Annie M.G. Smidt
Boeken

3 x mijn favoriete kinderboeken van Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt is een van mijn favoriete kinderboekenschrijvers. Ik hou zelf erg van haar kinderboeken en vind het heerlijk om deze voor te lezen. Daarnaast is voorlezen ook nog eens goed voor het taalinzicht van jouw kind en geef je hiermee het goede voorbeeld dat lezen leuk en fijn is om te doen.

Annie M.G. Schmidt kinderboeken voorlezen

Als kind genoot ik er al van en nu nog steeds, als ik ze voorlees aan mijn dochter. Samen lezen voor het slapen gaan is toch wel een van mijn favoriete momenten op een dag. Toen ze baby was kreeg Laura al als kraamcadeau de kinderboeken van Jip en Janneke en soms wil ze deze verhaaltjes nog steeds horen. Ze blijven leuk ondanks dat Laura nu geen kleuter meer is. Maar Annie M.G. Schmidt schreef nog veel meer mooie kinderboeken. Hierbij mijn top 3 met mijn favoriete Annie M.G. Schmidt boeken:

Tip: Lees ook deze blog met mijn favoriete kinderkookboeken

1. Pluk van de Petteflet

Pluk is een jongetje dat geen huisje heeft. Dus gaat hij op een dag op zoeken naar een huisje met zijn rode kraanwagentje. Hij komt terecht in de Petteflat. In deze flat ontmoet hij allemaal nieuwe vrienden. Zo is er Zaza de kakkerlak, het meisje Aagje met haar moeder mevrouw Helderder en niet te vergeten de familie Stamper. De avonturen die Pluk meemaakt zijn geweldig en spreken enorm tot verbeelding van een kind. De eerste keer dat wij een lange autoreis maakten naar Frankrijk, kocht ik dit luisterboek en wat was dit een hit! Uren zat Laura muisstil te luisteren naar de avonturen van Pluk, Aagje en mevrouw Helderder. Wij kennen het kinderboek inmiddels uit ons hoofd, dus een succes was het dus zeker! Het verhaal is vooral geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud.

2. Floddertje

Floddertje is een lief meisje en doet niemand kwaad. Ze heeft een hondje, Smeerkees, die altijd met haar mee gaat overal naar toe. Maar helaas gaat er bij haar altijd van alles mis. Hierdoor wordt ze vaak vies en smerig. Samen met haar hondje beleeft ze avonturen die vaak goed aflopen maar ze worden bijna altijd vies. Hoe goed ze ook hun best doen om schoon te blijven. Haar moeder heeft er een dagtaak aan om Floddertje schoon en netjes te houden, maar ook dat mag niet baten. De verhalen en tekeningen zijn heel humoristisch en grappig. Kinderen vinden de avonturen die Floddertje meemaakt geweldig. Een super leuk kinderboek voor kleuters!

3. Minoes

Juffrouw Minoes is een meisje dat vroeger een poes was. Ze gedraagt zich nog als een poes en spreekt kattentaal. Ze helpt haar baasje, Tibbe, met verhalen voor de krant maken. Minoes gaat op pad en komt iedere keer terug met nieuwtjes die haar baas Tibbe zelf nooit geweten had. Zo helpt ze hem zijn baan bij de krant te houden. Minoes doet erg haar best om een gewoon meisje te zijn, maar ze kan haar kattengedrag af en toe niet verbergen. Dat brengt haar in vervelende situaties. Laura vindt het verhaal spannend en bijzonder. Ze is nu 6 en vindt het wel jammer dat er weinig plaatjes in het boek staan. Het boek is daarom met name geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Wat zijn jouw favoriete Annie M.G. Schmidt boeken? Laat een reactie achter onder dit bericht met jouw tips!

Ik wens jullie heel veel voorleesplezier!

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.