educatieve spellen
Spelen

De leukste educatieve spellen voor diverse leeftijden

Ben je op zoek naar een leuk spel voor jouw kind? Dan zijn educatieve spellen leuk om te geven aan kinderen. Wij hebben de gewoonte om dagelijks in de avond een spelletje te spelen. Het is gezellig en het is ook nog leerzaam. Ik zette daarom de leukste educatieve spellen voor kinderen van diverse leeftijden voor jou op een rij. Het zijn spellen van diverse prijscategorieën en zowel oude als nieuwe spellen die ideaal zijn om thuis met het gezin te spelen.

Educatieve spellen voor kinderen vanaf 3 jaar

1. Kleurenpalet

Kleurenpalet is een leerzaam en leuk spel voor hele jonge kinderen. Je kan dit spel dus al met je peuter vanaf ongeveer 3 jaar spelen. Het is een geheugenspel waarbij je als eerste zo veel mogelijk kleuren moet vinden. Het is niet duur dus leuk als klein cadeautje!

2. Woezel en Pip ik leer op weg naar de basisschool

Is jouw kind dol op Woezel en Pip, dan is dit spel een echte aanrader. Het is een bordspel met allerlei opdrachten en speelkaartjes. Je kind leert vormen en kleuren kennen maar ook letters en cijfers. Woezel en Pip op weg naar de bassischool is een leuk en educatief spel voor jonge kinderen.

3. Jaak en bonenstaak

Dit spel is winnaar speelgoed van het jaar 2020. Dat is niet voor niets. Het is een denkspel voor kleuters vanaf 4 jaar oud. Het stimuleert logisch nadenken en ruimtelijk inzicht. De opdrachten die kinderen moeten maken van verschillende moeilijkheidsgraad. Daarnaast zit er een prentenboek bij over het sprookje zelf.

Educatieve spellen voor kinderen vanaf 6 jaar

1. De vriendjes van tien

De vriendjes van tien is geschikt om het rekenen tot 10 stimuleren bij kinderen. Het is een reactiespel waarbij de speler die als eerste 10 heeft op de bel moet drukken.

2. Concept kids dieren

Dit is een samenwerkspel waarbij een van de spelers moet zorgen dat de andere spelers dieren raden. Je kan dit met veel kinderen tegelijk doen en kinderen leren veel over dieren. Er zijn twee verschillende soorten kaartjes, een makkelijke variant en een moeilijke variant. Bij de moeilijke variant leren kinderen nieuwe dieren kennen. Bij ons thuis is dit spel erg geliefd!

Tip: Lees ook deze blog met tips voor leuke Japanse bordspellen

3. Halli Galli

Dit spel stimuleert het rekenen tot 5. Wij spelen Halli Galli thuis graag. Het is een echt actiespel waarbij het reactievermogen op de proef wordt gesteld. Mijn ervaring is dat kinderen het in het begin wat moeilijk vinden, maar ze worden er steeds beter in. Echt een leuk en leerzaam spel voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud.

4. Pim pam pet

Een ouderwets spelletje dat nog steeds hartstikke leuk is voor kinderen in deze leeftijd. Het stimuleert de woordenschat en zo oefenen ze spelenderwijs met taal. Dit is spel is niet duur, dus leuk voor elke gelegenheid!

Educatieve spellen voor kinderen vanaf 8 jaar

1. Regenwormen

Regenwormen is een kort spel dat je makkelijk tussendoor kunt doen, bijvoorbeeld op vakantie. Kinderen oefenen met rekenen door de 8 dobbelstenen bij elkaar op te tellen. Bij dit spel moet je zo veel mogelijk regenwormen verzamelen. Wie op het einde de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

2. Pak die zak

Pak die zak is een eenvoudig kaartspel waarbij alle spelers tegelijkertijd rekenen. Je moet uitrekenen of de kaart in de rij past. Als dat zo is, dan pak je de zak. Snelheid vereist!

Lees ook mijn blog: Dit zijn de leukste sinterklaas boeken voor kinderen

3. Lama

Dit leuke kaartspelletje is winnaar van het speelgoed van het jaar geworden. Het stimuleert het strategisch denken bij kinderen. Het is een spel dat snel afgelopen kan zijn, maar ook wat langer kan duren. Een spel dat zorgt voor dynamiek en verrassing. Het spel Lama is niet duur en makkelijk mee te nemen, dus leuk voor een cadeautje voor onderweg op vakantie.

4. Droomhuis

Dit spel is momenteel echt favoriet bij mijn dochter, juist omdat het zo tot de verbeelding spreekt. De kaartjes zien er super mooi uit en zijn heel mooi getekend. Het is een spel waarbij je jouw eigen droomhuis gaat inrichten. Het doel hierbij is om zo veel mogelijk punten te halen. Degene die op het einde het meeste punten heeft, is de winnaar. Tijdens het spel richt je kamers in en zijn er allerlei extra kaartjes die het nog spannender maken. Op het einde telt je alle punten bij elkaar op. Doordat kinderen bezig zijn met tellen en op het einde het totaal berekenen oefenen ze spelenderwijs met rekenen. Droomhuis is echt een leuk en leerzaam spel voor het gezin.

Educatieve spellen voor kinderen vanaf 10 jaar

1. Scrabble

Dit is een spel dat al heel oud is en ik heb er mooie herinneringen aan, omdat ik ik het vroeger altijd met mijn oma speelde. Tijdens logeerpartijtjes speelden we vaak Scrabble samen. Het is een spel waarbij woordenschat wordt gestimuleerd. Iedereen moet eigen woorden maken en zo punten verdienen. Zo wordt spelling en taalvaardigheid gestimuleerd.

2. De zoektocht naar Eldorado

De zoektocht van Eldorado is een spel dat vorig jaar winnaar speelgoed van jaar is geworden. Het stimuleert strategisch inzicht en je moet bewuste keuzes maken.

3. Cube duel

Dit spel is genomineerd voor speelgoed van het jaar voor de leeftijd voor kinderen van 10 en 11 jaar. Het stimuleert ruimtelijk inzicht en strategisch denken. Twee spelers moeten samen met blokjes in verschillende vormen een kubus zo veel mogelijk vullen. Je kan dit spel ook alleen spelen.

Heb jij nog tips voor leuke en educatieve spellen? Laat het mij weten door een reactie achter te laten!

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.