Kleuren voor volwassenen
Boeken

Kleuren voor volwassenen voor ontspanning en creativiteit

Onlangs kreeg ik de vraag van Uitgeverij Deltas of ik een nieuw kleurboek wilde uitproberen. Zeker weten! Kleuren voor volwassenen is namelijk een ontspannende en creatieve activiteit om te doen. Ik doe het al een aantal jaren omdat het mij een moment van rust en ontspanning geeft. Zeker na een drukke, hectische periode is een uurtje kleuren een fijne manier om te ontspannen. Je bent creatief bezig, hoeft even helemaal nergens aan te denken en het geeft een gevoel van voldoening omdat je een mooi resultaat krijgt. Spreekt je dit aan? Dan is kleuren voor volwassenen iets voor jou! Lees dan snel verder want je kunt dit mooie kleurboek winnen.

Beginnen met kleuren voor volwassenen

Waarom ben ik ermee begonnen? Eigenlijk was dat heel simpel. Laura vroeg aan mij of ik het leuk vond om samen met haar te kleuren. Ze vindt het gezellig om samen te doen. Ik besloot daarom om zelf een kleurboek voor volwassenen aan te schaffen, omdat ik het ook gezellig vind om te doen. Steeds vaker ging ik het ook af en toe een uurtje alleen doen bijvoorbeeld in de vakanties of weekenden. Het resultaat is daarbij niet belangrijk, maar de activiteit zelf. Het gaat niet om het perfecte plaatje, maar om het plezier en de voldoening die je eruit haalt. Doordat ik me te concentreer op het kleuren van de afbeeldingen, kan ik mijn gedachten even helemaal loslaten. Het voelt zelfs als een soort vorm van mindfullness. Heel fijn om te doen!

Tip: Lees ook deze blog met tips om stress op het werk te voorkomen

Kiezen van een kleurboek

Als je kleuren voor volwassenen een keer wil proberen, dan kun je kiezen uit allerlei verschillende kleurboeken. Waar let je dan op als je zo veel keuze hebt? Het belangrijkste is om een thema te kiezen wat je aanspreekt. Er zijn kleurboeken voor volwassenen in allerlei thema’s, zoals mandala’s, dieren, bloemen, fantasie, interieur, landschappen en kunst. Ik zelf houd het meest van het thema natuur en kan daar de meeste creativiteit in kwijt. Ik gebruik zelf gewoon simpel stiften en kleurpotloden om in te kleuren, maar je kunt natuurlijk ook markers, fineliners of pastelkrijt gebruiken.

Bugs and Butterflies kleurboek

Het kleurboek Bugs and Butterflies van Deltas heeft een thema dat helemaal bij mij past. De kleurplaten staan vol met vlinders, bijtjes, bloemen en planten. Ik vind het een kleurboek dat mooi is vormgegeven. Bij iedere kleurplaat staat een mooie, bijpassende tekst. Daarnaast zijn er ook een aantal kleurplaten met een zwarte achtergrond. Dat geeft meteen een bijzonder effect.

Winactie kleurboek

Ben jij geïnspireerd geraakt om ook lekker te gaan kleuren in dit kleurboek en wil je kleuren voor volwassenen eens uitproberen? Doe dan mee aan de winactie. Ik mag namelijk één van mijn lezers van mijn blog blij maken met dit mooie kleurboek.

  • Reageer onder deze blog waarom je graag wil meedoen aan deze winactie.
  • Volg je Rosa Schrijft al op facebook of instagram of pinterest? Super! Zo niet dan zou ik dit erg leuk vinden als je dit doet, maar het is geen verplichting voor deelname.
  • Delen van dit bericht waardeer ik zeker, maar het niet verplicht om mee te kunnen doen. Vergeet mij niet te taggen!
  • Zorg dat je een geldig e-mailadres achter laat, zodat ik je een berichtje kan sturen.
  • De winactie duurt tot en met vrijdag 7 juni 2024.
  • De winnaar krijgt een persoonlijk bericht per email. Ik zal vanwege privacyoverwegingen geen winnaar bekend maken op deze site of op social media kanalen.

Deze winactie is afgelopen. Er kan niet meer gereageerd worden.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.