Biologische wijn Breda
Duurzaam leven

Markvallei, biologische wijn uit eigen land

In april werden mijn man en ik uitgenodigd door Robert Husson, eigenaar van Wijnkunst, om een kijkje te komen nemen op zijn eigen wijngaard. Wij gingen graag in op deze uitnodiging en kregen op zijn wijngaard in Stijbeek een rondleiding en konden zijn zelfgemaakte biologische wijn proeven. In deze blog lees je alles over deze heerlijke, biologische wijn uit eigen land. Je kunt ook 1 van de 3 wijnpakketten winnen met daarin 1 fles Markvallei wit en 1 fles Markvallei rood.

Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek

We komen op een zonnige ochtend aan op de prachtige wijngaard in Strijbeek, vlakbij Breda. De wijngaard is aangelegd op een afzetting van de rivier de Mark, die vanuit België Breda binnenstroomt, hetgeen de naam van de wijn Markvallei verklaart. Het is een kleine wijngaard met ongeveer 1000 wijnstokken midden in de Brabantse natuur. Hiervan zijn 220 wijnstokken eigendom van Wijnkunst. Robert heeft een eigen gedeelte waar hij een mooie plek van heeft gemaakt. Er bevindt zich een klein huisje met terras waar we tijd nemen om te praten over zijn grote passie, namelijk wijn maken. De zon schijnt op mijn gezicht, de vogels om ons heen fluiten en we praten ronduit over zijn favoriete plek. Met een goed glas witte wijn in mijn hand, voelt het even of ik me begeef op een prachtige plek in het Franse landschap. Maar niets is minder waar, deze plek bevindt zich nog geen 30 kilometer van mijn woonplaats. Wat een paradijsje!

Biologische wijn maken

Robert heeft ons uitgenodigd omdat ik een wijnliefhebber ben en hij graag zijn ervaringen deelt met anderen. In het kader van duurzaam leven ben ik erg benieuwd naar deze biologische wijn. Hij ontvangt ons hartelijk en vertelt enthousiast over zijn wijngaard en het proces van wijn maken. “Ik begon met wijn maken puur uit hobby. Ik was altijd al dol op wijn en begon me steeds meer te interesseren in het maken van wijn. In 2007 startte ik met de wijngaard. Ik besloot om de opleiding wijnbouw te doen en volgde diverse cursussen. Na afloop van deze opleiding wilde ik zelf wijn gaan produceren. Na drie jaar op biologische wijze opkweken van de planten kon ik mijn eerste druiven oogsten en beginnen met wijn maken.” In de oogstperiode krijgt Robert hulp van kennissen en vrienden om in korte tijd zo veel mogelijk druiven te plukken.

Biologische wijn uit eigen land

Vanaf het begin was voor Robert duidelijk dat hij alleen biologische wijn wilde maken zonder het gebruik van chemicaliën. “Ik ben een echte natuurliefhebber en wilde daarom alleen maar werken met schimmel tolerante druivenrassen. Daardoor hoef ik geen chemicaliën te gebruiken. Ik wil de natuur zo veel mogelijk zijn gang laten gaan. Wel gebruik ik een zelfgemaakt sproeimiddel op basis van mest, stroop en beluchting om concurrentie aan kwaadaardige schimmels te geven. Eigenlijk versterk ik hiermee gewoon de microbiële flora.” Het oogsten van de druiven gebeurt afhankelijk van het weer in de periode september en oktober. Daarna kan het produceren van de biologische wijn beginnen. Robert laat de wijn op eikenhouten vaten rijpen. Dit alles zorgt ervoor dat Markvallei een unieke smaak heeft en hij ieder jaar ongeveer 250 tot 300 flessen wijn kan maken.

Winactie en kortingscode Markvallei

Uiteraard mogen we de wijn proeven. Ik ben zeker geen wijnkenner, maar kan wel aangeven welke wijn goed smaakt. En ik kan zeker bevestigen dat Markvallei een unieke smaak heeft. Wat ons betreft gaan we deze biologische wijn zeker vaker drinken! Ben jij ook benieuwd naar deze duurzame wijn uit de regio Breda? Doe dan mee aan de winactie. Robert stelt 3 wijnpakketten ter beschikking met ieder 1 fles rode en 1 fles witte Markvallei.

Kun je echt niet wachten om deze wijn te proeven? Ik mag deze wijn nu met € 2,50 korting per fles aanbieden. Hoe bestel je deze wijn met korting? Ga naar Wijnkunst en bestel het product naar keuze. Vervolgens ga je naar afrekenen en voeg je de kortingscode: rosaschrijft toe. Je krijgt dan € 2,50 korting op alle Markvallei wijn. De kortingscode geldt t/m 30 juni 2023.

Hoe kun je meedoen?

Reageer onder deze blog waarom je dit wijnpakket graag zou willen winnen.

  • Volg je Rosa Schrijft al op facebook of instagram of pinterest? Super! Zo niet dan zou ik dit erg leuk vinden als je dit doet, maar het is geen verplichting voor deelname.
  • Volg Wijnkunst via facebook of instagram. Ook dit is geen voorwaarde voor deelname, maar wordt wel erg gewaardeerd.
  • Delen van dit bericht waardeer ik zeker, maar het niet verplicht om mee te kunnen doen. Vergeet mij niet te taggen!
  • Zorg dat je een geldig e-mailadres achter laat, zodat ik je een berichtje kan sturen.
  • De winactie duurt tot en met 31 mei 2023.
  • De 3 winnaars krijgen een persoonlijk bericht per email.

Deze winactie is afgelopen. Er kan niet meer gereageerd worden. De winnaars hebben bericht gehad. Uiteraad kan wel nog gebruik gemaakt worden van de kortingscode t/m 30 juni 2023.

Dit artikel is in samenwerking opgesteld.

87 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.