kerstkaarten maken
Feestdagen

Kerstkaarten versturen, doe jij het nog?

De afgelopen jaren merkte ik dat steeds minder mensen kerstkaarten versturen. Ik ben zelf iemand die dit nog steeds ieder jaar doet. Het is echt iets wat ik van thuis heb meegekregen en daarnaast vind ik een persoonlijk kaartje versturen veel leuker hebben dan een digitaal kaartje per email.

Kersttraditie

Voor mij is kerstkaarten versturen echt een traditie die bij kerst hoort. Ik vind het ook gezellig om met de feestdagen de kerstkaarten die wij hebben gekregen in huis op te hangen. Het geeft mij een feestelijk en warm gevoel al die kaarten van vrienden en familie. Daarnaast maak ik er tijd voor om voor familie en vrienden iets persoonlijks op te schrijven. Zeker nu ik in Coronatijd veel minder vrienden en familie heb gezien dan normaal vind ik dit een extra mooi gebaar om wel te doen. Toch is de trend om geen kerstkaarten digitaal te versturen. Het scheelt tijd en geld en is natuurlijk ook duurzamer. Maar toch blijf ik het op de traditionele manier doen, voor mij is het echt een kersttraditie die ik graag wil blijven behouden.

Tip: Lees ook eens deze blog met bijzondere wereldwijde kersttradities

Kerstkaarten online maken

Toevallig kreeg ik de vraag van Fotofabriek of ik een keer wilde proberen om online kerstkaarten te maken. Meestal koop ik kerstkaarten los en schrijf ze met de hand. Toch leek het mij wel handig om persoonlijke kerstkaarten te maken via Fotofabriek. Ik koos een leuke foto uit en begon met het maken van een kerstkaart. Op de website kun je kiezen tussen een set kaarten of losse kaarten per stuk maken. Ik koos er voor om sets kerstkaarten te maken. Je kunt kiezen tussen verschillende formaten. Ik heb het formaat 10 x 10 vierkant gekozen. Vervolgens ga je naar verschillende ontwerpen. Ook kun je kiezen om je eigen kerstkaart te ontwerpen. Het maken ging erg handig en super snel.

Tip: Lees hier mijn blog over het maken van online fotoboeken

Kerstkaarten bestellen en versturen

Omdat ik van gemak houd, besloot een standaard ontwerp te kiezen met de mogelijkheid om één foto erbij te plaatsen. Ook is er een mogelijkheid om kaarten met meerdere foto’s erop te kiezen. Uiteindelijk is het resultaat erg leuk geworden en kreeg ik de bestelling na één dag binnen. Ik besloot om geen standaard tekst in de kaarten te zetten, zodat ik met de hand nog een persoonlijke boodschap erbij kan schrijven. Ik vind een persoonlijke boodschap op een kerstkaart schrijven toch altijd wel fijn om te doen. Het schrijven van de kaarten kan dus beginnen deze week, zodat ze in ieder geval nog ruim voor de kerst op de mat liggen bij familie en vrienden!

Wat doe jij? Verstuur jij nog kerstkaarten of niet? En als je het wel doet, maak jij dan ook persoonlijke kerstkaarten online of koop je ze los in de winkel?

Dit artikel is in samenwerking opgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.