Landal Sluftervallei
Vakantie

Onze ervaring bij Landal Sluftervallei Texel in de herfstvakantie

Afgelopen herfstvakantie gingen wij een lang weekend weg. We besloten een huisje te huren op het vakantiepark Landal Sluftervallei op Texel. Dit was een goede keuze, want we hebben een heerlijk, lang weekend gehad op Texel. Daarom besloot ik onze ervaringen en tips voor uitjes te delen in deze blog en een review te schrijven over dit park. Texel is ideaal om een weekend weg te gaan in de herfstvakantie.

Locatie vakantiepark Landal Sluftervallei

Wij zijn eerder naar Landal Sluftervallei geweest, namelijk toen Laura baby was. We boekten toen een huisje op dit vakantiepark in de zomervakantie en dit beviel ons uitstekend. Toen we een bestemming zochten voor een lang weekend weg in de herfst besloten we weer om naar Landal Sluftervallei te gaan. De locatie van dit vakantiepark is namelijk fantastisch. Het park ligt midden in de duinen, op loopafstand van het strand en het is omgeven door natuur. Als je op zoek bent naar rust, ruimte en natuur dan is dit vakantiepark echt een aanrader. Op zondagochtend maakte ik in mijn eentje een lange strandwandeling. Vanaf het vakantiepark loop je door een duinpad zo het strand op, heerlijk om zo uit te waaien op het lange, uitgestrekte stand. Dat je door zo’n prachtig duingebied wandelt naar het strand is echt een groot pluspunt van Landal Sluftervallei.

Tip: lees ook deze blog met tips voor de herfstvakantie in Nederland

Bezoek aan Texel in de herfstvakantie

Je denkt er misschien niet zo snel aan om in de herfst naar Texel te gaan. Toch is dit eiland ook in herfst een echter aanrader. Het is dan natuurlijk geen typische strandvakantie, maar het is prachtig om lekker uit te waaien op het strand en na afloop lekker een drankje te doen in een van de strandtenten. Wij hadden tijdens ons weekend in de herfstvakantie mooi weer en konden zelfs met onze jassen aan op het terras zitten met een warm drankje. Heerlijk natuurlijk! Daarnaast heeft een bezoek aan Texel in de herfst ook een groot aantal voordelen. Het is er namelijk veel rustiger op het eiland dan in het voorjaar en zomer. Daarnaast zijn de wachttijden voor de boot ook minder lang.

De waterspeelplaats op Landal Sluftervallei Texel

Ruime speeltuinen

Daarnaast is een groot voordeel van Landal Sluftervallei dat het park meerdere leuke speeltuinen heeft. Hierdoor trekt dit park vooral veel gezinnen en families. Bij aankomst bij de receptie is er een grote speeltuin met trampoline, kabelbaan en diverse andere speeltoestellen. Het leuk van deze speeltuin is, dat er altijd kinderen spelen. Dus dit is de plek voor jouw kinderen om speelkameraadjes te zoeken. Daarnaast is er een grote waterspeelplaats waar kinderen heerlijk met water kunnen spelen. Vergeet dus niet om in de herfst laarzen mee te nemen voor de kinderen zodat ze toch lekker kunnen spelen met water ondanks dat het weer wat kouder is.

Accommodaties op het vakantiepark

Op vakantiepark Landal Sluftervallei kun je allerlei verschillende huisjes huren. Beide keren dat wij er waren, boekten we een huisje voor 4 personen. Het viel ons op dat beide keren de huisjes vrij veel privacy hadden. De huisjes zijn niet luxe, maar wel knus en gezellig ingericht. Toen wij in de herfstvakantie bij Landal Sluftervallei verbleven, was het buiten lekker weer, maar het was wel koud. Het leuke is dat bijna alle huisjes een open haard hebben. In de avond dronken we dus lekker bij het haardvuur een wijntje. Dat geeft meteen een heerlijk warm en gezellig gevoel. Zo kom je de herst wel door, zeker als je overdag veel buiten bent geweest in de mooie, Texelse natuur.

