Camping Zuid Limburg
Vakantie

Onze ervaring met Camping Gulperberg in Zuid Limburg

Vorig jaar zijn wij op in de zomer op vakantie geweest in Nederland. We besloten een week naar camping Gulperberg in Zuid Limburg te gaan. Omdat wij hier zo’n heerlijke week hebben gehad, besloot ik onze ervaringen op te schrijven in deze blog.

Uitzicht vanaf camping de Gulperberg

Locatie camping Gulperberg

Omdat ik oorspronkelijk uit Zuid Limburg kom, leek het ons leuk naar een camping in Zuid Limburg te gaan. We gingen voordat we boekten eerst kijken op deze camping, toen we op bezoek waren bij mijn ouders in Maastricht. De camping ligt bovenop de Gulperberg en als je de camping op loopt tref je een fantastisch uitzicht. Even waan je je in een Frans heuvellandschap. Je hebt een geweldig panorama uitzicht als je op het kampeerveld staat. Normaal gesproken boeken wij liever een kleinere camping, maar omdat de locatie zo mooi is, besloten we toch hier naar toe te gaan. Iedere ochtend bij het ontbijt genoten wij van het uitzicht terwijl onze dochter heerlijk speelde in het speeltuintje. Dit was echt heerlijk om zo op staan. In de avond na het eten maakten we een mooie wandeling langs de camping.

Ruim zwembad met ligweide

Een andere reden waarom we naar deze camping in Zuid Limburg gingen, was omdat er een mooi buiten zwembad is met een ligweide. Verwacht op deze camping geen groot zwemparadijs, maar gewoon een fijn, ruim zwembad en een peuterbadje voor de kleintjes. Onze dochter heeft zich hier met een vakantievriendin uitstekend vermaakt in het zwembad. Als extra service heeft de camping de mogelijkheid om te gaan zwemmen in het subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Dit is een overdekt zwembad in Gulpen waar je gratis gebruik van mag maken als je op de camping verblijft. Wij hebben dit echter niet gedaan omdat het weer in de week dat wij er waren zo goed was, dat we gewoon lekker buiten konden zwemmen. En dat is natuurlijk ideaal zo dichtbij je vakantieverblijf kunnen zwemmen.

Tip: Lees deze blog met 7 tips voor een camping met waterspeeltuin

Speeltuin en animatie

Een groot voordeel van deze camping in Zuid Limburg is de grote speeltuin met een terras. Hier heeft Laura ook haar vakantievriendin leren kennen. Een grote speeltuin waar kinderen zich goed kunnen vermaken is natuurlijk ideaal. Wij hebben regelmatig lekker op het terras gezeten terwijl Laura lekker speelde in de speeltuin. Koffie met Limburgse vlaai mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie in Zuid Limburg. Ook tussen de kampeervelden zijn overal speeltuintjes te vinden. Daarnaast is er kinderanimatie op de camping. In de ochtend kunnen kinderen lekker gaan knutselen, maar in de avond zijn er ook leuke, bijzondere workshops. Zo heeft Laura een keer meegedaan aan een DjembƩ workshop.

Vanuit het terras heb je een fijn overzicht over de grote speeltuin

Accommodaties

Op de camping zijn verschillende accommodaties te vinden. Wij verbleven in een ingerichte tent. Deze was ruim ingericht met een keukentje, een terras met een tafel en een loungebank. De camping kun je boeken hier boeken. Zoek je een ingerichte tent, huisje of bungalow? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het huren van een accommodatie op deze camping bij All Camps.

Wat is er te doen in Zuid Limburg?

In Zuid Limburg zijn heel veel leuke activiteiten te doen en uitstapjes met kinderen die je kunt maken. Denk aan een bezoek aan het drielandenpunt, een bezoek aan pretpark de Valkenier of een wandeling in het Heuvelland. In deze blog over vakantie met kinderen in Zuid Limburg zet ik de leukste activiteiten met kinderen op een rij. Ook lees je hier wat de leukste plekken zijn om te uit eten te gaan met kinderen en welke bezienswaardigheden er zijn.

Camping Gulpenberg is wat ons betreft echt een aanrader om met kinderen naar toe te gaan. Een ruime, mooie camping met veel speelgelegenheden voor kinderen en een prachtige ligging.

Deze blog is geheel uit eigen initiatief tot stand gekomen. De kosten van dit verblijf zijn geheel door ons zelf betaald. Wel zijn in dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram

2 Comments

  • Peter Boon

    Hoi Rosa
    Wat leuk dat je dit artikel heb geschreven šŸ˜ƒ Ikzelf ben namelijk in 2014 en 2017 ook op deze camping geweest šŸ•De omgeving van Gulpen is prachtig. Komend najaar ga ik in September met het Thomashuis waar ik in Reeuwijk woon, ook naar Gulpen toe, namelijk naar het huisje wat De Pastorie heet. Ik kijk er nu al naar uit, ondanks dat ik nog 5 maanden geduld moet hebben (dat gaat zeker weten wel lukken).

    • rosaschrijft

      Ja, het is echt een prachtige omgeving inderdaad. Leuk dat je al twee keer op deze camping bent geweest en al vast fijne vakantie in het najaar gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.