De leukste Sinterklaas boeken
Boeken

Dit zijn de 10 leukste Sinterklaas boeken

Vind jij het ook zo heerlijk om te lezen samen met jouw kind? In deze periode is het erg leuk om Sinterklaas boeken te lezen. Ik heb er enkele voor jou op een rijtje gezet in verschillende leeftijdscategorieën, zodat je kunt kijken of er voor jouw kind iets bij zit. Misschien zit er wel een leuk Sinterklaas boek bij voor in de schoen?

Sinterklaas boeken voor kleuters en peuters

In deze leeftijdscategorie is het vooral leuk om te lezen over het verhaal van Sinterklaas. Kinderen vinden het misschien nog erg spannend

1. Woezel en Pip en aftellen tot Sinterklaas

Bijna alle peuters en kleuters vinden Woezel en pip leuk om te lezen. En dit boek is perfect om voor te lezen in de periode voor 5 december. Zeker voor jonge kinderen is dit een leuk boek om het verhaal van Sinterklaas te leren kennen en het beter te begrijpen.

2. Jip en Janneke Sinterklaas komt

Ik ben dol op Annie M.G. Schmidt en ik vind het dus erg leuk dat er ook een sinterklaas boek is van Jip en Janneke. Ideaal voor peuters en kleuters om voor te lezen. Lees hier mijn blog over mijn favoriete Annie M.G. Schmidt boeken

3. Boer Boris een paard voor Sinterklaas

Een leuk Sinterklaas boek voor echte Boer Boris liefhebbers. Dit is een spannend boek voor kleuters. Sinterklaas stuurt boer Boris namelijk een brief waarin hij vraagt of hij knol even mag lenen. Dat mag, maar het is erg spannend omdat knol hoogtevrees blijkt te hebben. Hoe loopt het verhaal af?

4. Kleuters samenleesboek- het boek van Sint

Dit is een leuk boekje voor alle kleuters die al een beetje interesse hebben in lezen en is dus vooral geschikt voor kinderen in groep 2 vanaf 5 jaar oud. Er staan simpele woordjes en zinnetjes in die je samen met jouw kleuters kunt lezen. Erg leuk als je kind zelf wat wil lezen over Sinterklaas.

Sinterklaas boeken voor kinderen van 5 tot 7 jaar

5. Sinterklaas zonder baard

Een leuk Sinterklaas boek voor kinderen vanaf een jaar of 6. Het verhaal gaat over Sinterklaas die graag zijn baard er af wil. Het is een grappig boek om voor te lezen.

6. Sinterklaas en de arme kindertjes

Dit boek is geschikt voor kinderen rond de 7 jaar oud en hun ouders die van Herman Finkers houden. Het verhaal gaat over Sinterklaas die vroeger, heel lang geleden bestond. Hij had toen nog maar één piet als hulp. Maar omdat er er zo veel kinderen waren die cadeautjes moesten krijgen, kon Piet wel wat hulp gebruiken. Toen ontmoetten de Sint en piet een aantal kinderen en die wilden wel een pietje worden en Sinterklaas helpen. Een grappig boek voor kinderen en hun ouders.

7. Het leukste Sinterklaas voorleesboek

Dit is een boek met een verzameling met vier verhalen en geschikt om voor te lezen vanaf een jaar of zes. Een fijn Sinterklaasboek als je op zoek bent naar kortere verhalen.

Sinterklaas boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

8. De vrienden van Sinterklaas

Ik vind dit Sinterklaasboek erg mooi getekend, op iedere pagina staan mooie tekeningen. Het verhaal gaat over de kinderen Broes en Lotte die verdrietig zijn, omdat hun vader niet mee kan naar de intocht van Sinterklaas. Maar dan komen ze er achter dat hun vader een vriend is van Sinterklaas die hem helpt. Zijn vader is namelijk naar de Pietenschool geweest.

Mijn dochter vond dit verhaal heel spannend en begon ook vragen te stellen over de pieten: is het echt waar dat papa’s en mama’s naar de pietenschool kunnen? En kan ik ook een piet worden? Het boek geeft aanleiding tot een gesprek met jouw kind over wat een piet is en hoe je een piet kunt worden.

9. Sinterklaas voor grote kinderen

Twijfelt jouw kind er al aan of Sinterklaas echt bestaat en is jouw kind oud genoeg om het geheim te vertellen? En wil je jouw kind het geheim onthullen, maar wil je de boodschap op een fijne, zachte manier brengen? Dan is dit boek ideaal. Het boek vertelt de waarheid over Sinterklaas, wie hij was en waar hij vandaan kwam. Het boek is geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn en niet meer in Sinterklaas geloven, dus vanaf een jaar of 8 ongeveer.

10. Het geheime boek van Sinterklaas

Dit boek is net als het vorige ook geschikt voor kinderen die het geheim van Sinterklaas al weten en er meer over willen leren. Het is een behoorlijk dik boek van 160 pagina, met de geschiedenis over Sinterklaas, informatie over tradities zoals Sinterklaas en de kerstman, maar het gaat ook in op de huidige actualiteit, zoals de pietendiscussie.

Wat is jouw favoriete Sinterklaasboek?

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.