Boot Texel
Persoonlijk

Terugblik op het jaar 2021 met bijzondere momenten

Ieder jaar blik ik tijdens de kerstvakantie terug naar de dingen die zijn gebeurd in het afgelopen jaar. Mijn man en ik hebben ook altijd de traditie om eind van het jaar herinneringen van het afgelopen haar op te halen. Juist vanwege het moeilijke jaar midden in deze lockdown merk ik aan mezelf dat het mij goed doet om stil te staan bij de mooie en bijzondere momenten.

Tweede jaar met corona

Het was het tweede jaar met corona, thuisonderwijs en quarantaine. Maar ook het jaar waarin Laura twee keer iets brak, eerst haar arm en later nog haar voet. Wat een pech had ze! Het jaar waarin ze 9 jaar oud werd en we samen ook veel mooie dingen mochten beleven. Ik wil jou graag meenemen in enkele van deze bijzondere momenten in het afgelopen jaar.

De geboorte van mijn neefje

In juli van 2021 werd mijn neefje geboren. Met name voor Laura en mij was dit echt heel bijzonder. Omdat dit het eerste neefje of nichtje is van Laura en ik dit hierdoor tante ben geworden. Omdat hij in juli werd geboren heb ik tijd gehad om de eerste weken na zijn geboorte er vaak heen te gaan met Laura en dat was erg bijzonder. We bleven een aantal keer logeren bij mijn zus, wandelde regelmatig met hem en konden zo veel tijd doorbrengen met ons nieuwe familielid. Een hele fijne periode dus om samen mee te maken.

Afscheid van mijn baan

Een van de grootste veranderingen afgelopen jaar was toch wel dat ik afscheid heb genomen van mijn baan. Het was voor mij geen makkelijke stap om te zetten, maar merk wel dat het een juiste stap is geweest. Ik nam van een klein gezelschap goede collega’s afscheid. Wat vond ik dit moeilijk. Na zo’n lange tijd te hebben gewerkt bij mijn oude werkgever was het toch echt een hele grote verandering in mijn leven. Inmiddels ben ik volop op zoek naar een baan die goed bij mij past. Ik heb er volle vertrouwen in dat dat in 2022 zeker gaat lukken!

Pleegzorg campagne

In september werd ik benaderd door Sterk Huis met de vraag of ik mee wilde werken aan een campagne over pleegzorg. Ik vond dit super leuk en reageerde positief. Er werd twee dagen bij ons in huis gefilmd en onze logeerkamer werd voor deze campagne omgetoverd in een super leuke kinderkamer voor een pleegkindje. Ook moest ik zelf een paar vlogs maken en dat was ook erg leuk om te doen. Het was erg bijzonder en speciaal om hier aan mee te mogen doen. We zijn heel blij met deze leuke kinderkamer, waarin inmiddels al volop word gespeel door Laura, vriendinnen van haar en kinderen van vrienden van ons. Wil je de video’s over deze campagne bekijken? Kijk dan eens op deze website van Sterk Huis.

Vakanties en weekendjes weg

In 2021 konden we ondanks corona toch nog veel leuke uitstapjes maken, weekendjes weg gaan en lekker op vakantie. Zo gingen we in de zomer ruim twee weken naar Zuid Frankrijk waar we genoten van het heerlijke weer, gingen snorkelen met vrienden en voor het eerst samen gingen ziplinen. Het was een heerlijke vakantie! Daarnaast gingen we een weekend naar Toverland en een lang weekend naar Texel in de herfstvakantie. Deze laatste trip was heel erg fijn. Texel is zo’n mooi stukje Nederland en ook echt een aanrader om in de herfstvakantie naar toe te gaan. Ook kochten we een nieuwe tent en stonden we in de zomer nog een midweek in Nederland op een camping in de buurt van mijn zus.

Onze eerste campervakantie

Er is echter een vakantie die erg bijzonder is geweest voor ons en dat was onze eerste campervakantie in de meivakantie. Al een tijdje wilden we proberen of een camper iets voor ons zou zijn. Daarom huurden we voor een week een camper en we maakten en een trip mee door Nederland. Het was een hele ervaring. Helaas hadden we die week erg slecht weer, maar toch genoten we erg van deze manier van reizen. Het was erg klein in de camper, maar daardoor ook gezellig en knus. Een camper kopen is nog niet voor ons weggelegd maar ik denk wel dat we zeker nog een keer op campervakantie gaan met een gehuurde camper!

Mijn blog

Afgelopen jaar heb ook veel energie gehaald uit mijn blog. Ik vind het nog steeds heel fijn om te schrijven over mijn ervaringen als moeder, opvoeding, ons pleegzorgtraject en leuke tips over uitjes en vakanties met jullie te delen. Ik mocht ook als blogger een aantal leuke samenwerkingen doen zoals een review schrijven over het boekje Slaapklets, een uitstapje maken met mijn gezin naar het klimbos in Goirle en naar het Prehistorisch dorp in Eindhoven. Het is echt leuk om dit soort uitstapjes te maken met mijn gezin en er over te schrijven. De laatste tijd ben ik ook veel bezig met gezonder en duurzamer leven. Dit soort blogs wil ik zeker blijven schrijven komend jaar. Ook vind ik contact met andere bloggers erg fijn. Het levert veel inspiratie op!

Dat was mijn terugblik voor 2021 met mijn mooie en bijzondere momenten. Ik wil jou bedanken voor het lezen van mijn blog. Daar ben ik uiteraard heel blij mee! Door middel van deze blog wil ik jou ook een mooi, gezellig en vooral gezond 2022 wensen! Wat waren jouw mooie en bijzondere momenten van afgelopen jaar? Laat het mij weten via door een reactie achter te laten onder deze blog.

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Ik zou het dan leuk vinden als je mij ook volgt via facebook of instagram of pinterest.

Deze foto is genomen in de herfst van 2021 op de boot naar Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.