Efteling hotel
Vakantie

Overnachten in het Efteling Hotel in Kaatsheuvel

Afgelopen weekend was het zo ver. Wij gingen met ons gezin een nachtje slapen in het Efteling Hotel in Kaatsheuvel. Overnachten in het Efteling hotel stond al een tijdje op mijn bucketlist, maar nu was het eindelijk zo ver. Het was een super mooie en leuke ervaring, waar we enorm van hebben genoten. In deze blog vertel ik over onze ervaring met het Efteling hotel en het park en geef ik allerlei tips. Dus mocht je er over na denken om te gaan overnachten in het Efteling hotel, dan is deze blog echt iets voor jou.

Waarom naar het Efteling hotel?

Wij wonen in Tilburg, dus vlakbij de Efteling. De reisafstand is dus eigenlijk geen reden om te gaan overnachten in het Efteling hotel. Toch had ik als kind al de wens om er eens te gaan overnachten. Ook Laura vroeg vaker als we naar de Efteling gingen of we een keer in het Efteling hotel konden gaan slapen. Het hotel is echter niet goedkoop, dus het is niet iets wat je zo maar doet. Maar omdat Laura en ikzelf het heel graag een keer wilden meemaken boekte ik vorig jaar een overnachting. Wij gingen dus naar het Efteling hotel voor de beleving. Ik had er al veel positieve verhalen over gehoord dus nu wilde ik het graag zelf een keer mee maken.

Het Efteling hotel boeken

Toen ik vorig jaar besloot om het Efteling hotel te boeken, ben ik al eerste gaan zoeken naar een gunstige datum. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de datum vanwege de drukte en daarnaast is het Efteling hotel doordeweeks ook nog eens goedkoper dan in het weekend en in de vakanties. Wij besloten te gaan op een vrijdag dat Laura een studiedag had. Dit viel buiten de vakanties en daardoor was het zowel in het Efteling hotel als in het park een stuk minder druk en dat heeft allerlei voordelen. Als je het Efteling hotel gaat boeken is het dus handig om rekening te houden met de datum waarop je gaat.

Een half uur eerder toegang in de Efteling

Het grote voordeel van het Efteling hotel is dat je zowel op de dag van aankomst als de dag van vertrek gebruik mag maken van alle faciliteiten. Ook heb je op beide dagen een half uur eerder toegang tot het de Efteling. Dit is echt heel fijn en scheelt veel wachttijd bij drukke attracties. Ik zelf ben niet zo’n achtbanen liefhebber, maar mijn man en dochter wel. Laura is inmiddels zo groot dat ze in alle achterbanen mag. Dus zodra wij vrijdagochtend een half uur eerder het park in mochten, was de Baron als eerste aan de beurt. Ze konden maar liefst drie keer achter elkaar in de Baron nog voordat het park open ging. Terwijl de wachttijd bij de Baron normaal gesproken tussen de 20 en 60 minuten ligt. Een geweldig begin van ons weekend Efteling. Laura was door het dolle heen en haar dag kon niet meer stuk! De rest van de dag waren de wachttijden overal heel kort. Die dag lukte het om maar liefst 15 attracties te doen met pauzes tussendoor. Dit waren attracties met verschillende wachttijden.

Lees ook mijn blog: Hoe ga je met korting naar de Efteling?

Restaurant in de Efteling

Aan het eind van de dag had ik een tafel geboekt in het pannenkoekenrestaurant Polles keuken. Je kunt hier diverse soorten pannenkoeken krijgen. Een aanrader is om een ijsje als toetje te bestellen. Wij kregen deze opgediend in grote soeplepels op tafel, heel leuk geserveerd. In dit restaurant is van alles te zien in de stijl van de Symbolica. Het verhaal is dat het koksmaatje Polle de hele dag hard aan het werk is om pannenkoeken te bakken voor alle gasten. Het interieur van het restaurant ziet er geweldig uit en is een attractie op zich. In het midden staat een kookstoof met potten en pannen en geglazuurde taarten. Om het kwartier begint het keukengerei, zoals de pollepels te bewegen en gaan de wielen boven de stoof steeds sneller draaien, begeleid door muziek. Echt een mooie beleving.

Comfortkamer in het Efteling hotel

Na het eten was het tijd om richting onze hotel kamer te gaan. Wij hadden een comfortkamer voor 3 personen geboekt. Dit is een kamer met een twee persoonsbed en een los bed erbij. De kamer was mooi ingericht en heel schoon. Overal kwam het thema Efteling terug. In de kast vonden we de rode schoentjes, op het bijzet tafeltje konden we het Efteling spel doen en in de badkamer stonden Efteling spreuken op de muur. Het allerleukste vond Laura de twee zevenmijls laarzen die twee prullenbakken bleken te zijn. Laura wilde graag nog even spelen in de speelkamer van het hotel en met Pardoes op de foto. Inmiddels was het al tijd om te gaan slapen. Er stonden koffie- en thee faciliteiten op de kamer zodat we samen nog een kopje thee konden drinken. Een fijne afsluiter van de dag!

