picknick in de natuur
Er op uit

5 tips: wat te doen in de meivakantie met kinderen?

Dit jaar, 2020, is een vreemde meivakantie. Vanwege de Corona crisis hebben veel ouders hun geplande meivakantie geannuleerd en blijven thuis. Daarnaast gaan veel activiteiten niet door en is het niet mogelijk om uitstapjes te maken naar pretparken of dierentuinen. Daarom ging ik op zoek Coronaproof buitenactiviteiten die je wél kunt doen met jouw kinderen.

Meivakantie 2020

Het is toch jammer als je de hele meivakantie met jouw kinderen thuis moet blijven. Dat is ook niet nodig, als je de richtlijnen van het RIVM maar in de gaten houdt. Ga niet met groepjes weg en houdt afstand, dan moeten deze buitenactiviteiten voor de meivakantie zeker lukken. Probeer daarnaast zo veel mogelijk drukke plekken en tijdstippen te vermijden. Hierbij 5 tips die leuk zijn om te doen wel Coronaproof zijn. Lees je mee?

1. Maak een fietstochtje naar de afhaalbieb

Veel ouders denken dat de bibliotheken in deze meivakantie dicht zijn. Maar wist je dat de bibliotheken open zijn om boeken af te halen? Wij gingen samen fietsen naar de afhaalbieb, gingen een ijsje halen maakte er zo samen een uitstapje van. Hoe werkt de afhaalbieb? Ga naar de website van de lokale bibliotheek en kijk of ze daar werken met een afhaalbieb. Zo ja, vul dan het formulier in voor jouw kind wat voor soort boeken en voor welke leeftijd je boeken wilt ophalen. Een medewerker van de bibliotheek maakt dan voor jouw kind een boekenpakket klaar. Wanneer het pakket klaar is kun je het komen ophalen op het afgesproken tijdstip. Je weet dus niet welke boeken je krijgt. Dat is dus een verrassing!

2. Bezoek een pluktuin

Ben jij wel eens naar een pluktuin geweest? Deze meivakantie zijn veel pluktuinen gewoon open. Wij waren er nog nooit geweest en gingen afgelopen week voor het eerst naar een pluktuin in Udenhout, de Sprankenhof. We gingen op tijd om de drukte te vermijden en we kwamen met een tas vol vers geplukte groenten thuis. Bij veel pluktuinen krijg je een mandje mee en mag je zelf groenten en kruiden plukken en oogsten. Voor fruit is het nog te vroeg in het seizoen, maar later dit jaar kan dat ook. Erg leuk om te doen en we maakten er thuis een lekkere salade van voor bij de bbq in de tuin die avond. Kijk thuis goed op de website van de pluktuin welke maatregelen er gelden, zodat je jouw uitstapje daarop kunt afstemmen.

De oogst van de dag uit de pluktuin: spinazie, radijs, lenteui en veldsla

3. Ga vogels en dieren zoeken met een bingokaart

Een stukje wandelen vind niet ieder kind leuk. Mijn dochter heeft er ook niet altijd zin in. Daarom zocht ik buitenactiviteiten die een wandeling leuk maken. Wat denk je van vogels zoeken met deze vogelbingokaart of dieren zoeken met deze natuurspeurbingo? Print de kaart van te voren uit en ga samen op zoek. De kaarten zijn ook leuk om thuis mee aan de slag te gaan in de tuin!

4. Ga aan de slag in eigen tuin

Altijd een leuke bezigheid om te doen in de meivakantie: even naar het tuincentrum om plantjes en zaden te halen en dan thuis in de tuin lekker aan de slag. Dit is een bij ons altijd vast prik in de meivakantie. Wij hebben inmiddels ook een paar eetbare planten, kruiden en zelfs een appelboompje in de tuin. Laura vindt dit altijd super leuk om samen bezig te zijn in de tuin en later in het jaar de besjes, aardbeien of appels uit de te tuin te halen.

5. Maak een natuurwandeling en neem een picknick mee

Zoek een mooi, rustig plekje in de natuur en vertrek op tijd en maak samen een wandeling. Om het leuk te maken kun je van te voren thuis iets lekkers klaar maken en meenemen voor een picknick. Wij gingen afgelopen week wandelen en picknicken in de natuur en kwamen bijna niemand tegen. Echt heel fijn! Zoek je nog meer tips voor wandelen met kinderen? Lees dan eens deze blog met tips voor kinderen om wandelen leuk te maken.

Wat zijn jouw plannen voor de meivakantie? Heb jij nog tips voor activiteiten die je kunt doen ondanks de Corona maatregelen? Laat jouw tips dan hier onder weten, dat zou ik heel leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.