gratis uitjes
Er op uit

7 X gratis uitjes met kinderen die coronaproof zijn

Ben je ook op zoek naar gratis uitjes die coronaproof zijn? In mijn omgeving hoor ik veel ouders die het lastig vinden gratis activiteiten te verzinnen voor hun kinderen. Een uitje mag best geld kosten, maar er zijn zeker ook leuke activiteiten die gratis zijn. Daarom ging ik op zoek naar de gratis uitjes voor kinderen.

Gratis uitjes

Op dit moment lopen de corona besmettingen weer op helaas. Toch is het niet gezond veel binnen te zitten en stimuleren we Laura om iedere dag buiten te spelen. Gelukkig houdt ze van steppen, fietsen en skeeleren, dus dat scheelt al. Wij maken dus regelmatig een fietstochtje of gaan een rondje skeeleren. Maar het is leuk om eens iets anders te doen dan een rondje skeeleren of fietsen in de buurt. Hierbij 7 gratis uitjes die Coronaproof zijn:

1. Geocaching

Geocaching is een outdoor spel waarbij je op zoek gaat naar een schat. Onlangs plaatste ik een blog met 7 redenen waarom geocaching zo leuk is met kinderen. Het is gratis en daarnaast coronaproof. Kinderen vinden het hartstikke leuk om op zoek te gaan naar een schat en je bent lekker buiten bezig. Je kan geocaching doen door de geocaching app te downloaden op je smartphone of een wandel GPS te gebruiken.

2. Gps speurtochten

Wil je gaan wandelen, maar hebben jouw kinderen geen zin om mee te gaan? Doe dan eens een GPS wandeltocht. De Lotje speurtochten zijn helemaal gratis. Je kunt ze downloadden via een app van IZI.travel. Tijdens de route krijg je diverse vragen en opdrachten. Echt een aanrader voor kinderen die niet zo’n zin hebben om te wandelen, maar het wel leuk vinden om er op uit te gaan.

Lees ook deze blog over schelpen zoeken in Nederland

3. Kabouterpaden

Overal in Nederland zijn kabouterpaden te vinden. Dit is ideaal voor een gratis uitje voor jonge kinderen t/m 7 jaar oud. Je kan bij een bezoekerscentrum een boekje met opdrachten kopen, maar dit hoeft niet en je kan dit ook zonder doen. Met een beetje fantasie verzin je de opdrachten er zelf bij.

4. Natuurspeeltuin of speelbos

Heb je genoeg van de speeltuin om de hoek of vlakbij, kijk dan een naar een natuurspeeltuin of speelbos in de omgeving. Nauurspeeltuinen en speelbossen zijn anders dan de normale speeltuinen. Geen standaard speeltoestellen, maar kinderen spelen echt in de natuurlijke omgeving. Een glijbaan op een heuvel, een slootje of bomen om in te klimmen. Laura vindt dit echt heerlijk. Hier kunnen kinderen ook spelen met water, takken en zand. Vergeet niet om je kind oude kleding aan te doen, want ze worden wel vies.

5. Natuurbingo of vogelbingo

Wil je gaan wandelen in de omgeving en de kinderen ook iets leuks laten doen? Print dan een natuurbingo en/ of een vogelbingo uit. Hiermee kunnen kinderen zelf actief op zoek naar vogels, dieren, paddestoelen, planten of insecten in hun eigen omgeving. Een leuke activiteit voor dieren- en natuurliefhebbers.

6. Strandwandeling

Woon je in de buurt van het strand of niet te ver, dan is dit natuurlijk ook een leuk gratis uitje. Wel is het van belang om op te letten wanneer je naar het strand gaat. Op sommige momenten is het erg druk op de stranden, dus probeer een tijdstip uit te kiezen dat het minder druk is. Vergeet niet deze leuke strandspeurkaart uit te printen en mee te nemen zodat de kinderen zelf op zoek kunnen naar schelpen, dieren en vogels op het strand.

7. Speurtocht in de natuur

Een leuke activiteit is om een speurtocht te gaan doen in de natuur. Via het gratis speurpakket van natuurmomenten krijg je allerlei tips. Ook kun je voor kinderen het gratis boswachtersdiploma uitprinten.

Houd jouw kind echt van buiten zijn en er op uit gaan in de natuur? dan is dit boek een leuke tip. Er staan veel leuke opdrachten en activiteiten in om samen te doen met kinderen.

Heb jij nog tips voor gratis uitjes die coronaproof zijn? Zo ja, laat het onder dit bericht weten door een reactie te plaatsen.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.