Ontbijten in het Efteling hotel
De ontbijtzaal in het Efteling hotel

Ontbijt in het Efteling hotel

Laura was de dag erna al op tijd wakker en dat was goed ook, want we wilden natuurlijk volop van onze tweede dag in de Efteling genieten. Daarom hadden we het ontbijt op tijd geserveerd. Alle drie hadden we enorm zin in een goed ontbijt. Dat kwam goed uit, want toen we de eetzaal binnen kwamen stond onze tafel al klaar. Toen we gingen zitten werd door een medewerker een grote ontbijtplank op tafel gezet met allerlei lekker broodjes, croissantjes, muffins, donuts, kaas, vleeswaar, zoet beleg en fruit. Daarnaast was er nog een buffet met allerlei gerechten zoals pannenkoekjes, roerei en omelet en allerlei dranken zoals sapjes. Een heerlijk ontbijt om de dag mee te beginnen.

Tip: Lees ook deze blog met 10 dingen die je nog niet wist over de Efteling

Het Anton Piek plein

Op onze tweede dag in de Efteling zorgden we er weer voor dat we ruim een half uur eerder het park in konden. Laura wilde weer beginnen bij de Baron. Zodra het park open ging merkten we een groot verschil met de dag er voor, het was veel drukker in de Efteling dan op vrijdag. We besloten daarom om het deze dag wat rustiger aan te doen, we hadden de dag ervoor immers heel veel attracties al gehad. We gingen lekker de speeltuinen in en besloten een tijdje door te brengen op het Anton Piek plein. Persoonlijk vind ik dit een hele leuke plek in de Efteling vanwege het authentieke karakter van het plein. Het is een oud Hollandse kermis met een zweefmolen en diverse carrousels. Laura kon hier even heerlijk zweven zonder lang te moeten wachten. We haalden een ijsje bij de ijskraam en genoten van het heerlijke weer.

Anton Piek plein in de Efteling
Het Anton Piek plein in de Efteling

Zwembad Het Badhuys

Halverwege de dag merkten we bij Laura dat ze toe was aan iets anders. Ze is dol op zwemmen en daarom besloten we gebruik te gaan maken van een van de andere faciliteiten die bij het Efteling hotel horen, namelijk zwembad het Badhuys. Dit was echt fijn om even de drukte uit te gaan en een duik te nemen in het water. Het zwembad is helemaal is ingericht met een industrieel thema. Het niet groot maar ruim genoeg voor gezinnen met kinderen van het vakantiepark en hotel. Er is een baby- en peuterbadje, een stroomversnelling, een bubbelbad en midden in het zwembad hangt een groot vat met emmertjes waar water uit komt. Wij vonden het heerlijk om na zo’n weekend Efteling even een paar uurtjes te zwemmen.

Onze ervaringen met het Efteling hotel

Al met al kijken we terug op een heerlijk weekend in de Efteling. Het was inderdaad precies zoals we dachten, een hele beleving. De kamer in Efteling-stijl, het heerlijke ontbijt en de Efteling bewoners die rondlopen in het hotel. Het geeft echt even het gevoel er helemaal uit te zijn en in een magische wereld te zijn. Bovendien hadden we heel veel geluk met het mooie weer. Ik ben blij dat we dit samen met ons gezin hebben meegemaakt. Mocht je een Efteling liefhebber zijn, dan is dit echt een aanrader om een keer te doen!

Tips bij een bezoek aan het Efteling hotel:

  • Check de lengte van jouw kind in het Efteling hotel zodat je van te voren weet waar hij of zij wel of niet in mag. In het hotel vind je een lengtemeter bij de receptie.
  • Zorg dat je ongeveer 15 tot 20 minuten van te voren in de rij gaat staan voordat het park voor gasten van het Efteling hotel open gaat. Op drukke dagen is het zelfs aan te raden nog eerder in de rij te gaan staan.
  • Vanuit het Efteling hotel is er een eigen ingang speciaal voor Efteling gasten. Deze ingang komt uit bij speeltuin de Kleuterhof. Je loopt vanaf het Efteling hotel binnen een paar minuutjes naar deze ingang.
  • In het park kun je bij verschillende restaurants eten. Ook is er bij het Efteling hotel zelf een restaurant. Wil je uit eten in een van de restaurants in de Efteling of in het Efteling hotel? Reserveer dan altijd het een tafel ruim van te voren. Op de website van de Efteling kun je een tafel reserveren.
  • Zowel op de dag van aankomst als de dag van vertrek kun je gratis parkeren bij het Efteling hotel. Je hoeft de auto dus niet op de normale parkeerplaats te parkeren.
  • Check bij de receptie de tijden waarop kinderen de Efteling bewoners kunnen ontmoeten in het hotel. Dit is meestal in de avond of in de ochtend tijdens het ontbijt. Leuk om als herinnering met een Efteling bewoner op de foto te gaan.
  • Zwembad het Badhuys ligt niet bij het hotel maar bij het vakantiepark Bosrijk. Vanuit het hotel rijdt je met de auto binnen 5 minuten naar het vakantiepark. Je kan daar gratis parkeren en gebruik maken van het zwembad.
  • Vergeet niet de Efteling app te downloaden. Zo weet je precies hoe druk het is bij de attracties.

Wil jij ook een keer genieten van deze bijzondere hotelovernachting? Boek dan jouw verblijf bij het Efteling hotel hier:

Deze blog is geheel uit eigen initiatief tot stand gekomen. De kosten van dit verblijf zijn geheel door ons zelf betaald. Wel zijn in dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.