Festivals in Nederland
Persoonlijk

5 x waarom ik festivals zo heerlijk vind

Ik vind het heerlijk om naar festivals te gaan. Het is ontspannen, relaxed en ik voel me meteen happy. Sterker nog, ik doe het al jaren. In mijn tienerjaren ging ik al naar Pinkpop en ik vond het geweldig. Dat was altijd een thuis wedstrijd aangezien ik in Maastricht woonde. Later volgde diverse grote pop- en rockfestivals in Nederland en België zoals Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop. Daarna ging ik naar Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Een festival vlak bij mijn huis waar ik zelfs naar toe kan fietsen, ideaal dus. Hoe dan ook, ik blijf er dol op en ben bereid er wat geld aan uit te geven. Hoe komt dat toch dat ik er zo van geniet en het blijf doen? Dat vertel ik je in deze blog!

1. Het is een sociale activiteit

Wat is een festival zonder vrienden? Juist, het is voor mij echt een sociale activiteit. Ik probeer meestal naar festivals te gaan met vriendinnen die ik normaal niet zo vaak zo vaak zie. Zo’n festival is dan een fijne gelegenheid om weer even tijd met elkaar door te brengen. Dit jaar ga ik naar Best Kept Secret met een van mijn middelbare school vriendinnen met wie ik vroeger al naar Pinkpop ging. Hoe tof is dat? En met mijn zussen die ik niet zo vaak zie, breng ik dit jaar een dagje Pinkpop door en luisteren we samen naar een van onze lievelingsbands, The Cure. Heel veel zin in om samen een fijne tijd te beleven!

Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek
Het Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek

2. Er hangt een goede sfeer

Wat is dat toch met festivals? Meestal kom ik meteen in een ontspannen, fijne en zomerse sfeer terecht. Het weer is meestal goed, iedereen heeft een goed humeur en de aankleding van het het festival terrein is vaak mooi. Als ik het terrein op loop, de zonnestralen op mijn gezicht voel en de eerste muziek tonen hoor, ben ik meteen happy!

3. Je leert nieuwe muziek kennen

Muziek luisteren is goed voor je. Het helpt stress te verminderen en zorgt er voor dat je je lekker ontspannen voelt. Op festivals kom ik altijd wel bij een band terecht waar ik nog nooit van had gehoord en waar ik erg van blijk te genieten. Nieuwe bands en artiesten leren kennen is een van de redenen waarom ik graag naar Best Kept Secret ga. Om al vast in de stemming te komen, zet ik meestal een festival playlist op via Spotify. Zo zijn voor Best Kept Secret en Pinkpop ook playlists te vinden op Spotify.

Tip: Lees deze blog over oude kleding inleveren voor een goed doel

4. Je kunt er lekker eten en drinken

Vroeger was het eten op een festival vooral ongezond en kwam het meestal neer op een frietje of een hamburger. Nu staan de meeste festivals vol met foodtrucks en is er van allerlei lekker eten en drinken uit de wereldkeuken te krijgen. Behalve lekker eten, kun je tegenwoordig op festivals ook allerlei lekkere drankjes krijgen. Op Werchter kun je zelfs kriek van de tap krijgen en veel festivals hebben tegenwoordig een wijn- en cocktailbar. En wat denk je van een goede koffiebar als je in de ochtend nog wat moet bijkomen?

5. Je bent er even helemaal tussen uit

Zo’n weekend festival voelt toch een beetje als een mini vakantie in Nederland of België. Zeker als je meerdere dagen gaat en het weer goed is. Zonnebrand mee, goede muziek, lekker eten, een lekker biertje of wijntje en feesten maar! Het is genieten in tijdens zo’n festival. Na een weekendje festival ben ik weer helemaal opgeladen en kan ik er weer tegen aan!

Ga jij wel eens naar festivals, zo ja welke? Mijn favoriete festival is op dit moment Best Kept Secret.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram

2 Comments

 • Elockers

  Leuk om te lezen dat je net zo denkt over festivals als ik! Ik kijk er soms al maanden naar uit om naar een festival te gaan. Het voelt inderdaad net als een dagje vakantie. Gezellig met vrienden op pad en even nergens aan denken, behalve aan dansen op de muziek en lekker eten en drinken.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

  • rosaschrijft

   Hoi Anne,

   Bedankt voor je leuke reactie. Het is inderdaad echt iets om naar uit te kijken zo’n festival. Echt even een hele andere wereld. Geniet nog lekker van deze festivalzomer!

   Groetjes Rosa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.