Dagje Efteling in Coronatijd
Er op uit

Tips voor een dagje Efteling in Coronatijd

Onlangs zijn wij een dagje naar de Efteling geweest. Aangezien wij echte Efteling liefhebbers zijn, besloten we een dagje naar de Efteling te gaan. Het beviel goed, ondanks dat ik het toch best spannend vond zo’n dagje uit naar een pretpark in Coronatijd. Daarom geef ik je in deze blog tips voor een dagje Efteling en lees je mijn ervaringen over hoe het zit met de openingstijden, drukte en tickets.

Tickets Efteling

De Efteling is open, maar je kan niet meer spontaan langs gaan. Je moet altijd een vooraf tijdslot reservering maken via de website van de Efteling én geldige tickets hebben. Met de tijdslot reservering krijg je toegang tot de Efteling binnen een bepaalde tijd. Dit om te voorkomen dat het veel te druk wordt bij in de ingang en dat bezoekers massaal tegelijkertijd komen. Let op: je hoeft geen nieuwe entree tickets te gebruiken als je die nog hebt liggen. Tickets met korting voor de Efteling zoals van de AH actie, de ANWB actie of andere kortingsacties zijn nog gewoon geldig volgens de voorwaarden die op het ticket staan. Deze kunt je dus nog gewoon gebruiken, mits je een tijdslot reservering hebt gemaakt.

Openingstijden Efteling

De Efteling is geopend van 9:00 uur tot 22:00 uur. Om er voor te zorgen dat meer bezoekers naar de Efteling kunnen is er nu ook een zomeravond bezoek. Dit is van 19:00 tot 22:00 uur. Ga je in de avond dan is het Efteling ticket een stuk goedkoper dan overdag. Je betaalt dan € 25 per persoon voor een zomeravond bezoek in plaatst van € 45 voor een bezoek in het hoogseizoen overdag.

Drukte Efteling

Daarnaast is er een limiet per dag van het aantal bezoekers dat het park binnen mag. Er mogen veel minder bezoekers het park in dan normaal gesproken. Dat is prettig bij de aankomst en vertrek, want je komt daardoor niet zo snel in een file terecht. Als je denkt dat het daarom lekker rustig is in het park dan kom je wel van een koude kermis thuis. Omdat er overal de 1,5 meter geldt, zijn de rijen lang en de wachttijden dus ook. Het kan dus best zijn dat je voor bepaalde attracties lang moet wachten. Ook voor attracties waar je normaal gesproken snel aan de beurt bent, wacht je nu lang, omdat er maar een beperkt aantal personen naar binnen mag. Dit geldt bijvoorbeeld voor attracties zoals Villa Volta en het spookslot.

Welke maatregelen zijn er nog meer?

In de rijen is overal rekening gehouden met de Corona maatregelen. Zo staan er overal schermen tussen de rijen, staan er vakken in de rijen waar je moet gaan staan en zijn er overal plekken waar je handgel kunt pakken. Dat is dus goed en fijn geregeld, maar aan lange wachttijden ontkom je helaas niet.

Tips voor een dagje Efteling

Hierbij 5 tips voor een dagje Efteling in Coronatijd:

 • Reserveer tijdig je tijdslot reservering. Dus plan je bezoek ruim vooruit, zodat je het vroegste tijdslot kunt boeken. Wij besloten ongeveer twee weken van te voren te gaan en toen ik het tijdslot wilde reserveren, konden we helaas niet meer het vroegste tijdslot nemen. Dat is uiteraard jammer, want dan kun je minder lang van je dagje Efteling genieten. In het hoogseizoen moet je er vroeg bij zijn.
 • Download de Efteling app. Op deze app kun je zien hoe lang de wachttijden zijn bij elke attractie, waar de attracties precies liggen en hoe ver het ongeveer lopen is. Hiermee voorkom je ook dat je op te drukke plekken terecht komt.
 • Check als je naar het toilet moet, waar je gaat. Wij hebben lang in de wachtrij gestaan voor de toiletten omdat er steeds maar één gezin per keer naar binnen mag per toiletblok. Bij de het carnavalsfestival staan een heleboel extra toiletblokken en daar gaat het dus snel met de rijen. Als je in de buurt bent, ga daar dan even naar het toilet. Je kan ook de wachttijden checken via de Efteling app.
 • Neem zelf eten en drinken mee naar de Efteling. Het is ten eerste goedkoper, maar daarnaast scheelt het ook een hoop tijd. Want ook bij de restaurants sta je best lang in de rij voor een hapje of drankje.
 • Houd er rekening mee dat er minder shows zijn in Efteling gedurende de Coronatijd. Zelf vonden wij dit geen probleem, omdat Laura al wat ouder is en ze nu meer interesse krijgt in de achtbanen en attracties. Maar ik kan mee voorstellen dat het met jonge kinderen misschien wel jammer kan zijn als er geen sprookjesboom show of Jokie en Jet show in het park zijn waar mee ze kunnen dansen, zingen en op de foto mogen. Check altijd van te voren de website of de Efteling app. Zo kun je in ieder geval zien welke shows wel door gaan op die dag.

Is een dagje Efteling de moeite waard?

Ja zeker, ondanks de maatregelen hebben wij erg genoten van ons dagje Efteling. Ik vind dat de Efteling goede maatregelen heeft getroffen. Ondanks dat je 1,5 meter afstand moet houden hebben wij een fijne, gezellige dag gehad in de Efteling.

Ben jij al naar de Efteling of geweest gedurende de Corona crisis? Heb jij nog tips voor een leuk dagje Efteling? Laat het vooral weten in een reactie onder mijn blog, dan hebben andere lezers en ook iets aan. Dank je wel!

2 Comments

 • Inge

  Wij zijn helemaal nog niet in pretparken geweest in coronatijd. Althans we hadden begin juli wel het kinderfeestje van onze oudste en hebben dat in de dierentuin gevierd. Het viel me daar wel op dat sommige mensen echt als kip zonder kop lopen en niet bedenken dat er ook mensen zijn die zich wel prettiger voelen met 1,5m afstand. Ondanks die paar mensen (die je overal wel hebt) hadden we een heel gezellige middag met elkaar.

 • rosaschrijft

  Hoi Inge, dat klopt, ik merkte inderdaad ook in de Efteling dat er bezoekers zijn die zich toch niet aan de 1,5 meter afstand regel houden. Maar dat houdt je helaas niet tegen en kom je ook in het dagelijks leven tegen. Fijn dat jullie uitstapje naar de dierentuin in ieder geval fijn is geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.