Moederschap

Terugblik op het afgelopen schooljaar

Deze week zijn we aangekomen aan het eind van de schoolvakantie. Voor mij als moeder altijd een moment om stil te staan hoe het afgelopen schooljaar is gegaan voor Laura, wat ze heeft meegemaakt en wat voor haar de mooie en minder leuke momenten waren van het afgelopen jaar. Ik besef me steeds meer dat ik het als moeder belangrijk vindt mooie en fijne herinneringen mee te geven aan mijn dochter. Net als voorgaande jaren schrijf ik daarom altijd een terugblik over het afgelopen schooljaar.

Begin van het schooljaar

Net als andere jaren begon Laura enthousiast aan het nieuwe schooljaar. Ze was heel blij weer haar vriendinnen te zien en weer nieuwe dingen te leren. Volop ging je aan de slag met nieuwe stof van rekenen, schrijven, spelling en andere vakken. Helaas kregen we in november te maken met een flinke corona uitbraak op school. Daardoor moest ik voor de derde keer in mijn leven Laura een periode thuisonderwijs geven. De maanden daarna zaten we regelmatig in quarantaine vanwege griepjes en een positieve test. Wat een tijd! We zaten veel thuis, maar maakten er het beste van door thuis te werken en het gezellig te maken in huis. Ook hielden we onze traditie om iedere avond het jeugdjournaal te kijken er in, zodat ze goed op de hoogte was van alle actualiteiten.

Worden wat je wil

In oktober gebeurde er iets bijzonders voor Laura op school. Haar vader mocht namelijk in het kader van de kinderboekenweek komen vertellen over zijn beroep. De school plaatste een oproepje welke ouders het leuk vonden om in het kader van het thema ‘worden wat je wil’ iets te komen vertellen. Mijn man was enthousiast en schreef zich in. Voor Laura was dit geweldig, want haar vader kwam geheel in stijl in zijn toga op school vertellen wat het inhoudt om advocaat te zijn. Wat was dat ontzettend leuk. En Laura was natuurlijk super trots! Een geweldige herinnering voor later natuurlijk. Wie weet zijn er kinderen geïnspireerd om de advocatuur in te gaan.

Gebroken voet

Helaas kreeg Laura in oktober een ongelukje dat toch iets heftiger bleek te zijn dan een kneuzig. Ze kreeg een klap van een autodeur waardoor helaas haar voet brak. Dat hadden we helemaal niet verwacht dat een klap van een autodeur zo’n breuk kon veroorzaken. Wat een pijn had ze. Ze gelukkig kon ze snel terecht in het ziekenhuis en werd haar onderbeen in het gips gezet. Het was een paar weken bikkelen met het gips, in een rolstoel en met krukken. Maar gelukkig is het daarna goed gekomen. Zo zie je maar weer, een ongeluk zit in een klein hoekje!

Herfstvakantie

In de herfstvakantie hebben we een heerlijk tripje gemaakt naar Texel. Het was heerlijk weer en we genoten volop. Texel is een van de vakantieplekjes in Nederland waar we vaker naar toe gaan, maar nu in de herfst was het toch weer anders. De mooie stranden, prachtige natuur en gezellig dorpjes maken dit eiland een ideale vakantiebestemming in Nederland. We bezochten museum Kaap Skil, bezochten het voedselbos waar we genoten van heerlijke taart, huurden elektrische scooters en verkenden het eiland. We genoten van de open haard in ons huisje in Landall Sluftervallei. Een fijne plek om naar toe te gaan in de herfst!

Zeemeerminnenfeest

In november was het zo ver, namelijk Laura’s 9de verjaardag. Wat keek ze er al maanden naar uit. Ik organiseerde een zeemeermin workshop in het zwembad voor haar vriendinnen van school en het feestje was geheel in zeemeerminnenstijl. Het was een geweldig feestje met alles er op en er aan. Een mooie herinnering voor later! We kijken er met heel veel plezier op terug.

Efteling

Er stond al heel lang op ons lijstje om een keer in het Efteling Hotel te overnachten. Omdat ik een bedrag cadeau had gekregen, besloot ik hier iets bijzonders mee te doen met mijn gezin. Ik boekte een hotel overnachting in het Efteling Hotel. Voor ons als echte Efteling liefhebbers een hele ervaring! We hebben volop genoten van dit weekend. Wat we nog niet wisten is dat Laura dit schooljaar ook nog eens naar de Efteling ging met schoolreisje. Dubbel feest dus!

Kinderatelier

Afgelopen schooljaar is Laura volop bezig geweest met creativiteit tijdens het kinderatelier. Ze volgde een cursus bij het kinderatelier van kunstenares Neeltje Schilleman. Ze heeft hier een geweldige tijd gehad en super veel mooi kunstwerkjes gemaakt die nu in ons huis ophangen. In mei werden alle kunstwerken van de kinderen tentoongesteld tijdens een kinderexpositie. We nodigden de opa’s en oma’s uit en maakten er een leuke dag van. Voor Laura echt een bijzondere dag om mee te maken zo’n eerste expositie!

Zomervakantie

Het laatste schooljaar is enorm snel voorbij gevolgen. En ondanks alle coronaperikelen, hebben we het laatste deel van het schooljaar veel herinneringen samen gemaakt en heeft Laura veel leuke ervaringen opgedaan. In de zomer hebben we genoten van een lange vakantie van drie weken naar Kroatië en zijn we de Plitvice meren gaan bezoeken. Morgen is het zo ver, de eerste schooldag in het nieuwe jaar. De nieuwe gymschoenen en gymkleding zijn gekocht, de schooltas staat al klaar en ik ga even mee kijken in haar nieuwe klas. Er is weer een nieuwe fase begonnen en voor mij weer een nieuwe stap in het ouderschap. Laura wordt steeds ouder en zelfstandiger, dus voor mij is het loslaten als moeder nu echt begonnen!

Dag lieve meid, heel veel plezier en succes in het nieuwe schooljaar!

Is jouw kind goed gestart in het welke nieuwe schooljaar? Welke groep zitten jouw kinderen?

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.