kinderschoenen met veters
Moederschap

Leuke kinderschoenen kopen, waar let je op?

Leuke kinderschoenen uitzoeken is voor veel moeders een gezellige activiteit om te doen samen met hun kind. Het is wel van belang om bij het kopen van leuke kinderschoenen goed op een paar dingen letten. In deze blog let ik uit waar ik altijd op let als ik met mijn dochter nieuwe schoenen uitzoek.

1. Kies een een schoen met een soepele zool

Veel kinderen gaan niet zuinig om met schoenen. Spelen, klimmen, fietsen en rennen. Een schoen met een stevige zool is fijn om de schoenen lang mee te laten gaan. Maar let er goed op dat de zool ook flexibel is. Een stevige schoen die nauwelijks buigt of meegaat is niet fijn en kan de groei van de voet van een kind belemmeren. Daarnaast kan zo’n stevige schoen ook zorgen dat een kind pijn krijg of dat de schoen kan gaan klemmen.

2. Zorg voor de juiste maat

Het allerbelangrijkste is dat de schoenen goed passen. Zorg dus dat jouw kind zijn of haar tenen goed kan bewegen in de schoenen en dat er voldoende ruimte over is aan de voorkant van de schoen. Als je twijfelt over de juiste maat is het verstandig om bij een kinderschoenenwinkel de voeten van jouw kind op te laten meten. Bij een goede kinderschoenenwinkel meten ze zowel de lengte als de breedte van de voet op. Hierdoor kan je samen met jouw kind leuke kinderschoenen uitkiezen die nog beter zitten.

Tip: Lees ook deze blog over het kopen van duurzame schoenen

3. Kies bewust voor veters of klittenband

Is jouw kind nog jong en kan hij of zij nog geen veters strikken? Dan is het handig om te kiezen voor kinderschoenen met klittenband. Zeker op school zijn de juffen en meesters zo druk met andere dingen, dat er geen tijd is om veters te strikken na afloop van een gymles bijvoorbeeld. Zodra jouw kind zelfstandiger is en veters kan strikken, is het ook goed om schoenen met veters te kopen. Met veterschoenen kun je de schoen op verschillende punten precies goed sluitend kan trekken. Veel schoenmerken verkopen ook schoenen met veters en een rits aan de zijkant. Ook dan kan een kind makkelijk zelf zijn of haar schoenen uit en aan doen.

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Als je leuke kinderschoenen gaat kopen met jouw kind, let er dan ook op dat de kwaliteit goed is. Hoe vaak komt het niet voor dat goedkope schoenen na een paar weken dragen al weer kapot zijn. Het is niet alleen zonde van het geld, het is daarnaast ook helemaal niet duurzaam. Let er dus op dat de schoenen die je koopt lang mee gaan en dat jouw kind deze schoenen zeker een seizoen kan dragen.

Zorg dat jouw kind lekker loopt

Bij het passen van kinderschoenen is het belangrijk dat jouw kind sokken aan heeft. Zo weet je zeker dat de schoenen lekker zitten. Laat hem of haar ook altijd een of meerdere rondjes lopen, dan weet je zeker dat de nieuwe schoenen lekker lopen. Soms zit een schoen goed bij het zitten, maar blijken de schoenen toch niet fijn te lopen.

Online shoppen of in een schoenenwinkel?

Ik zelf vind het fijner om met mijn dochter naar een kinderschoenenwinkel te gaan. Daar kunnen haar voeten goed opgemeten worden en kunnen we hulp krijgen van een medewerker. Echter hoor ik ook van veel moeders dat zij het juist fijner vinden om kinderschoenen online te kopen. Niet alle kinderen vinden het fijn om in de winkel te passen en dat kan wel eens leiden tot discussies. Als je online shopt, kan jouw kind de schoenen ook vaker passen en hoef je niet te meteen te beslissen. Online heb je ook veel meer keuze in leuke kinderschoenen dat in een winkel. Beide heeft dus voor- en nadelen.

Waar let jij op als je schoenen koopt voor jouw kind? Koop jij liever in een schoenenwinkel of online kinderschoenen?

Foto van Pexels gemaakt door Allen Mas.

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Ik zou het dan leuk vinden als je mij ook volgt via facebook of instagram of pinterest.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.