review bakboek
Boeken

Bakboek: Lekker zelfgebakken cake, muffins en brownies

Onlangs kreeg ik de vraag van uitgeverij Deltas of ik een recensie wilde schrijven over het bakboek: ‘Lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies’. Omdat wij hier in huis dol zijn op bakken, was ik meteen positief. Zeker in in de winterperiode vind ik het erg leuk om samen met Laura te bakken. Je huis ruikt meteen heerlijk, je bent lekker in de keuken bezig en daarnaast heb je iets heerlijks zelf gemaakt en dan smaakt het extra lekker. Dit weekend gingen wij aan de slag in de keuken. En het resultaat was heerlijk!

Wat is dit voor bakboek?

Voordat ik met Laura aan de slag ben gegaan, heb ik eerst even goed de inleiding door gelezen. De inleiding van het boek, geeft duidelijk aan hoe het werkt. De schrijver wil het met dit boek namelijk makkelijk maken om een cake, muffins of brownies te bakken. Geen ingewikkelde recepten, maar juist simpele recepten die te maken zijn zonder mixer. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van maar twee kommen, waardoor je minder afwas hebt na afloop van het bakken. Ook fijn natuurlijk! Ben je op zoek naar een gezond bakboek, dan kun je beter even verder zoeken. Dit bakboek is vooral bedoeld voor als je wilt genieten van een lekker stukje gebak of cake. Er staan ook zeker feestelijke recepten in, dus ook ideaal om te gebruiken als je iets wil bakken voor een verjaardag of feestje.

Hoe gebruik je dit bakboek?

Het boek bevat 12 basisrecepten en heeft 50 varianten. Als je een recept uitkiest, kies je dus eerst een basisrecept en vervolgens kun je nog kiezen uit diverse varianten. De varianten verschillen van gebak met veel fruit, chocolade, kruiden en noten. Er is dus heel veel keus. Als je een basisrecept en variant hebt uitgekozen ga je aan de slag. Je hebt een lijst met ingrediënten, maar je kunt ook nog zelf variëren met tips die onder de ingrediënten staan. Het recept werkt verder met symbolen, die in de inleiding uitgelegd zijn. In het recept zelf staat het dus niet helemaal uitgeschreven wat je moet doen, maar je ziet dit aan de symbolen. Dit is even wennen, maar wel makkelijk en hoe vaker je het boek gebruikt, hoe makkelijker het wordt.

Tip: Lees ook deze blog over de leukste kinderkookboeken

Welk recept hebben wij klaargemaakt?

Laura en ik kozen voor het basisrecept van bananenbrood, met de variant met chocolade. Allebei zijn we dol op bananenbrood en de variant met chocolade wilden we graag uitproberen. Wat me opviel was dat in het recept wat lastige termen worden gebruikt zoals ‘bicarbonaat’ en ‘fleur de sel’. Ik legde Laura uit dat dit bakingsoda en zout is. Verder is het recept makkelijk te maken als je de symbolen gebruikt die in de inleiding uitgelegd staan. Wat fijn is aan dit recept, is dat je niet lang van tevoren de boter uit de koelkast moet halen. Dit is namelijk iets dat ik wel vaker vergeet bij bakrecepten. Bij dit recept gebruik je namelijk gesmolten boter. Verder is het heel fijn dat je niet hoeft te mixen, scheelt weer wat tijd.

Wat was het resultaat?

Na 50 minuten konden we het chocolade banenbrood uit de oven halen. Het rook heerlijk en na even te laten afkoelen gingen we natuurlijk een stukje proberen. We hebben echt zitten genieten want de smaak was heerlijk. Echt een banenbrood zoals je verwacht, maar met een donkerbruine kleur van de cacao en een heerlijke chocolade smaak. We hebben genoten. De hoeveelheid chocolade die in het recept staat (150 gram) is best veel en had wat mij betreft zelfs wat minder gemogen. Maar die overdaad aan chocolade maakt het natuurlijk wel extra lekker! Wil je het boek bestellen? Dat kan via deze link:

Winactie bakboek

Ben jij geïnspireerd geraakt om ook lekker te gaan bakken met jouw kinderen met dit bakboek? Doe dan mee aan de winactie. Ik mag namelijk één van mijn lezers van mijn blog blij maken met dit leuke bakboek.

