wandeling in het bos met kind
Er op uit

5 tips: leuke activiteiten in de herfstvakantie

Wat gaat de tijd toch snel, de herfstvakantie komt er al weer aan. Uiteraard een fijne week om er op uit te gaan. Natuurlijk kun je lekker met jouw kind naar de film gaan, gaan zwemmen of naar het bos. Maar in de herfstvakantie 2020 zijn er ook allerlei activiteiten te doen. Hierbij 5 tips voor leuke activiteiten in de herfstvakantie. Lees je mee?

1. Museumkidsweek

Wij zijn echte museumliefhebbers en gaan ook graag met Laura naar het museum. Maar dan moeten er wel genoeg leuke activiteiten zijn voor kinderen, want alleen maar kijken daar vindt mijn dochter niet veel aan. In de weken van de herfstvakantie van 10 t/m 25 oktober zijn er in veel musea extra activiteiten te doen voor kinderen, super leuk dus. Kijk voor het overzicht van alle activiteiten hier.

2. ING wilde buiten dagen

Ben jij wel eens naar de ING Wilde Buiten dagen geweest? Normaal gesproken worden er dan in heel het land activiteiten georganiseerd. Vanwege de Corona maatregelen is het dit jaar anders. Maar dat betekent niet dat er niets georganiseerd wordt! De ING Wilde Buiten dagen gaan wel door maar op een andere manier, namelijk met een spel van uit thuis. Op de website van natuurmonumenten lees je alles over dit spel. Je kan dan samen met jouw kinderen op pad met een boswachter. Meer over dit spel vindt je hier.

3. De week van het landschap

van 10 t/m 25 oktober is het de week van het landschap. Wat houdt dat in? Er zijn dan allerlei activiteiten in de herfstvakantie zoals wandelingen, kinderactiviteiten en themadagen bij jou in de buurt. Op de site kun je specifiek zoeken naar kinderactiviteiten. Veel activiteiten zijn gratis of je betaalt een kleine bijdrage. Kijk hier voor meer informatie.

Tip: Houden jouw kinderen niet van wandelen? lees dan eens deze blog met tips hoe je wandelen met kinderen leuk kunt maken.

4. De kabouterweek van Staatsbosbeheer

Wij gaan altijd in herfstvakantie lekker naar buiten het bos in. De natuur veranderd, ziet en mooi kleurrijk uit en overal schieten de paddenstoelen uit de grond. Staatbosbeheer organiseert in de herfstvakantie in heel het land gratis activiteiten. In de herfstvakantie is het kabouterweek bij Staatsbosbeheer, vooral voor jonge kinderen t/m 7 jaar is dit een hele leuke activiteit. Ga lekker het kabouterpad lopen bij jou in de buurt. Voor oudere kinderen zijn er paddenstoelenwandelingen, het dierenvriendjespad of een wilde dierensafari. Wat denk je bijvoorbeeld van op zoek gaan naar de bever in de Biesbosch of reeën zoeken in de Veluwe? Kijk snel voor meer informatie en meld je hier aan.

5. Naar het theater

Bij slecht weer is het ook altijd leuk om te bekijken of er kindervoorstellingen in het theater zijn bij jou in de buurt. In de herfstvakantie zijn er altijd kindervoorstellingen. Let er wel op dat er nu vanwege de Corona maatregelen andere richtlijnen gelden dan normaal.

Wat zijn jouw plannen voor de herfstvakantie en heb jij nog leuke tips?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.