Rosa Schrijft bestaat 4 jaar
Persoonlijk

De best gelezen blogs sinds 4 jaar

Vandaag, op 1 oktober 2022 bestaat mijn blog 4 jaar. De tijd gaat enorm snel en ik vind het nog steeds ontzettend leuk om bezig te zijn met bloggen en social media. Toen ik deze blog startte had ik niet gedacht dat ik er zo veel leuke contacten en energie uit zou halen. Reden om eens terug te blikken naar het afgelopen jaar hoe het is gegaan met mijn blog. Wat heeft bloggen mij opgeleverd en wat zijn de 10 best gelezen blogs van het afgelopen jaar?

Terugblik naar het afgelopen jaar

Ik blog nog steeds met heel veel plezier. Afgelopen jaar merkte ik, dat het ik het erg leuk vind om te bloggen over onze uitstapjes, vakanties en weekendjes weg. De onderwerpen zoals opvoeding, moederschap en gezond leven komen nog steeds terug. Maar het schrijven over uitstapjes en vakanties is ook ook iets dat me energie geeft. Zo schreef ik een uitgebreide blog over ons weekend in het Efteling hotel en schreef ik een blog over ons bezoek aan de Plitvice meren tijdens onze vakantie in Kroatië. Er op uit gaan met mijn gezin is iets dat ik graag doe, dus het geeft me veel voldoening om over onze ervaringen te schrijven en dit te delen.

Eerste persreis

Wat echt een cadeautje was, is dat ik dit jaar voor het eerst ben uitgenodigd voor een persreis. Best spannend, maar het was een ontzettend leuke ervaring. We gingen met een groep bloggers naar Giethoorn, een bijzondere ervaring om hier te zijn. Ik was er zelf nog nooit geweest, dus extra leuk om te doen natuurlijk. Een mooi weekend om naar terug te kijken. Het leverde super leuke content op voor social media en een mooie blog met tips voor een uitstapje naar Giethoorn.

Social media

Op dit moment post ik het meeste op Instagram en post ik mijn blogs ook op facebook. Via Instagram heb ik ook de meeste contacten met lezers en volgers. Afgelopen jaar ben ik echter ook begonnen met investeren in Pinterest. Dit is een heel ander sociaal netwerk, maar ik merkte dat ik hierdoor ook weer een nieuwe doelgroep lezers bereik. Het zal nog wel een tijd duren om dit account op te bouwen, maar daar neem ik de tijd voor. Als gaat stap voor stap!

Steun Rosa Schrijft

Bloggen is voor mij naast mijn werk een hele leuke, uitdagende hobby, maar het kost ook geld en is erg tijdroverend. Denk aan het hosten van deze website en het technisch onderhoud aan deze blog. Om uit de kosten te komen, werk ik soms samen met bedrijven. Dit zijn zeker geen grote bedragen, maar elk bedrag is welkom om er voor te zorgen dat de kosten gedekt zijn. Daarnaast maak ik gebruik van affiliate links. Hierdoor kan ik zorgen voor kleine inkomsten om deze kosten te betalen. Dus lees jij mijn blogs graag en wil je mij steunen? Dat kan! Wil je iets bijvoorbeeld iets kopen of een vakantie boeken? Dan kun je dat doen via de links in mijn blogs of op de banner op mijn home pagina te klikken. Wil je meer info over het gebruik van affiliatie links? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen

Bedankt voor het lezen van mijn blogs. Wist je dat ik blij ben met iedere lezer van mijn blog? Elke keer als een moeder mijn blog leest word ik daar blij van. Uiteindelijk blog ik namelijk voor jou! Om jou te inspireren, te informeren of gewoon om mijn eigen ervaringen als moeder te delen zodat dat dat herkenbaar is voor jou. Ik vind het heel leuk om reacties te krijgen, zowel op mijn blog of op mijn social media kanalen. Ik ben namelijk erg benieuwd wat jij goede of interessante blogs vindt? Wat vond je leuk of boeiend om te lezen? Laat het mij weten! Dus mocht je mij nog niet volgen via facebook of instagram, dan zou ik dat erg leuk vinden als jullie dat doen. In ieder geval wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blogs!

