Persoonlijk

De 10 best gelezen blogs sinds 2 jaar

Vandaag, op 1 oktober 2020, bestaat mijn blog 2 jaar. Reden om eens terug te blikken naar de afgelopen 2 jaar hoe het is gegaan met mijn blog. Wat heeft bloggen mij opgeleverd en wat zijn de 10 best gelezen blogs van de afgelopen 2 jaar?

Mijn eerste blog

Ik kan het me nog goed herinneren, mijn eerste blog die ik online zette ging over fietsen met kinderen naar school. Ik vond het spannend en heel erg leuk. Van vrienden en bekenden kreeg ik leuke reacties dat ik ermee begonnen was en ik ging voortvarend aan de slag. Schrijven is altijd mijn passie geweest. Maar ik kwam er steeds meer achter dat er er veel meer komt kijken bij een eigen blog onderhouden.

Mijn blog is gegroeid

Zo komt er ook een stukje techniek bij kijken om een site te onderhouden. Daarnaast ben ik naast het schrijven van blogs ook best wat tijd kwijt op social media. Dit doe ik omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik graag vanuit mijn social media kanalen lezers naar mijn blog wil trekken. Want hoe leuk het schrijven ook is, als er bijna niemand mijn blog leest, is het toch jammer van alle tijd en energie die ik er in steek. Ik ben het afgelopen jaar dus ook volop bezig geweest met social media en heb ik een aantal trainingen gedaan voor mijn blog. Al met al heeft mijn blog wel een groei doorgemaakt en zijn er steeds meer vrouwen die mijn blog weten te vinden. Daar ben ik heel blij mee natuurlijk!

Journalistieke achtergrond

De basis van mijn blog is nog steeds hetzelfde gebleven. Ik wil graag mooie blogs schrijven voor vrouwen om hen te inspireren en informeren over onder andere het moederschap, opvoeding en leuke tips over dagjes uit en vakantie. Daarnaast schrijf ik regelmatig persoonlijke verhalen. De blogs over ons pleegzorgtraject zijn het afgelopen jaar goed gelezen. Het laatste jaar heb ik ook een aantal blogs geschreven die te maken hebben met gezond en duurzaam leven. Ik merk dat dit soort blogs het ook goed doen. Daarnaast merk ik dat ik het nog steeds heel leuk vind om interviews te doen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met mijn journalistieke achtergrond. Ik heb een neus voor nieuwtjes en mooie verhalen van mensen en wil dit zeker ook in de toekomst blijven doen. Zo vind ik het leuk om deskundigen op een bepaald gebied te interviewen zoals ik deed met mijn blog over ouderbetrokkenheid.

Bedankt voor het lezen

De afgelopen jaren is het mij niet altijd gelukt om iedere week een blog online te zetten. Maar daar wil ik wel verandering in gaan brengen. Vanaf nu zal er iedere woensdag in de loop van de middag of avond een blog online komen. Daarnaast vind ik het erg leuk als je een reactie zou willen achterlaten op mijn blog. Ik ben namelijk erg benieuwd wat jij goede of interessante blogs vond het afgelopen jaar. Wat vond je leuk of boeiend om te lezen? Laat het mij weten! Ik vind het ook leuk om contact met jullie te onderhouden via social media. Dus mocht je mij nog niet volgen via facebook of instagram, dan zou ik dat erg leuk vinden als jullie dat doen. In ieder geval wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blogs!

Winactie

Daarnaast geldt: wie jarig is trakteert. Dat betekent dat ik komende week een winactie ga houden en een super leuk spelletjespakketje ga weggeven. Wil jij meedoen? Dat kan, houdt mijn facebook dan in de gaten!

Best gelezen blogs

En dan nu mijn lijstje met de 10 best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Hier komen ze:

1. 8 tips: hoe ga je met korting naar de Efteling

Deze blog staat al sinds dat ik de blog online zette op de best gelezen blog van mijn site.

2. Waar kun je speelgoed doneren voor een goed doel?

Tijdens de Corona crisis bleek dat veel mensen hun huis een flinke opruimbeurt gingen geven. Deze blog is dus het afgelopen jaar heel veel bezocht. Heel fijn dat het speelgoed nog op een goede plek terecht komt!

3. Oude kleding inleveren voor een goed doel

Ook deze blog is afgelopen jaar ontzettend veel bezocht. Dit heeft waarschijnlijk ook met de Corona crisis te maken gehad.

4. Het geluk van een een eerste kind en de wens voor een tweede

Het eerste deel van de driedelige serie die ik schreef over mijn tweede kinderwens en secundaire kinderloosheid. Deze blogs zijn zeer persoonlijk en recht uit het hart geschreven. Nog steeds worden deze blogs ontzettend vaak gelezen door heel veel vrouwen. Ik hoop andere vrouwen die dit meemaken door mijn persoonlijke verhaal een steuntje in de rug te geven.

5. Goed voor jezelf zorgen tijdens de Corona crisis

Deze blog is in korte tijd heel veel gelezen. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien veel vrouwen in eens voor een voldongen feit stonden. Namelijk een gezin met kinderen thuisonderwijs geven, naast een baan en het huishouden. Toch deden we het met zijn allen. Hoe ik goed voor mezelf bleef zorgen tijdens de lockdown beschrijf ik in dit artikel.

6. Slaapproblemen bij kinderen: wat kun je er aan doen?

Onze dochter heeft lange tijd slecht geslapen. Hoe wij hiermee omgingen en wat er er aan gedaan hebben, lees je hier in deze blog.

7. Het besluit: er komt geen tweede kind meer

Het derde deel uit de driedelige serie over secundaire kinderloosheid lees je in deze blog.

8. Trakteren op school afschaffen: een goed idee

Op de school van mijn dochter wordt er niet getrakteerd tijdens verjaardagen. De kinderen krijgen een snoepje van school als er iemand jarig is. Waarom ik dat een goed idee vind vertel ik je in deze blog.

9. Zwemles: wel of niet zwemdiploma C halen?

In deze blog vertel ik je waarom wij het belangrijk vinden dat onze dochter haar zwemdiploma C heeft gehaald. Mocht je twijfelen of je kind wel of niet voor het C diploma wil gaan, dan raad ik je aan deze blog eens te lezen.

10. Ruzie tussen kinderen, hoe los je het op?

Ik interviewde voor dit artikel ontwikkelingspsycholoog Karla Mooy. Dit artikel wordt nog steeds vaak gelezen omdat het onderwerp nog vaak voorbij komt in veel gezinnen.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.