Farmcamps de Smulhoeve
Vakantie

Onze ervaring met Farmcamps de Smulhoeve

In de meivakantie ging ik samen met een vriendin en onze dochters een weekend naar Farmcamps de Smulhoeve in Kaatsheuvel. We kozen voor deze locatie omdat onze dochters dol zijn op paarden. Dat bleek een hele goede keuze. Farmcamps de Smulhoeve is namelijk echt een paradijs voor paardenliefhebbers.

Mijn dochter zit nu ongeveer een jaartje op paardrijden en ze is echt helemaal dol op paarden. Toen we dus een weekendje weg wilden gaan met een vriendin en haar dochters, wilden we ergens naar toe waar onze meiden konden paardrijden en paarden en pony’s mochten verzorgen. Ik kwam al snel uit op Farmcamps. De Smulhoeve in Kaatsheuvel bleek een ideale plek voor onze meiden. Al op de dag van aankomst mochten de meiden met hun verzorgpony aan de slag een een half uur gaan paardrijden. Een ideaal begin van het weekend!

Farmcamps de Smulhoeve in Kaatsheuvel

De Smulhoeve ligt in Noord Brabant, in Kaatsheuvel, vlakbij de Efteling en de Loonse en Drunense duinen. Het is een grote boerderij met 45 paarden en pony’s. De paarden en pony’s zijn allemaal erg gewend aan kinderen. De meeste kinderen zullen dus vooral met de paarden en pony’s bezig zijn. Naast de stallen en weilanden en de bak om in te rijden, is er een grote hooischuur. Hier mogen kinderen naar hartlust spelen. Verder is een knuffelschuur met konijntjes, varkens, geitjes en alpaca’s en lopen er katten rond die graag geaaid willen worden. De konijntjes trokken heel erg de aandacht van onze meiden, dus ook daar waren ze vaak te vinden. Verder is er op het erf een winkeltje met een terrasje waar je drankjes, ijsjes en wat boodschapjes kunt halen.

Lees ook: Onze ervaring met Camping Gulperberg in Zuid-Limburg

Vakantie met een een verzorgpony

Heb je een zoon of dochter die zelf graag wil paardrijden? Je moet dan bij het boeken erop letten dat je een verzorgpony boekt. Doe je dit niet, dan mogen de kinderen de pony’s wel verzorgen, maar er niet zelf op rijden. Ook kun je voor jongere kinderen een eigen shetlander boeken om te verzorgen. Het leukste voor de kinderen is toch wel dat ze zo’n heel weekend bezig zijn met hun eigen pony. Het is niet alleen verzorgen, poetsen en eten geven. Maar ook jouw pony uit de wei halen, opzadelen en in de stal zetten. Daarnaast mogen ze twee keer per dag een half uur op hun eigen verzorgpony rijden. Onze meiden vonden dit echt super om te doen en hebben er heel veel plezier aan beleefd.

Welke activiteiten zijn er te doen?

Bij aankomst op de boerderij krijgen alle kinderen een Farmcamps paspoort. Hierin staan allerlei opdrachten, spelletjes en puzzels die de kinderen kunnen doen. Onze meiden hebben hier echter weinig mee gedaan, omdat ze vooral bezig waren met hun eigen verzorgpony. Laura was bijna heel het weekend bezig met Maud, haar eigen pony. Daarnaast worden er door de enthousiaste eigenaren van Farmcamps de Smulhoeve ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals een boswandeling en knutselactiviteiten zoals een hoefijzer pimpen. Onze meiden hebben aan beide activiteiten mee gedaan. Bij de boswandeling ga je samen met andere kinderen met je eigen verzorgpony een boswandeling maken door de duinen. Ook gaan er verschillende begeleiders mee. Ook deden ze mee aan het hoefijzer pimpen. De meiden kregen een hoefijzer dat ze zelf mochten schilderen en versieren. Het leuke is dat jouw kind dan meteen een mooi aandenken heeft om mee naar huis te nemen.

De accommodaties op de camping

Op deze camping staan 19 luxe tenten die allemaal in een grote ronde bij elkaar staan. In het midden van het veld is een trampoline, tafeltennistafel, voetbalveld, tennisveld, zandbak en zijn er speeltoestellen. Ideaal als je jonge kinderen hebt die lekker willen spelen, terwijl jij op je terras een lekkere kop koffie drinkt. De tenten zijn luxe ingericht met een badkamer en keuken en een groot terras. Wij hadden een grote tent voor 6 personen geboekt en stonden dus op een van de mooiste plekjes van de camping, helemaal op het eind met vrij uitzicht over het landschap. We hebben hier heerlijk genoten, een vuurtje gemaakt bij onze buitenverwarming, gebarbecued, marshmallows geroosterd en van de zon genoten. De tent was van alle gemakken voorzien en zag en leuk en sfeervol uit. Bovendien was het dat weekend toevallig moederdag aten we een heerlijk moederdag taartje in de zon terwijl de meiden bezig waren de pony’s te verzorgen. Echt genieten dus!

Farmcamps de Smulhoeve

Farmcamps de Smulhoeve boeken

Farmcamps de Smulhoeve is wat ons betreft echt een aanrader om met kinderen die van paarden houden naar toe te gaan. Niet alleen voor kinderen die zelf rijden, maar ook voor kinderen die van paarden en dieren houden. Ze kunnen er volop dieren knuffelen en verzorgen. Ook zijn er veel speelmogelijkheden. Onze meiden vonden het jammer om afscheid te nemen van hun pony’s. Ze kregen een paardendiploma mee naar huis en we spraken af om zeker nog eens terug te komen! Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om een keer naar Farmcamps de Smulhoeve te gaan met met jouw gezin. Wil je deze camping boeken? Boek dat dan hier.

Ben jij wel eens naar Farmcamps geweest? Zo ja, waar en wat zijn jouw ervaringen?

Deze blog is geheel uit eigen initiatief tot stand gekomen. De kosten van dit verblijf zijn geheel door ons zelf betaald.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.