Wat is er te doen op Landal Sluftervallei?

Het vakantiepark is helemaal gericht op gezinnen met kinderen. Het is ook echt een paradijs voor kinderen met de ruime speeltuinen. Maar er is nog veel meer te doen, zoals bowlen, klimmen en zwemmen.

 • Bowlen: Vakantiepark Landal Sluftervallei heeft een eigen bowlingbaan. Je kan bij het restaurant een bowlingbaan per uur reserveren. Onze dochter is dol op bowlen, dus wij hebben hier uiteraard gebruik van gemaakt. Een drankje en een portie bitterballen erbij en plezier gegarandeerd!
 • Restaurant: Op het park is een restaurant met een speciaal kindermenu. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een broodje mini hamburger bestellen. In het restaurant is een kinderhoek ingericht waar kinderen voor het eten wat kunnen tekenen, kleuren of spelen. Ook is er een snackbar waar je snacks en pizza kunt bestellen.
 • Klimtoren: Vlakbij de waterspeelplaats, ligt de klimtoren. Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht over het park. Ook een aanrader om in de avond te beklimmen en naar de prachtige sterrenhemel te kijken.
 • Zwembad: Het vakantiepark heeft ook een zwembad. Het is geen groot zwemparadijs, maar groot genoeg voor kinderen om zich enkele uurtjes in te vermaken. Ook fijn om achter de hand te hebben mocht het een dagje slecht weer zijn.
 • Animatie: Het hele jaar door is er animatie voor kinderen. Ter plekke kun je kijken op het programma wat er te doen is.
 • Ontbijtservice: Je kan bij de supermarkt op het park een ontbijt bestellen. Ook kun je dit vooraf doen, zodat je dit al geregeld hebt. Wij bestelden voor de eerste dag op het park een ontbijt voor 2 personen en één kind. Dit was een uitgebreid ontbijt met broodjes, beleg, koffie, thee en een sapje. Het beleg was zo veel dat we hier meerdere keren van hebben kunnen eten. Erg leuk om zo te ontbijten, het is toch een verrassing met zo’n ontbijtje je dag te beginnen.
Uitwaaien op het strand op Texel

Wat is er te doen op Texel in de herfstvakantie?

Persoonlijk vind ik een bezoek aan Texel in de herfstvakantie echt super. Ik vind het heerlijk om uit te waaien op het strand en na afloop iets te drinken of eten in een van de stand tenten. Bovendien voorkom je zo de drukte die je in de zomer hebt. Hierbij nog een aantal tips voor uitjes in de herfst:

