koken met een kinderkookboek
Boeken

5 X aan de slag met een kinderkookboek

Zelf kook en bak ik graag en blijkbaar heeft mijn dochter dit van mij over genomen. Zowel mijn man als ik koken om beurten bijna iedere dag een verse maaltijd. Nu we vanwege de Corona crisis meer thuis zijn, kook en bak ik ook meer samen met mijn dochter en dat bevalt heel goed. Laura vindt het een leuke activiteit om samen aan de slag te gaan met een kinderkookboek en ik geniet er van om met haar lekker in de keuken bezig te zijn. Daarnaast merk ik dat ze beter eet als ze meegeholpen heeft in de keuken. Twee vliegen in één klap dus.

Koken met een kinderkookboek

We hebben thuis een paar kookboeken in de kast staan, maar ik ben op zoek naar nieuwe inspiratie. Dus ging ik op zoek naar een leuk kinderkookboek. We hebben thuis wel een kinderkookboek dat Laura kan lezen, maar een nieuw kinderkookboek is zeker een leuke aankoop tijdens de Corona crisis. Op dit moment zijn we veel thuis en hebben we er de tijd voor om er mee bezig te zijn. Ik vind het fijn als het kinderkookboek goed leesbaar is voor kinderen en ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan met wat hulp. Zo kan ze meteen oefenen met lezen.

Tip voor Efteling liefhebbers: Lees mijn blog met tips hoe je met korting naar de Efteling kunt gaan.

Ik ben op zoek gegaan naar een leuk kinderkookboek en kwam er zo veel tegen dat ik er besloot een overzichtsartikel van te maken. Wie weet zit er wel iets voor jou bij? Hier komen ze:

1. Het grote kinderkookboek zonder pakjes en zakjes – Karin Luiten

Zelf zijn wij enkele jaren geleden begonnen met koken met minder pakjes en zakjes. Voor ieder gerecht kun je eigenlijk wel een pakje of zakje kopen, maar liever koken wij zonder. Ik vind het zelf fijn om dit ook aan Laura aan te leren dat dit niet nodig is. Dit kookboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 of 8 jaar jaar oud.

2. Chef het samen met tomaat – Laura Emmelkamp

Dit kookboek viel mij op omdat het uitgeroepen is tot het beste kinderkookboek van de wereld. Super leuk dus dat zo’n Nederlands kinderkookboek zo’n prijs wint! Het boek heeft als doel kinderen meer groeten te laten eten en hier meer over te leren. Er staan dus vooral veel recepten met groenten, vooral met tomaat, in het kookboek. Daarnaast besteed het boek ook aandacht aan hoe de tomaat groeit en hoe je tomaat kunt kweken.

3. Wereldeters – Marjolein de Vlaam

Mijn man en ik houden allebei erg van de buitenlandse keuken, terwijl Laura juist meer van de Hollandse pot houdt. Dit boek gaat daar hopelijk verandering in brengen! Het is een kinderkookboek geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar met allerlei recepten uit de wereld. De recepten staan per land geordend en voor de kinderen is er een apart paspoort met stickers bijgeleverd. Ook worden er per land verhaaltjes bij geschreven, zodat jouw kind ook iets leert over het land van herkomst van het recept.

4. ’t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van den Broek

Heel Holland bakt winnaar Rutger van den Broek schreef dit kinderbakboek. In dit boek vind je allerlei leuke en simpele bakrecepten voor kinderen. Ook staan er verhaaltjes en gedichten in. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

5. Het Efteling familiekookboek

Omdat wij echte Efteling liefhebbers zijn, vind ik het leuk dit boek in deze lijst op te nemen. Ik wist niet dat dit boek bestond, dus erg leuk om er achter te komen dat er ook een Efteling familiekookboek is. In dit boek staan allerlei recepten uit heel de wereld gebaseerd op de Efteling attracties. Er zijn nog twee Efteling kookboeken verkrijgbaar, namelijk het Polles taartenboek en het Polles pannenkoekenboek voor de echte taart- en pannenkoeken liefhebbers.

Kook en bak jij graag met jouw kind? Zo ja, gebruik je dan een kinderkookboek? Als je nog tips hebt voor leuke kinderkookboeken, laat dan een reactie achter!

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.