Bamboe toiletpapier
Duurzaam leven

Duurzaam naar de wc met bamboe toiletpapier

De laatste tijd kwam ik veel artikelen tegen over de duurzaamheid van toiletpapier. Ondanks dat we dit dagelijks gebruiken, blijkt toiletpapier namelijk helemaal niet zo duurzaam te zijn. Als je duurzamer wilt leven, is het dus goed om hier eens op te letten. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals gerecycled toiletpapier en bamboe toiletpapier.

Duurzaam toiletpapier

Wat veel mensen niet weten, is dat gewoon toiletpapier helemaal niet zo duurzaam is. Voor het maken van toiletpapier worden nog steeds bomen gekapt omdat er houtvezels voor nodig zijn. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, omdat toiletpapier maar een keer gebruikt kan worden. Het produceren van toiletpapier heeft dus een behoorlijk grote impact op het milieu. Het heeft dus zeker nut om bij het kopen van toiletpapier te kiezen voor een duurzame variant. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te proberen minder toiletpapier te gebruiken en geen vochtig toiletpapier te gebruiken.

Tip: Lees ook deze blog over keuzes die wij hebben gemaakt om duurzamer te leven

Gerecycled toiletpapier

In de meeste grote supermarkten kun je kiezen voor gerecycled toiletpapier. Dit is toiletpapier dat is gemaakt van grondstoffen uit verantwoorde bossen en gerecycled papier. Het is dus altijd beter te kiezen voor gerecycled toiletpapier dan normaal toiletpapier.

Afbreekbaar toiletpapier

Daarnaast is het goed om er op te letten dat het afbreekbaar toiletpapier is en dus zo min mogelijk chemicaliën bevat. Gerecycled toiletpapier wordt van oude papieren producten gemaakt zoals kassabonnen en verpakkingen. Het voordeel hiervan is dat oud papier een nieuw doel krijgt. De nadelen van recyclen zijn dat er veel water en chemicaliën nodig zijn voor het reinigen van het oude papier.

Bamboe toiletpapier

Naast gerecycled toiletpapier is er nu ook een andere variant duurzaam toiletpapier op de markt gekomen, namelijk bamboe toiletpapier. Waarom is bamboe toiletpapier duurzamer dan gewoon toiletpapier? Bamboe is een snel hernieuwbare plant en daarom een duurzamere grondstof voor papieren wegwerp producten. Bamboe groeit namelijk tot wel 30 keer sneller dan bomen en kan zonder chemicaliën verwerkt worden. Dat bamboe zo snel groeit is een zeer groot voordeel bij het produceren van duurzaam toiletpapier. Dit betekent dus dat de milieu impact van bamboe toilet papier ontbossing, energieverbruik en chemische stoffen vermindert.

Toiletpapier online bestellen

Wil jij ook duurzamer gaan leven? Kies dan bewust voor duurzamer toiletpapier in de supermarkt of bestel eens online bamoe toiletpapier. Dit kan bij het bedrijf Bamboi. Het voordeel van het bestellen online bij deze webshop is dat je in een keer een grote hoeveelheid toiletpapier besteld. In een doos zitten 48 rollen verpakt in papier. Er is dus geen plastic verpakking nodig. De doos waarin de rollen worden verstuurd is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het papier van Bamboi is ongebleekt, vrij van toegevoegde chemicaliën en daardoor een 100% organisch product. Een duurzame keuze dus. Daarnaast voelt bamboe toiletpapier zacht aan en is het sterk.

Gebruik jij al duurzaam toiletpapier?

Foto van Immo Renovation van Unplash.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.