 • Bezoek het Museum Kaap Skil waar je alles te weten komt over het leven op Texel en de zee. Dit museum is zowel bij goed als slecht weer echt een aanrader. Wij bezochten het museum op een dag met goed weer en dat is fijn omdat er gedeelte van het museum ook buiten is. Als je door dit buitengedeelte loopt, ervaar je hoe het leven was in een oud vissersdorp. Hier is van alles te ontdekken. Je kunt huisje in lopen waar je verhalen hoort van dorpsbewoners. Bij Laura sprak dit erg tot haar verbeelding om te zien hoe het er vroeger aan toe ging. Binnen kun je een grote maritieme maquette bezichtigen.
 • Bezoek het voedselbos in Texel. Het is een pluktuin met fruit- en notenbomen en veel verschillende eetbare planten. Je kan hier wat groente en fruit plukken (afhankelijk van het seizoen). Daarnaast is er een kabouterpad met een speeltuin. Ook is er een leuke horecagelegenheid waar je koffie kunt drinken, een taartje kunt eten en een spelletje kunt doen. Toen wij er waren was het weer goed, dus het was zeker een bezoekje waard. Veel fruitsoorten waren er niet meer maar we hebben wel nog aardbeien uit de kas kunnen plukken. Het is geopend vanaf het voorjaar t/m de herfstvakantie. Daarna is het gesloten.
 • Maak een zeehondentocht of een wadexcursie. Vanuit het dorpje Oudenschild vertrekt een boot voor een zeehondentocht. Je gaat dan met een klein groepje met de boot de zee op om zeehonden te spotten. Zorg voor warme kleding want in de herfst kan het natuurlijk koud zijn. Plan je tocht ruim van te voren. Meer informatie over de zeehondentocht vind je hier. Met de boot De vriendschap kun je ook een wadexcursie maken. Deze boot vaart niet iedere dag in de herfst. Op de website kun van te voren zien of de boot vertrekt.
 • Neem eens een kijkje in het Maritiem- en Juttersmuseum. In dit museum vind je een verzameling van voorwerpen die de afgelopen 80 jaar zijn aangespoeld op Texel en krijg je allerlei bijzondere verhalen te horen. Zo vind je er een gestrand schip, boeien, roeren en zelfs een vliegtuigmotor. Daarnaast is er een museumcafé, een speeltuin met klimtorens en schommels en een kabelbaan. Wij zijn er nog niet aan toe gekomen om dit museum te bezoeken, maar ik denk dat kinderen zich hier heel goed zullen vermaken.
 • Bezoek Ecomare en leer alles over zeehonden. Een bezoek aan Ecomare mag je niet missen als je op Texel bent. Er is bij Ecomare van alles te doen, zowel binnen als buiten. Zo leer je van alles tijdens over zeehonden tijdens het voeren van de dieren. Een dierverzorger vertelt op dat moment allerlei informatie. Daarnaast kun je de tentoonstellingen bezoeken over het waddengebied en is er een natuurspeeltuin voor kinderen. Laura vond een bezoek aan Ecomare echt super. Ze vond vooral de verhalen over de verschillende zeehonden erg interessant. Iedere zeehond heeft zo zijn eigen verhaal en dat maakt een bezoek aan Ecomare zo leuk voor kinderen.

Ben je op zoek naar andere uitjes of bezienswaardigheden om te doen met kinderen op Texel? Kijk dan hier voor meer informatie.

Het kabouterpad in het Voedselbos op Texel

Welke wandelingen zijn geschikt voor kinderen?

Je kan heerlijk wandelen op het eiland. Er zijn veel mooie wandelingen te maken in het duingebied. Maar welke wandelingen zijn geschikt voor kinderen?

 • Wandeling door de Sluftervallei: De Slufter is een uniek natuurgebied op Texel dat in open verbinding staat met de Noordzee. Er lopen meerdere wandelpaden door het gebied en je kunt doorlopen tot aan de geul en door naar zee. Het is zeker aan te raden om laarzen aan te doen, want in de herfst kan het gebied wat minder toegankelijk zijn. Er is een familiepad dat geschikt is voor gezinnen.
 • Het Sommeltjespad: Dit is een korte wandeling van 1,5 km en loopt door de Waal en langs schapenweides. Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt hij weer tot leven. Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren).
 • Duinpark bij Ecomare: Als je Ecomare gaat bezoeken vergeet dan niet de korte wandeling van ongeveer een uur te maken door het duinpark. Dit is een wandeling waarbij kinderen allerlei opdrachten krijgen over dieren die in het duingebied leven. Zo leren ze luisteren als een konijn, zweven door de kiekendief en rennen als een fazant.

Landal Sluftervallei in de herfst bezoeken

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om dit mooie Landal vakantiepark in de herfst te gaan bezoeken! Wil jij Landall Sluftervallei boeken voor een lang weekend weg of vakantie?

Ben jij wel eens op Texel geweest? Laat je reactie achter, ik hoor graag jouw ervaring!

Deze blog is geheel uit eigen initiatief tot stand gekomen. De kosten van dit verblijf zijn geheel door ons zelf betaald. Wel zijn in dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.