Er op uit

Lekker uit eten met kinderen bij restaurant Aap in Alphen

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk restaurant, waar je ook heerlijk kunt eten en waar een fijne sfeer hangt? Ga dan eens naar restaurant Aap in Alphen. Een heerlijke plek voor kinderen en hun ouders.

Onze ervaring bij restaurant Aap in Alphen

Afgelopen week gingen wij met mijn schoonfamilie uit eten. Mijn schoonvader gaat met pensioen en dat moest gevierd worden. Toen we een restaurant wilden reserveren kwam al snel de vraag: waar gaan we heen? Uit eten met kinderen is immers niet altijd een succes. Voor je het weet beland je weer een pannenkoekenhuis of fastfoodrestaurant. Wij wilden nu echt een restaurant met een goede kaart, wat kindvriendelijk is en waar ook nog eens gezellige sfeer hangt. We kwamen uit bij restaurant Aap in Alphen.

Tip: Lees ook deze blog over gezonde tussendoortjes voor kinderen

Fijne binnenspeeltuin

Bij binnenkomst krijgen we een grote ronde tafel aangeboden vlak onder een Afrikaanse boom. Het restaurant is helemaal in Afrikaanse sferen ingericht. Laura wil meteen naar de leuke binnenspeeltuin, maar dat mag nog niet van de serveerster. Ze moet eerst even rustig gaan zitten en beslissen wat ze wil eten. Ze krijgt een leuke kleurplaat met kleurtjes en ze kan kiezen uit een lekker uitgebreid kindermenu. Even later komt de serveerster terug met een sticker met Laura’s naam er op en vraagt wat ze wil eten. Het wordt een maiskolf vooraf, een pannenkoek en een ijsje toe. Nu ze heeft gekozen mag ze eindelijk naar de leuke binnenspeeltuin, een speelkamer helemaal ingericht als een jungle. Ook staat er een knutseltafel, een plek waar kinderen film kunnen kijken en spelletjes doen. Super kindvriendelijk dus. Er is een oppas aanwezig die de kinderen in de gaten houdt. Echt ideaal, want zo kunnen wij ook met een gerust hart genieten van deze fijne avond. Proost, want zo smaakt dat Zuid Afrikaanse wijntje wel erg goed!

Wat staat er op de kaart?

De gerechten op de kaart zijn divers. Je kunt echte authentieke Afrikaanse gerechten bestellen, zoals zebra, struisvogel, krokodil, maar ook bekende gerechten zoals bobotie of een samosa. Daarnaast zijn er ook diverse vis- en vegetarische gerechten te bestellen. Als voorgerecht kun je Afrikaanse gerechten krijgen, zoals Keniaanse hoedjes (gevulde champignons) maar ook een Hollandse carpaccio. De nagerechten bestaan uit diverse ijscoupes, een kaasplankje en een cocosdessert.

Lekkere drankjes

Restaurant Aap in Alphen heeft bovendien ook een lekkere dranken kaart. Ik houd het bij een simpel maar goed Afrikaans wijntje, mijn man waagt zich aan een typisch Afrikaans bananenbiertje. Ook zijn er allerlei lekkere sapjes en smooties te krijgen. De gerechten smaken heerlijk, het is ruim voldoende en de bediening is top. Laura wordt geroepen voor het eten, dus ik hoef niet eens van tafel af om mijn dochter te halen. Terwijl wij genieten van onze gerechten knabbelt Laura aan haar maiskolf en voordat ik het door heb zit ze al weer in de jungle binnenspeeltuin. Inmiddels knutselt ze er op los en maakt ze iedereen aan tafel blij met een zelfgemaakte kroon. Wij gaan na een gezellige avond met een goed humeur en een volle buik naar huis. In dit restaurant is uit eten met kinderen echt een aanrader.

Dit artikel is niet gesponsord en uit eigen beweging tot stand gekomen.

Foto van Pexels

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.