Klimbos in Goirle
Er op uit

Avonturen beleven in het klimbos in Goirle

Afgelopen weekend gingen wij fun klimmen in het klimbos in Goirle. Wij kregen van het klim-en avonturenbos van Rocks ’n Rivers een uitnodiging om samen 2 uur te komen klimmen. Aangezien wij graag buiten activiteiten ondernemen vonden wij dit een goed idee. Laura nam een vriendin mee dus gingen wij met zijn vieren lekker op avontuur. In deze blog lees je er alles over. Als je het leuk vindt om het zelf een keer te proberen, doe dan mee aan de winactie!

Wat is er te doen in het klimbos in Goirle?

Het klimbos bestaat uit diverse onderdelen. Zo is er een speelbos dat toegankelijk is voor iedereen en waar kinderen lekker vrij kunnen spelen. Hier is van alles te doen, zoals schommelen op autobanden, op boomstammen klimmen, door tunnels kruipen en op touwladders klimmen. Daarnaast is er een klimbos waar Rock ’n Rivers allerlei activiteiten organiseren. Je kunt kiezen uit diverse activiteiten zoals een junior survival tocht, fun klimmen en een klim en zip parcours met onder andere tokkelbanen.

Insructie in het klimbos in Goirle

Wat houdt fun klimmen in?

Toen we aankwamen bij het klimbos in Goirle werden we vriendelijk ontvangen door de instructeurs. We kregen als eerste uitleg over de 10 verschillende activiteiten. Daarnaast kregen we een gordel om en een helm op. Er zijn voor zowel kinderen als volwassen gordels en helmen die je op maat kunt maken. Het fun klimmen bestaat uit een parcours van 10 onderdelen. Dit zijn hele uitdagende activiteiten, zoals van 12 meter naar beneden springen, maar er zitten ook minder uitdagende onderdelen tussen. Denk bijvoorbeeld aan een klimplank, een kantelladder of klim twister. Je krijgt ook tijdens de uitleg een kaart die je kunt invullen met diverse challenges. Na de uitleg gingen we de diverse onderdelen uitproberen.

Tip: lees ook mijn blog 7 redenen waarom geocaching zo leuk is met kinderen

Free fall en pamper jump

We wilden rustig beginnen, maar de meiden wilden meteen met het meest uitdagende onderdeel aan de slag, namelijk de free fall. Dit is een klim op een ladder tegen een boom waar je 8 of 12 meter naar beneden springt. De meiden wilden eerst 8 meter proberen, maar daarna toch ook 12 meter. Super spannend dus, maar ze durfden het allebei aan om van 12 meter naar beneden te springen en vonden het helemaal geweldig. Daarna gingen we door naar de pamper jump, een klim tegen een klimwand naar boven. Eenmaal boven spring je zo ver mogelijk de lucht in om tegen een bokszak aan te boksen. De meiden hadden hier veel plezier mee. Ik zelf waagde ook een klim naar boven en een sprong naar beneden maar vond het best spannend!

Monkey climb

Een van de andere onderdelen die de meiden ook erg leuk vonden was de monkey climb. Dit is een klim tegen een boom naar boven. Omdat er twee bomen naast elkaar staan waar je op kunt klimmen, is het leuk om tegelijk naar boven te klimmen en naar beneden te springen. Dit hebben de meiden dus ook diverse keren gedaan en ze konden hier geen genoeg van krijgen. De onderdelen waar je minder hoog moest klimmen vonden ze minder interessant. Voor hen kon het niet hoog genoeg zijn dus. Na bijna twee uur klimmen mochten ze nog een keer de free fall doen en zat dit avontuur er weer op. We vonden het fun klimmen een leuke en uitdagende activiteit om samen te doen en gaan zeker nog eens terug voor het klim en zip parcours als Laura wat ouder is.

Monkey climb in het klimbos in Goirle

Voor welke leeftijd is fun klimmen geschikt?

Fun klimmen kan vanaf 6 jaar. Maar aangezien de onderdelen best uitdagend zijn, vind ik het iets geschikter voor een wat oudere leeftijd, vanaf een jaar of 8. Dit heeft er ook mee te maken dat kinderen ook goed geconcentreerd moeten kunnen luisteren naar de instructie. Ook moeten ze zelf een aantal handelingen doen. Bij de free fall moeten ze zelf hun riem kunnen los maken op grote hoogte. Ik zelf zou dus met jongere kinderen kiezen voor de junior survival tocht. Deze survival tocht is voor alle leeftijden, maar dus vooral voor jongere kinderen geschikt. Daarnaast kun je vanaf 9 jaar ook nog kiezen voor het klim en zip parcours met tokkelbanen. Dit is een leuke activiteit om te doen met tieners.

Wat is de locatie van het klimbos in Goirle?

Het klimbos is is makkelijk te bereiken. Het ligt bij het restaurant de Rooverste Leij in Gorile. Hier kun je ook parkeren. Op dit moment is het restaurant gesloten maar is er wel een koffie to go afhaalpunt waar je terecht kan voor een drankje. In het klimbos is heel veel ruimte en het is dus makkelijk om afstand te houden. Het is dus een coronaproof activiteit om te doen. Daarnaast waren er voldoende instructeurs aanwezig om ons te helpen en hoefden we eigenlijk nergens lang op onze beurt te wachten. Dit was zeker fijn! Wil je een van de activiteiten gaan boeken? Dat kan alleen online via het klim- en avonturenbos.

Winactie fun klimmen

Wil jij gaan fun klimmen met jouw gezin? Doe dan mee met deze winactie dan maak je kans om met jouw gezin te gaan fun klimmen in het klimbos in Goirle. Hoe kun je mee doen?

  • Laat een reactie achter op deze blog.
  • Reageer waarom jij deze activiteit zou willen winnen?
  • De winnaar krijgt een persoonlijk bericht.

Deze winactie is afgelopen.

Dit artikel is in samenwerking opgesteld.

5 Comments

  • Marcia Kan

    Ohhh wat leuk! Wij zijn helemaal fan van klimbossen/klimparken! In Oostenrijk proberen we elke vakantie te gaan klimmen. Helaas is dat inmiddels alweer even geleden. In Nederland kennen we eigenlijk alleen die in Westenschouwen, terwijl Goirle eigenlijk voor ons dichterbij is. Hoog tijd om het daar dus ook eens te gaan verkennen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.