 • Reageer onder deze blog waarom je graag wil meedoen aan deze winactie.
 • Volg je Rosa Schrijft al op facebook of instagram of pinterest? Super! Zo niet dan zou ik dit erg leuk vinden als je dit doet, maar het is geen verplichting voor deelname.
 • Delen van dit bericht waardeer ik zeker, maar het niet verplicht om mee te kunnen doen. Vergeet mij niet te taggen!
 • Zorg dat je een geldig e-mailadres achter laat, zodat ik je een berichtje kan sturen.
 • De winactie duurt tot en met vrijdag 2 februari 2024.
 • De winnaar krijgt een persoonlijk bericht per email. Ik zal vanwege privacyoverwegingen geen winnaar bekend maken op deze site of op social media kanalen.

Deze winactie is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.

Foto’s gemaakt door mij zelf van een gekregen product.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

26 Comments

 • Lucie

  Om eens wat anders dan de geijkte koekjes en cupcakes te bakken met ons meisje zou dit een geweldig boek zijn! Voordat je het weet zitten we aan een nieuwe heerlijke hobby gebakken!

 • Gaya de Jonghe

  Omdat ik altijd dezelfde koekjes maak.. daar ben ik zeker van dat ze lukken, dus dan hou ik het maar daar bij. Tijd om mijn grenzen eens stap voor stap een beetje uit te breiden. 🙏

 • Myriam De clercq

  Mocht ik je handige boek winnen Zou ik elke keer mijn kleinkids op bezoek komen of logeren, iets lekkers Bakken, samen met hen. Ik Zou eerst met hen erbij alle nodige ingredienten gaan shoppen in de supermarkt en daarna aan de slag gaan met hen…terwijl het gebak in de oven staat, ons wat bezighouden en daarna, na het afkoelen van het gebak of wat dan ook, lekker proeven en smullen maar!🤣🥰🥳🎂🍰🍪🍩🧁🥧groetjes.myriam.

 • Sonja de buyser

  Graag voor onze kleinkinderen ,gewoon bakken vinden ze super .
  Ze hebben zelf allen hun koksmuts en schort aan daar een foto van gemaakt en hangt nu bij ons 💜. Zo zalig om te zien
  Lian 8 jaar Jana 6 jaar
  Fleurtje 3 jaar

 • Baten Martine

  Om met slechts 12 basisrecepten tot 50 nieuwe receptjes te kunnen maken, super gewoon. Less is more. Ik ding heel graag mee voor dit mooie bakboek.

 • Henriette LM

  Ik vind het erg leuk om te koken én te bakken.
  Maar ik moet zeggen dat het me nogal eens aan ideeën ontbreekt.
  Dit leuke boek bied genoeg inspiratie, om weer allerlei heerlijkheden uit te proberen.

  Ik volg je op
  Facebook met Henriette LM
  Instagram met Henriette_1807
  Pinterest met Henriette_1807

  Fijne avond
  Lieve groetjes,
  Henriette LM 🌺

 • Lies Vandenbroucke

  Ik bak wel graag, maar maak eigenlijk altijd dezelfde 2 soorten gebak.
  Een kookboek met eenvoudige recepten én weinig afwas: lijkt mij dus ideaal! Ik wil er nu al mee aan de slag gaan met mijn dochtertje!

 • G. T.

  Ik maak graag kans. Mijn zoontje vindt bakken leuk en is met rekenen nu bezig met inhoudsmaten. Een eigen bakboek zou handig zijn om een beeld te krijgen van hoeveel een gram is, enz.

 • Danielle

  Lijkt me een handig boek! Vooral het gebruiken van maar twee kommen vind ik een groot pluspunt, ik heb na het bakken altijd zoveel afwas. Daarnaast is mijn zoon ook dol op bakken (en koken) en hij zou ook heel blij worden van dit boek 🙂

 • Willem de Wal

  Mijn buurkinderen bakken vaak met hun oma op de wekelijkse oppasdag. Nou oefening baart kunst dat kun je gerust zeggen. Maar de creativiteit loopt een beetje op z’n eind. Met dit leuke bakboek krijgt hun creativiteit vast een stevige boost.

 • Marian B

  Mijn dochter vindt het erg gezellig om samen te bakken. We maken nu vaak dezelfde baksels, nieuwe ideeën/inspiratie is welkom daarom doe ik graag mee.

 • Angela

  Leuke nieuwe recepten om uit te proberen samen met mijn dochter en haar klas in het voortgezet speciaal onderwijs waar ik elke week als vrijwilliger samen met hen lekkere baksels maak.

 • Nia

  Loot graag mee ben dol op bakken🧁🍰 dus komt dit boek goed van pas ook leuk om met de kids iets te bakken🧁🧁🧁
  De cover van het boek is ook om op te eten🥰🧁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.