Terugblik jaar 2022
Persoonlijk

Terugblik op het jaar 2022 met bijzondere momenten

Tijdens de kerstvakantie blik ik altijd samen met mijn man terug naar ons afgelopen jaar. Wat heeft het ons gebracht en wat waren de mooie en bijzondere momenten voor ons als gezin? Maar ook, wat waren de moeilijke periodes? Ook kijk ik altijd terug naar het het afgelopen jaar wat het voor mij persoonlijk heeft gebracht en hoe het is gegaan met mij blog. Nu het einde van de kerstvakantie nadert, Laura maandag weer naar school gaat en we weer een nieuwe start maken, wil ik deze terugblik op het jaar 2022 graag met jou delen.

Het derde jaar met corona

Ondanks dat we dit jaar gelukkig weinig te maken hadden met corona, heeft het toch een rol gespeeld in ons leven. Begin dit jaar zaten we nog in quarantaine vanwege een griepvirus in huis en moesten vanwege de quarantaine regels thuis blijven. Toen kregen we toch nog te maken met thuisonderwijs. Wat corona betreft bleef het de rest van het jaar rustig in ons gezin. Tot eind van het jaar naderde en mijn vader corona bleek te hebben. Hij is hier helaas erg ziek van geweest. Inmiddels is hij gelukkig weer bijna de oude, maar we hebben ons wel flink zorgen gemaakt. Ondanks dat het virus minder aanwezig was in ons leven dan vorig jaar, leeft het dus nog steeds en is het nog steeds niet helemaal weg.

Een nieuwe baan

Voor mij persoonlijk is de grootste verandering van afgelopen jaar dat ik ben gestart met een nieuwe baan. Ik werk nu als taalhuiscoördinator bij een welzijnsorganisatie en coördineer allerlei projecten rondom taal. Het is een ontzettend leuke baan en het bevalt mij heel erg goed. Ik kan wel zeggen dat deze baan mij op alle fronten goed doet en ik het gevoel heb dat dit heel goed bij mij past. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te kunnen helpen op dit gebied. Daarnaast geeft deze baan mij veel nieuwe uitdagingen, leer ik steeds nieuwe dingen bij en heb ik een leuk team collega’s om mij heen. Een hele mooie uitdaging voor 2023 om me verder te ontwikkelen in deze baan.

Vakantie Kroatië

Dit jaar hebben we echt een een fantastische vakantie gehad naar Kroatië. We hebben de Plitvice meren bezocht en stonden op een geweldige camping pal aan zee waar we heerlijk gesnorkeld, gesupped en gezwommen hebben. Ook hebben we de Brijuni eilanden bezocht, een prachtige plek om naar toe te gaan. Kortom, deze vakantie van voor ons als gezin echt een droomvakantie en is echt een mooie vakantie om op terug te kijken.

Slapen in het Efteling hotel

Iets dat al een tijdje op onze bucketlist stond, was een nachtje overnachten in het Efteling hotel. In maart van afgelopen jaar kwam het er eindelijk van. Ik had het al een lange tijd van te voren geboekt. Het was echt een super leuke en bijzondere ervaring. We hebben enorm genoten van dit weekend. Voor gezinnen met jonge kinderen is dit echt een belevenis om mee te maken!

Slaapfeestje voor Laura’s verjaardag

In november van afgelopen jaar werd Laura 10 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, gaven we een slaapfeestje. Laura wilde dit ontzettend graag en omdat 10 jaar echt bijzonder is, organiseerden we dit voor haar. We huurden tipitentjes, versierden de woonkamer, ik vulde voor ieder meisje een goodiebag en we maakten er een knalfeestje van. Samen met vriendinnen dansen, feesten, eten, film kijken en nagels lakken. Toen ik aan Laura vroeg wat haar leukste moment was van afgelopen jaar, was dat haar slaapfeestje. Dit was voor haar echt het hoogtepunt!

Feest 12,5 jarig huwelijk

Op 25 december 2022 waren mijn man en ik precies 12,5 jaar getrouwd. We besloten deze mijlpaal te vieren met een fantastisch feest met vrienden en familie en dat was geweldig. Ook Laura was er een gedeelte van de avond bij aanwezig en dat vond ze erg bijzonder. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat we samen deze mijlpaal hebben kunnen vieren. We hebben ontzettend genoten en zijn bedolven door cadeautjes, felicitaties, bloemen, champagne en chocolade. We hebben van mijn schoonfamilie ook een super mooi cadeau gekregen, namelijk een ballonvaart voor 3 personen. Dus we hebben iets moois om naar uit te kijken komend jaar!

Foto podcast Amelia Stechweij
Ontmoeting met Amelia Stechweij

Mijn eerste podcast

In 2022 heb ik voor het eerst in mijn leven meegewerkt aan een podcast. Ik werd door Amelia Stechweij uitgenodigd om mee te werken aan haar podcast. Amelia heeft een eigen podcast over het thema secundaire kinderloosheid. Ze kende mijn verhaal omdat wij elkaar hebben leren kennen via instagram. Onze levens bleken veel overeenkomsten te hebben. Daarom ontstond er via instagram een fijn contact en vroeg ze mij mee te werken aan haar podcast door middel van een interview. Uiteraard wilde ik dit doen. Ik reed helemaal naar haar woonplaats Almere en vond het spannend om te vertellen. Maar toen ik eenmaal aan het woord was, kwamen de woorden vanzelf. Ik vond het bijzonder en mooi om mee te werken aan haar podcast en om Amelia een keer persoonlijk te ontmoeten. Wil je de podcast luisteren? Dan kan hier.

Terugblik op blogjaar 2022

Omdat ik in 2022 ben begonnen met mijn nieuwe baan en dat daar de meeste tijd en energie in ging zitten, heb ik uiteindelijk minder blogs geschreven dan ik van plan was. Zo’n nieuwe baan kost in het eerste jaar gewoon behoorlijk veel tijd. Ondanks dat, is het voor mijn wel een goed blogjaar geweest. Mijn blog trok in 2022 veel meer unieke bezoekers dan het jaar daarvoor en ik heb daarnaast ook een aantal mooie samenwerkingen gedaan. Ik heb winacties mogen organiseren, ik ging voor het eerst mee met een persreis naar Giethoorn en ik heb veel leuke gastblogs mogen schrijven. Vooral de persreis naar Giethoorn met een grote groep andere bloggers was voor mijn echt een hoogtepunt van mijn blogjaar. Het was een hele bijzondere ervaring om dit mee te maken en ik heb een aantal leuke contacten er aan over gehouden met andere bloggers.

De beste wensen voor 2023

Dat was mijn terugblik voor 2022. Ik wil jou bedanken voor het lezen van mijn blog. Daar ben ik uiteraard heel blij mee! Door middel van deze blog wil ik jou ook een mooi, gezellig en vooral gezond 2023 wensen! Wat waren jouw mooie en bijzondere momenten van afgelopen jaar? Laat het mij weten via door een reactie achter te laten onder deze blog.

Deze foto is genomen in het voorjaar van 2022 tijdens een gezinsfotoshoot.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.