gezond lunchen
Gezond leven

Tips en recepten voor een gezonde lunch voor kinderen

Voor veel ouders is het een uitdaging om er voor te zorgen dat hun kinderen gezond eten. Met name voor de lunch is het makkelijk om te kiezen voor iets simpels. In deze blog vertel ik hoe ik probeer te zorgen voor een gezonde, lekkere lunch voor kinderen. Daarnaast geef ik je wat ideeën en tips voor gezonde lunch recepten.

Gezonde lunch meenemen

Wij geven eigenlijk altijd gewoon boterhammen mee naar school en maken van de lunch voor school niets bijzonders. In de ochtend moet de lunch vooral snel klaar zijn en niet te veel tijd kosten. We zorgen altijd voor volkoren brood en fruit of groente, zoals een bakje met komkommer, cherrytomaatjes of worteltjes. Daarnaast geven we onze dochter een thermosflesje warm water mee. Ze vindt het lekker om tijdens de lunch op school warme thee te drinken. Ze neemt dan een theezakje mee om zelf verse thee te maken. Ook neemt ze een dopper met water mee naar school. Het voedingscentrum geeft nog meer tips voor een gezonde lunch op school.

Tip: lees ook deze blog over gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde smoothie recepten

Als wij thuis zijn in het weekend of vakantie, dan lunchen we vaak iets uitgebreider. Ik maak dan een lekkere, gezonde lunch. Mijn dochter is namelijk dol op smoothies en tosti’s. Ik ben daar ook echt dol op. Dus als we meer tijd hebben, dan maken we een smoothie. Mijn dochter vindt het leuk om te helpen en zelf ook te verzinnen wat ze er in wil doen. Een smoothie maken is meestal niet moeilijk. Je snijdt het fruit of groente, doet het in de blender of mixt het met een staafmixer en je bent klaar. Het is simpel, lekker en gezond. Ik ben voor jou op zoek gegaan naar een paar gezonde smoothie recepten die ook in de smaak vallen bij kinderen. Kijk eens naar deze recepten:

  • Gaat jouw zoon of dochter op zaterdagochtend sporten? Deze smoothie met frambozen en advocado zit vol met eiwitten. Daarom is deze smoothie extra geschikt om te drinken na een ochtend sporten.
  • Houdt jouw kind van aardbeien? Kies dan voor deze smoothie met aardbeien, bramen en banaan.
  • Is het warm weer? Een smoothie met meloen zal in de smaak vallen bij veel kinderen. Maak dan eens deze gezonde smoothie met meloen en komkommer.

Gezonde tosti recepten

Naast smoothies eten wij regelmatig in het weekend of vakantie een tosti. Heb je nog geen tosti apparaat? Kijk eens bij OTTO naar deze tosti apparaten. Het is makkelijk om een tosti te maken en ik vind het fijn om op deze manier brood dat wat ouder is op te maken. Ik gebruik altijd volkoren brood en 30+ kaas om de tosti iets gezonder te maken. Mijn dochter is dol op de simpele tosti Hawaï met kaas, ananas en ham. Om je nog wat inspiratie te geven heb ik hier nog wat tosti recepten:

Wat eten jullie meestal als lunch? Heb jij nog ideeën voor lekkere lunchrecepten voor kinderen? Laat ze dan hier achter door een reactie te plaatsen.

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Ik zou het dan leuk vinden als je mij ook volgt via facebook of instagram of pinterest.

Deze foto is gemaakt door Element5 Digital via Pexels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.