt, kun je met hoge korting naar de Efteling. Ik weet dat mijn moeder dit al vroeger deed en dit jaar hebben wij het ook zo gedaan. Een voorbeeld: wissel je 2000 Air Miles in, dan betaal je nog maar €23. Let op: veel mensen sparen wel Air Miles, maar vergeten deze in te wisselen. Ik had dit ook. Air Miles zijn namelijk maar 5 jaar geldig. Let dus op dat je jouw gespaarde Air Miles op tijd inlevert.
 2. Ieder jaar heeft Albert Heijn in het voorjaar weer een Efteling actie. Dit jaar liep de actie van 17 februari t/m 1 maart 2020. Je spaart dan voor €12,50 korting per ticket. Wij kopen meestal ook via deze manier onze Efteling tickets. Momenteel is de actie voorbij. Je kan tickets van de AH actie ondanks het Corona virus gewoon gebruiken. Je moet dan wel van te voren een plekje reserveren.
 3. Iedere maand staan er op de site van de Spoordeelwinkel weer nieuwe attracties voor een dagje weg met de trein. Je ontvangt dan een dagretour met de trein en een ticket voor de Efteling. Wil je dus met de trein naar de Efteling? Dan is dit een goede site om in de gaten te houden. Er staat op dit moment een actie van de Efteling bij.
 4. Let eens op de bedrijvendagen die er zijn van allerlei bedrijven. Ieder jaar krijgen leden van de Rabobank de kans om Efteling kaartjes met korting te kopen. Deze kortingen zijn vrij hoog. Ik hoorde dit van een vriendin. Haar moeder is lid van de Rabobank en daarom gaan zij ieder jaar met korting naar de Efteling. Het gaat hier dus niet om klanten van de Rabobank, maar leden. Iedere klant kan lid worden van de Rabobank. Je kan hier meer over lezen op de site van de Rabobank. Daarnaast had de Volkskrant vorig jaar ook een mooie aanbieding voor de winterefteling. Je kon een korting krijgen van maar liefst €18. Ook had de ANWB onlangs een bedrijvendag voor leden met grote kortingen.
 5. Toen mijn man en ik een paar dagen in Parijs waren, boekten wij via www.tiqets.com kaartjes voor een museum om een rij te voorkomen. Sindsdien ontvang ik een nieuwsbrief van Tiqets waarin allerlei kortingen staan. Recent ontving ik een mail met een aanbieding voor een kaartje met korting voor de Efteling met 10 procent korting. De moeite waard om eens te kijken dus.
 6. De ANWB heeft voor leden regelmatig een actie voor de winterefteling. Afgelopen jaar had de ANWB een actie met € 6 korting naar de winterefteling.
 7. Schrijf je in voor de Efteling nieuwsbrief via de website. Je ontvangt dan Efteling nieuws, maar krijgt ook regelmatig kortingscodes opgestuurd voor Eftelingkaartjes. Als je jarig bent, krijg je altijd een email met een kortingscode. Dit jaar kreeg ik een verjaardagskorting van € 12 voor min. 2 tickets en max. 6 tickets.
 8. Woon je ver weg van de Efteling? Dan is het de moeite waard om eens te kijken naar Eftelingarrangementen met hotels in de buurt. Dit jaar heefd Kras bijvoorbeeld een actie voor een Eftelingarrangement. Je krijgt dan een hotelovernachting met ontbijtbuffet inclusief toegang tot de Efteling.

Veel plezier in de Efteling

Dit zijn wat mij betreft de manieren waarop je met de meeste korting naar de Efteling kunt. Er zijn uiteraard nog meer manieren, maar ik zou uitkijken met via buitenlandse sites kaartjes te kopen, want hier heb ik ook minder goede verhalen over gelezen op internet. Nog een tip is om te kijken of je eens mee kunt doen aan winacties. In de Libelle stond redelijk recent ook nog een winactie voor Efteling kaartjes. Als je nog van plan bent om naar de Efteling te gaan al vast veel plezier!

Koop jij ook je Efteling kaartjes met korting? Zo ja, op welke manier?

Tip: Ga je in Coronatijd naar de Efteling? Lees dan dit artikel met tips voor een dagje Efteling in Coronatijd.

Dit artikel wordt steeds aangepast afhankelijk van welke acties er op dat moment zijn, laatste update is juli 2020. Houd de site van de Efteling in de gaten in verband met de Corona maatregelen.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram


6 Comments

  • rosaschrijft

   Hoi Myrthe,
   Wat fijn om te horen dat je iets hebt aan mijn tips! En lekker met de trein naar de Efteling is natuurlijk veel fijner, zeker in de vakanties om files te vermijden. De site van goedkoop treinkaartje kende ik nog niet. Dank je wel voor deze tip! Groetjes Rosa

  • rosaschrijft

   Hoi Mireille, Ik heb even gekeken en inderdaad, op dit moment krijg je 8 euro korting op een ticket voor de winterefteling als je lid bent van de ANWB. Een mooie korting inderdaad!

   • Lin

    Hoihoi, super handig ik vind de kaartjes voor sommige pretparken ook wel echt prijzig dus goede tips voor korting erg handig. Nu vindt er een actie plaats voor de efteling van de etos leden op 25 en 26 januari voor 21 euro per kaartje en gratis parkeerkosten dus dat scheelt echt wel. Ik vraag me alleen af is het de moeite waard om te gaan? Wordt het dan niet veel te druk. Als je dan gemiddeld een uur zou moeten wachten voordat je ergens in kan is ook niet zo leuk.

    • rosaschrijft

     Hoi Lindy, dank je wel en fijn dat je mijn overzicht handig vindt en nog bedankt voor de tip van de Etos! Ik kan me voorstellen dat je denkt dat het erg druk is op zo’n dag. Alhoewel ik denk dat het op zo’n dag altijd nog rustiger is dan in een zomer- of kerstvakantie. Ik ben zelf een keer naar de Efteling geweest tijdens een van de Jumbo actie dagen. Het was wel druk, maar het was te doen. Het scheelt ook altijd wat voor weer het is. Bij slechter weer is het in de Efteling altijd veel rustiger dan op een mooie dag. Veel plezier in ieder geval als jullie gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.