Winactie Rosa Schrijft

Daarnaast geldt: wie jarig is trakteert. Dat betekent dat ik komende week een winactie ga houden. Ik mag namelijk vanwege mijn 4-jarige bestaan 4 knutselpakketjes weggeven! Wil jij meedoen? Dat kan, houdt mijn blog in de gaten. Aankomende week komt er een winactie online!

De best gelezen blogs

En dan nu mijn lijstje met de best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Hier komen ze:

1. Speelgoed doneren voor een goed doel

Als je speelgoed hebt waar jouw kinderen niet meer meer spelen, goed dit dan niet weg, maar geef het aan een goed doel. Andere kinderen zijn er blij mee.

2. Hoe ga je met korting naar de Efteling?

Deze blog staat al vier jaar in mijn lijstje met best gelezen blogs. Want de Efteling blijft een topattractie voor gezinnen. Lees dus snel hoe je met korting naar de Efteling kunt gaan.

3. Oude kleding inleveren voor een goed doel

Regelmatig ruim ik onze kledingkasten op en dan gaat kleding altijd in tassen naar een goed doel. Zonde om weg te doen als de kleding nog goed is!

4. Slaapproblemen bij kinderen, hoe ga je er mee om?

Dit is een blog die ik schreef in de periode dat onze dochter heel slecht sliep. Nog steeds wordt deze blog heel veel gelezen. Het is een onderwerp waar veel ouders mee te maken hebben en waar je letterlijk wakker van kunt liggen. Dus ben of ken je een ouder die worstelt met een kind met slaapproblemen, dan is deze blog de moeite waard om eens te lezen!

5. Zwemles, wel of niet zwemdiploma c halen?

In deze blog vertel ik je waarom wij het belangrijk vinden dat onze dochter haar zwemdiploma C heeft gehaald. Mocht je twijfelen of je kind wel of niet voor het C diploma wil gaan, dan raad ik je aan deze blog eens te lezen.

6. Het geluk van een eerste kind, wens voor een tweede

Het eerste deel van de driedelige serie die ik schreef over mijn tweede kinderwens en secundaire kinderloosheid. Deze blogs zijn zeer persoonlijk en recht uit het hart geschreven. Nog steeds worden deze blogs ontzettend vaak gelezen door heel veel vrouwen. Ik hoop andere vrouwen die dit meemaken door mijn persoonlijke verhaal een steuntje in de rug te geven.

7. Samen naar het jeugdjournaal kijken

Tijdens de coronatijd zijn wij met onze dochter het jeugdjournaal gaan kijken. Het is echt een gewoonte geworden dit iedere dag te doen. Ik schreef er een blog over waarom wij dit zo belangrijk vinden.

8. Het besluit: er komt geen tweede kind meer

Het derde en laatste deel uit de driedelige serie over secundaire kinderloosheid lees je in deze blog.

9. Waarom ouderbetrokkenheid belangrijk is

Het mooie van bloggen is, dat een blog die je tijd geleden geschreven hebt, in eens erg populair kan worden. Dat is gebeurd met deze blog. Voor dit onderwerp interviewde ik Minke Bruning- Hofland, zij is consultant bij CPS, een organisatie voor onderwijsontwikkeling en advies. Dit onderwerp is de afgelopen jaren erg belangrijk geworden, juist vanwege corona. Daarom is deze blog ook gedeeld door diverse websites en daarom in eens veel gelezen.

10. Tips voor een goed oudergesprek

Ben jij als ouder ook altijd zo benieuwd naar het oudergesprek? Voor mij is het toch altijd weer een spannend moment. Je bent als ouder toch benieuwd hoe het gaat en of er nog bijzonderheden zijn. Tien minuten zijn echter maar kort, dus in deze blog lees je de tips voor ouders voor een goed oudergesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.