Er op uit

5 tips: Welke activiteiten kun je doen in de meivakantie?

Dit jaar is het als vorig jaar een vreemde meivakantie. Vanwege de Corona crisis hebben veel gezinnen besloten niet op vakantie te gaan of blijven in Nederland. Daarnaast is het niet mogelijk om uitstapjes te maken naar pretparken of dierentuinen. Daarom ging ik op zoek Coronaproof activiteiten in de meivakantie die je wél kunt doen met jouw kinderen. Dit zijn uiteraard allemaal buitenactiviteiten. Laten we hopen op goed weer in de meivakantie.

Activiteiten in de meivakantie

Het is toch jammer als je de hele meivakantie met jouw kinderen thuis moet blijven. Dat is ook niet nodig, als je de richtlijnen van het RIVM maar in de gaten houdt. Ga niet met groepjes weg en houdt afstand, dan moeten deze buitenactiviteiten zeker lukken. Probeer daarnaast zo veel mogelijk drukke plekken en tijdstippen te vermijden. Hierbij 5 activiteiten die leuk zijn om te doen in de meivakantie en wel Coronaproof zijn. Houd er rekening mee dat je sommige activiteiten moet plannen en zelfs van te voren moet reserveren. Lees je mee?

1. Bezoek een pluktuin

Ben jij wel eens naar een pluktuin geweest? Deze meivakantie zijn veel pluktuinen gewoon open en het is een leuke activiteit om te doen met kinderen. Wij gingen naar een pluktuin in Udenhout, de Sprankenhof. We gingen op tijd om de drukte te vermijden en we kwamen met een tas vol vers geplukte groenten thuis. Bij veel pluktuinen krijg je een mandje mee en mag je zelf groenten en kruiden plukken en oogsten. Voor fruit is het nog te vroeg in het seizoen, maar later dit jaar kan dat ook. Erg leuk om te doen en we maakten er thuis een lekkere salade van. Kijk thuis goed op de website van de pluktuin welke maatregelen er gelden, zodat je jouw uitstapje daarop kunt afstemmen.

De oogst van de dag uit de pluktuin: spinazie, radijs, lenteui en veldsla

2. Bezoek een klimbos of avonturenbos

Veel klimbossen zijn geopend vanaf medio april. Wel met de nodige coronamaatregelen natuurlijk. Dit is een leuke, coronaproof activiteit in de meivakantie om te doen met oudere kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud. In veel klimbossen kun je niet alleen klimmen maar zijn er ook andere activiteiten te reserveren zoals een speurtocht. Het is een populaire activiteit dus vergeet niet om ruim van te voren te reserveren.

Lees ook mijn blog met tips voor een vakantie in Nederland met kinderen

3. Huur een bootje en ga lekker varen

Wil er met lekker weer een dagje uit van maken, dan is het leuk om eens te kijken waar je bij jou in de omgeving kunt gaan varen. Je kunt kijken of dat in jouw eigen woonplaats kan, maar het kan ook in een mooi natuurgebied. Denk bijvoorbeeld eens aan de Biesbosch. Voordat je met jouw gezin gaat varen is het wel goed om van te voren je trip voor te bereiden. Het is een leuke activiteit, maar wel belangrijk om aan een aantal dingen te denken. Pappablogger geeft goede en leuke tips om te gaan varen met kinderen.

Varen met kinderen in Amsterdam

4. Maak een ritje met een pony

Houd jouw kind van pony’s en paarden? Dan is dit zeker een leuke activiteit om te doen. Ga na waar dit mogelijk is in jouw omgeving. In mijn eigen woonplaats in Tilburg, kan dit bijvoorbeeld bij de Ponyfarm. Kinderen kunnen hier een ritje maken op een pony, maar ook het dier knuffelen, poetsen en verzorgen.

5. Ga geocachen en neem een picknick mee

Geocachen is een spel waarbij je op zoek gaat naar een schat. De plekken waar je kunt gaan zoeken, worden online gedeel via GPS coördinaten. Wij doen het regelmatig en het maakt het wandelen leuker met kinderen. Wandelen is niet de meest favoriete bezigheid van de meeste kinderen, maar als je van wandelen houd zo als ik, dan is dit echt een uitkomst. Over hoe het in zijn werk gaat schreef ik deze blog waarom geocachen zo leuk is om te doen met kinderen. Om het gezellig te maken kun je van te voren thuis iets lekkers klaar maken en meenemen voor een picknick. Zoek een natuurgebied op waar het niet zo druk is, dat maakt het uitstapje echt fijn!

Wat zijn jouw plannen? Heb jij nog tips voor activiteiten in de meivakantie die je kunt doen ondanks de Corona maatregelen? Laat jouw tips dan hier onder weten, dat zou ik heel leuk vinden!

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.