Supermama's the true story
Boeken

Rosa leest: Supermama’s the true strory van Charlotte Beumer

Enige tijdje geleden kreeg ik de vraag van schrijfster Charlotte Beumer of ik haar boek ‘Supermama’s the true story‘ wilde lezen. Het duurde even voordat ik er aan toe kwam om het boek te lezen, maar toen ik er aan begon was dit boek snel uit. Het is namelijk een boek met heel veel herkenbare situaties voor moeders en daardoor leest het als een trein.

Het verhaal

Charlotte Beumer is moeder van 2 kinderen en schrijft over haar eigen leven als moeder. Door dit boek te schrijven wil ze moeders die twijfelen aan zichzelf een hart onder de riem steken. Ze vertelt over haar eigen struggeles, vermoeidheid en dilemma’s die zij tegen komt als moeder. Dat doet ze op een hele leuke, luchtige manier met een vleugje humor. Ze probeert alles zo goed mogelijk te doen als moeder en de combinatie van het moederschap, werkzame leven, een sociaal leven en een ideale partner zijn valt haar zwaar. Ze schrijft daardoor heel open en eerlijk over haar dilemma’s en dat maakt dit boek zo fijn om te lezen. Door zo open en eerlijk te zijn, wil ze andere moeders laten weten dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht. Alle moeders stoeien namelijk met hetzelfde: we willen alle ballen hoog houden maar dat lukt natuurlijk niet. Doordat we dat zo graag willen en het iedere dag opnieuw proberen zijn we allemaal supermama’s en daar mag je trots op zijn!

Herkenbaarheid

In haar boek beschrijft ze heel veel situaties die je meemaakt als moeder tijdens de baby, peuter- en kleutertijd. Hoe moeilijk het soms is om het moederschap met het werk te combineren. Van een kind dat door een belangrijke zoommeeting begint te schreeuwen tijdens een studiedag tot het engelen geduld dat je moet bezitten als moeder als jouw peuter leert om dingen zelf toen. Van de driftbuien van je peuter tot de vermoeidheid door de slapeloze nachten door het gehuil van je baby. Maar ze beschrijft ook de mooie en emotionele momenten die je hebt met jouw kind. Samen in een bed slapen, de knuffels en de liefde die je krijgt. Allerlei herkenbare situaties komen voorbij en dat maakt dit boek zo enorm herkenbaar.

Tip: Lees ook deze review over het boek Zoutman van Sandra Konst

Uitdagingen van het moederschap

Als moeder wil je zo graag alles goed doen. We willen eigenlijk allemaal supermama’s zijn. Maar iedere periode in het leven van jouw kind heeft zo zijn uitdagingen. Als je zwanger bent heb je zo veel ideeën hoe je het gaat doen als moeder. Je wilt het liefst heel geduldig zijn, creatief en ook nog eens lekker avontuurlijk. Maar in de praktijk blijken dingen vaak niet zo simpel. Zeker als je het moet combineren met werk en daar ook het nodige van je gevraagd wordt, kan het moederschap soms uitputtend zijn. Als moeder moet je fysiek en mentaal heel sterk zijn. Je moet om kunnen gaan met tegenslagen, goed kunnen omdenken en goed met drukte om kunnen gaan. Want voor me-time, daar blijft weinig tijd voor over als moeder van jonge kinderen. Charlotte wil dit met dit boek bespreekbaar maken, want het leven van een moeder gaat nu eenmaal niet over rozen.

Scheiding

Ik vind het heel mooi dat Charlotte zo open en eerlijk schrijft over het moederschap. In de loop van het boek beschrijft ze ook de moeilijke periode van haar scheiding en hoe ze daar door heen is gekomen. Ook beschrijft ze hoe het proces daarna is verlopen nadat ze haar nieuwe partner leerde kennen. Daardoor is dit boek voor mama’s die gescheiden zijn nog extra herkenbaar.

Cadeau voor een moeder

Ik vind het boek ‘Supermama’s the true story’ een echte aanrader om een andere moeder cadeau te geven. Door dit boek cadeau te geven open je ook het gesprek en is het makkelijker om ook de moeilijkere en zware kanten van het moederschap bespreekbaar te maken. Dus ben je nog op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor je zus, vriendin of collega die ook moeder is? Denk er dan eens aan dit boek cadeau te geven!

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.