Persoonlijk

Terugblik op het jaar 2023 met bijzondere momenten

Tijdens de kerstvakantie blik ik altijd samen met mijn man terug op ons afgelopen jaar. Wat heeft het jaar 2023 ons gebracht en wat waren de mooie en bijzondere momenten voor ons als gezin? Ook met Laura kijken we terug op het afgelopen jaar. Ook kijk ik altijd terug naar het het afgelopen jaar wat het voor mij persoonlijk heeft gebracht en hoe het is gegaan met mijn blog. In deze blog wil ik daar graag bij stil staan.

Geboorte van mijn nichtje

Een van de meest bijzondere momenten van het afgelopen jaar, was de geboorte van mijn nichtje. In juli werd mijn jongste zus voor de tweede keer moeder en werd ik tante van een lief klein meisje. Vlak voor onze zomervakantie gingen we dit kleine wondertje bezoeken. We hebben al een neefje van twee jaar oud, maar nu hebben we dus ook een nichtje erbij. Zo bijzonder om tante te mogen zijn en te zien hoe Laura is als grote nicht. Ze is ontzettend lief en warm naar haar kleine neefje en nichtje en ook heel erg trots. Deze kerst vierden we dus met een nieuw familielid erbij!

Pleegouders van een meisje

De grootste verandering voor ons als gezin, was dat we zijn gestart met weekendpleegzorg. In februari startte de kennismaking met een jong meisje en in maart bleef ze voor het eerst een nachtje slapen. Dat ging zo goed dat we weekendpleegouders zijn geworden. Het bleek een super goede match, want dit klein meisje is nu al bijna een jaar bij ons. Nog steeds gaat het hartstikke goed, vinden we het heel fijn om haar een keer in de twee weken een weekend op te vangen en genieten we als gezin van haar aanwezigheid. Ik had niet van te voren gedacht dat weekendpleegzorg zo goed bij ons zou passen en het zo goed zou gaan. Ik ben echt trots op ons als gezin dat we dit samen doen. Want doordat we er alle drie zo achter staan, loopt het zo goed. Hopelijk blijft deze kleine meid nog lang bij ons komen!

Nieuwe school

Voor Laura was de grootste verandering van het afgelopen jaar dat zij is overgestapt naar een andere school. Vorig jaar merkten we dat de school waar Laura op zat niet meer zo goed bij haar paste. We hebben dit toen met haar besproken en ook Laura stond open om te gaan kijken naar andere school. Toen ze een dagje mee mocht lopen bij haar huidige school, bleek dit een schot in de roos. Ze voelde zich fijner, de klas was veel kleiner en ze voelde zich vrijwel meteen thuis. We twijfelde niet langer en schreven haar meteen in bij deze school. Ze startte in september dus op een nieuwe school en in een nieuwe klas. Laura is erg opgebloeid en deze school blijkt een stuk beter bij haar te passen. Het was geen gemakkelijke keuze, maar wel een van de beste keuzes die we afgelopen jaar gemaakt hebben!

Een vast contract

Afgelopen jaar heb ik zelf qua werk veel stappen gezet. Ik ben ontzettend blij met mijn huidige baan waarbij ik mensen help die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het is heel erg leuk om te ervaren hoe graag mensen willen leren en hoe zij zich ontwikkelen. Mijn grootste uitdaging in deze baan is de werkdruk en de privé-werkbalans. Omdat ik mijn werk zo leuk vind, ben ik erg gedreven om mensen te helpen en resultaten te boeken. Maar juist daarom moet ik uitkijken dat de privé-werkbalans niet in de knel komt. Het leuke is dat ik inmiddels een vast contract heb gekregen. Dat is iets dat ik zelf toch wel belangrijk vind. Het geeft een toch een blijk van waardering voor mijn inzet.

Eigen ondernemer

Wellicht heb je het al eerder gelezen op mijn blog of social media, maar Rosa Schrijft is sinds april van het afgelopen jaar een echt bedrijf geworden! In april schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel, echt een leuk en positief moment van het afgelopen jaar. Het werd echt tijd om mijn blog serieus te gaan nemen. Daarom heb ik na lang twijfelen de stap gezet om Rosa Schrijft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat ik dus eigen ondernemer ben geworden. Ik vind het bloggen nog steeds super leuk om te doen. Het schrijven, het bedenken van boeiende onderwerpen en de samenwerkingen. En de sociale contacten met andere bloggers die ik heb gekregen. Dat maakt bloggen zo leuk en bijzonder!

Paardrijden in Zuid Frankrijk

Een van de grote hobby’s van Laura is paardrijden. Daarom besloten we afgelopen zomer een week vakantie te boeken op een camping met manege. Dat bleek een groot succes. Laura heeft hier heel veel paardgereden en ikzelf heb ook sinds mijn jeugd weer voor het eerst op een paard gereden. Ik heb zelf als puber ook paardgereden en dit was mijn kans om mijn oude hobby van vroeger weer eens op te pakken. Ik boekte twee privé lessen en de tweede keer lukte het zelfs om weer een stukje in galop te gaan. Zo bijzonder om weer een keer te ervaren en ook een motivatie om het in Nederland ook weer eens te gaan doen!

Bezoek aan Disneyland Parijs

Naast onze vakantie in Zuid Frankrijk dit jaar, hebben we ook veel leuke uitjes en tripjes gemaakt. Een weekend naar Disneyland Parijs stond al een tijdje op onze bucketlist en in maart van afgelopen jaar was het dan zo ver. Het was een fantastisch weekend. Voor Laura was is ook een zeker een van de hoogtepunten van afgelopen jaar. Ik schreef een uitgebreide blog over ons weekend Dinsneyland Parijs met al onze ervaringen.

Mijn blogjaar

Voor mij was 2023 een bijzonder blogjaar. Ik heb vanwege de drukte van mijn werk en ons pleegzorgtraject en minder blogs kunnen schrijven dan ik wilde, waardoor het bezoekersaantal wat achter bleef. Echter heb ik wel een heel aantal leuke samenwerkingen mogen doen en leuke winacties georganiseerd. In 2023 is er ook op technisch gebied veel veranderd voor bloggers. Dat is niet mijn sterkste kant, maar wel iets waar je je als blogger in moet verdiepen. Daarom heb ik ook gekozen om lid te worden van de content community van Blogger by Nature, een plek waar je als blogger terecht kunt met allerlei vragen en workshops kunt volgen over allerlei onderwerpen. Dit jaar wil ik weer volop gaan bloggen. Daarom ben ik ook heel benieuwd naar onderwerpen die jullie leuk of interessant vinden om te lezen op mijn blog. Laat het vooral weten door een reactie achter te laten of mij een berichtje te sturen!

De beste wensen voor 2024

Dat was mijn terugblik voor 2023. Ik wil jou bedanken voor het lezen van mijn blog, het volgen van mijn social media kanalen, het reageren met leuke berichtjes en het leuke contact! Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Door middel van deze blog wil ik jou ook een mooi, gezellig en vooral gezond 2023 wensen! Wat waren jouw mooie en bijzondere momenten van afgelopen jaar? Laat het mij weten via door een reactie achter te laten onder deze blog.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.