Weekendje Brussel
Vakantie

Tips voor een weekendje Brussel met kinderen per trein

De laatste jaren willen wij minder met het vliegtuig op vakantie en meer reizen per auto of trein. We zijn nu aan het kijken welke Europese steden leuk zijn om te bezoeken per trein. Ik kreeg de tip om eens te kijken naar een weekendje Brussel met de trein. Ik ging me er in verdiepen en kwam er achter dat Brussel een super leuke bestemming is om te bezoeken met kinderen!

Weekendje Brussel met de trein

Omdat wij bezig zijn met duurzamer leven, kwam ook al snel het idee om ook onze vakanties wat duurzamer te gaan maken. Het vliegtuig dus laten staan en vakantiebestemmingen zoeken die per auto of trein goed te bereiken zijn. Ook gaan we vaker in Nederland op vakantie, zoals onze vakantie in Zuid- Limburg. De afgelopen jaren ben ik ook vaker met Laura met de trein op pad geweest en dat vond zij hartstikke leuk. Het is bovendien ontspannend om met de trein te reizen en kunnen kinderen ook even rondlopen. Omdat wij ook houden van weekendjes weg, ging ik daarom eens kijken naar stedentrips in de buurt. Wat blijkt? Brussel ligt op nog geen twee uur reizen met de trein vanuit Amsterdam en is dus een prima bestemming voor een weekendje weg met kinderen. Kinderen t/m 11 jaar krijgen daarnaast ook nog eens flinke korting op een treinticket.

Wat is er te doen voor kinderen?

Het is dus ideaal dat Brussel zo goed te bereiken is met de trein. Brussel heeft een goed metro netwerk dus dat is heel fijn voor een weekendje Brussel. Maar wat zijn dan leuke activiteiten om te doen met kinderen tijdens een weekendje Brussel? Hierbij de leukste tips:

1. Dino’s kijken in het museum van natuurwetenschappen

Dit museum in Brussel staat bekend om als het dino museum, omdat er een hele grote dino voor het museum staat en er veel dinosaurus botten en skeletten te zien zijn. Heb je een kind dat gek is op dino’s dan is dit echt een aanrader. Maar ook voor andere kinderen is er genoeg te doen en beleven. Er zijn twee speurtochten te krijgen bij de kassa, een voor kinderen tot 9 jaar en een voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Het museum is daarnaast goed met het openbaar vervoer te bereiken.

2. Op de foto met Manneken Pis

Aan het grote plein staan meerdere mooie en historische interessante gebouwen, de Grote Markt van Brussel is daarom werelderfgoed. Het kleine standbeeldje van Manneken Pis trekt veel kinderen aan. Het standbeeldje is uitgegroeid tot een van de publiekstrekkers van Brussel. Ik kan me nog herinneren dat mijn oma mij meenam naar Brussel en het beeld liet zien. Ik vond het als klein meisje super leuk en interessant. Een foto met Manneken Pis mag dus ook niet ontbreken als je een weekendje naar Brussel gaat met kinderen!

3. Lekkere Belgische frietjes eten

Een van de bekendste gerechten uit Brussel is natuurlijk de Belgische friet. En welke kinderen houden nu niet van frietjes? Ideaal om dus lekkere Belgische frietjes te gaan eten tijdens een weekendje Brussel. De frietjes van Maison Antoine worden vaak genoemd als de beste van de stad.

4. Chocolade proeven en het chocolademuseum bezoeken

België staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke chocolade en Brussel is de perfecte plek om lekkere chocolade te ontdekken. In Brussel vind je enorm veel verschillende chocoladewinkels. Heb je een echte chocoladeliefhebber in huis? Bezoek dan het chocolademuseum, in de buurt de Grote Markt. Je krijgt hier veel informatie over het maken van chocolade. Daarnaast krijg je een demonstratie hoe chocolade wordt gemaakt en mag je chocolade proeven. Een leuke activiteit voor chocolade liefhebbers!

5. Bezoek het Atomium

Het Atomium is een indrukwekkend bouwwerk dat een ijzerkristal voorstelt. Het bestaat uit 9 bollen en is prachtig om te zien. Ideaal om een paar mooie foto’s te maken. Je kan het beste van tevoren kaartjes kopen op de website van het Atomium, omdat het best wel druk kan zijn. Je gaat met een glazen lift naar boven en hebt dan een geweldig uitzicht over de stad. Daarnaast zijn er een aantal activiteiten die speciaal op kinderen gericht zijn, zoals de lichtshow in de bollen. Daarnaast kun je naast het Atomium ook Mini Europe bezoeken. Dit is te vergelijken met Madurodam, maar dan is Europa nagebouwd.

6. Wandel de striproute door Brussel

Brussel is de stad van de strips. Er is een speciale striproute die je kunt wandelen waarbij je een aantal stripfiguren terug ziet op de muren in de stad. Super leuk voor kinderen die van strips houden. Het leuke van de route is dat je daarnaast ook nog eens diverse plekken van de historische binnenstad te zien krijgt.

Ben jij al eens in Brussel geweest? Welke plekken vond jij een aanrader voor kinderen?

Foto’s van Pexels en Pixabay

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.