Boeken zwanger worden
Kinderwens

Top 5 van boeken over zwanger worden en een kinderwens

In de periode dat ik graag zwanger wilde worden, vond ik het heel interessant om er boeken over te lezen. Ik heb in die periode een aantal boeken gelezen over zwanger worden, zwangerschap en het thema kinderwens. In deze blog zet ik daarom een aantal boeken op een rij die jou wellicht kunnen inspireren en helpen bij jouw kinderwens.

Boeken over zwanger worden

1. Innesteling, zwanger worden en zwanger blijven, Rika Lukac

Onder vrouwen die graag zwanger willen worden en een kinderwens hebben is dit boek erg bekend. Ook ik las over dit boek toen wij zwanger wilden worden van een tweede kindje. Ik kocht het boek en ben er mee aan de slag gegaan. Het boek is een methode gebaseerd op voeding en yoga die kunnen helpen bij een kinderwens. Persoonlijk heb ik zelf het gedeelte over voeding niet gevolgd. Ik ben wel van mening dat gezond leven belangrijk is als je zwanger wilt worden, maar persoonlijk had ik bij deze voedingsmethode niet het gevoel dat het bij mij paste. Het tweede gedeelte over yoga, vond ik wel heel interessant en ik heb hier ook veel aan gehad. De oefeningen en yoga reeksen die in dit boek aan de orde komen kunnen zeker helpen als het gaat om mindset, ontspanning en beweging als je bezig bent met zwanger worden of een vruchtbaarheidstraject.

2. Baby in mijn hoofd, Ellen van der Valk

Dit is een van de boeken die ik echt zou aanraden aan alle vrouwen die zwanger willen worden, in een vruchtbaarheidstraject zitten of een onvervulde kinderwens hebben. Toen ik dit boek binnen kreeg, heb ik het in een ruk uitgelezen. Het is echt een prachtig, persoonlijk en emotioneel boek. De schrijfster Ellen schrijft dit boek recht uit haar hart. Ze schrijft over haar behandeling, haar enorme kinderwens en de reacties van anderen. Als blijkt dat na diverse trajecten haar wens niet in vervulling gaat, besluit ze samen haar leven compleet te veranderen. Ze besluit bewust te stoppen met medische behandelingen, omdat dit haar heel veel onrust geeft. Ook geeft ze haar baan op en slaat een ander pad in. Inmiddels geeft ze yogales en yogaretraets in Spanje. Het verhaal van Ellen is ook te zien in de documentaire: ‘Heb jij kinderen?’.

Lees ook deze blog: 5 x spirituele boeken die ik inspirerend vind

3. Waar blijft de ooievaar? Grada van den Dool en Sanne Koemans

Dit is een praktisch boek waarin allerlei medische vragen worden beantwoord over zwanger worden. Maar ook emotionele vragen komen aan bod. Dit boek is geschreven door fertiliteitsarts Grada van den Dool en psycholoog Sanne Koemans. Beiden hebben jarenlang op een fertiliteitspoli gewerkt en hebben hun kennis en ervaring in dit boek gebundeld om iedereen met een kinderwens een steuntje in de rug te geven.

4. Vruchtbaar, Ilse Ruijters

In dit boek delen professionals en ervaringsdeskundigen hun expertise en ervaringen op het gebied van zwanger worden. Als je zelf in een traject zit is dit boek erg herkenbaar en geeft je het gevoel er niet alleen voor te staan. Je leest veel verschillende ervaringen van vrouwen maar ook van mannen die hetzelfde doormaken. Ook komen artsen, psychologen en andere professionals aan het woord. Een aanrader als je een boek zoekt dat zowel de praktische, medische en emotionele kant belicht als je in een traject zit om zwanger te worden.

5. Zwanger met hart en ziel, Susan Smit

Dit is een van de vele boeken over zwanger worden en zwanger zijn. Maar er is wel een groot verschil met al die andere boeken. Dat is dat er ook aandacht is voor de spirituele kant van zwanger worden en zwanger zijn. Dit boek gaat niet alleen over zwanger worden, maar ook over zwangerschap zelf. Toch wil ik dit boek in dit lijstje benoemen, omdat Susan Smit op een spirituele manier omschrijft hoe het proces van zwanger worden tot stand komt. Dat is heel anders benaderd dan de medische en praktische kant van het zwanger worden. Heb je interesse in de spirituele kant van zwanger worden en zwangerschap dan is dit echt een tip. Als je zwanger bent is dit boek ook zeker een aanrader. Er staan veel oefeningen, tips en adviezen in die kunnen helpen bij het proces.

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Ik zou het dan leuk vinden als je mij ook volgt via facebook of instagram of pinterest.

Foto van Pixabay

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.