wandeling in het bos met kind
Er op uit

5 tips: leuke activiteiten in de herfstvakantie

De herfstvakantie komt over enkele weken weer aan. Uiteraard een fijne week om er op uit te gaan. Natuurlijk kun je lekker met jouw kind gaan zwemmen, wandelen in het bos of naar een museum gaan. Maar in de herfstvakantie in 2023 zijn er ook allerlei actieve activiteiten te doen. Hierbij 5 tips voor leuke activiteiten in de herfstvakantie. Lees je mee?

1. Efteling

Wij zijn echte Efteling en gaan ook graag met Laura naar de Efteling. De Efteling is in de herfst extra mooi met alle herfstkleuren, dus ideaal om een dagje naar de Efteling te gaan. Als je gaat, vergeet dan niet ruim van tevoren deze blog te checken waarin ik tips geef hoe je korting bij de Efteling kunt krijgen.

2. Wilde buiten dagen

Ben jij wel eens naar de Wilde Buiten dagen van Oerr geweest? Er worden dan in de herfstvakantie van 16 t/m 29 oktober 2023 door heel Nederland activiteiten buiten georganiseerd voor kinderen en hun ouders. Op de website van Natuurmonumenten lees je er alles over. Let op: je moet je wel aanmelden voor deze actieve dag in de buitenlucht. Aanmelden doe je hier.

Tip: Lees deze blog over de leukste musea in Nederland met kinderen

3. Cinekid festival

In de herstvakantie is het Cinekid festival in heel Nederland. In filmhuizen en theaters worden in heel Nederland films vertoond voor kinderen. Ook kunnen kinderen van 3 t/m 14 jaar meedoen aan workshops en activiteiten zoals games of creatieve activiteiten. Op 28 september wordt de agenda bekend gemaakt, dus houd de website van Cinekid in de gaten.

4. Geocaching

Wij gaan altijd in herfstvakantie lekker naar buiten. De natuur veranderd, ziet en mooi kleurrijk uit en overal schieten de paddenstoelen uit de grond. Daarom is het extra leuk om op speurtocht te gaan in de natuur. Dit kun je doen door middel van geocaching. Dit is een geheim spel waarbij je op zoek gaat naar caches in jouw omgeving door middel van een app. Het is heel leuk om te doen met kinderen. Zelf doe ik dit ook graag, omdat je op plekken komt in jouw buurt of omgeving waar je normaal gesproken niet zo snel komt. In mijn blog over geocaching met kinderen vind je alle informatie.

5. Naar een klimbos of speelbos

Kijk eens of er bij jou in de buurt een leuk klimbos of speelbos is om naar toe te gaan. In de herfstvakantie is het vaak nog mooi weer, dus zeker een leuke buitenactiviteit. Wij zijn dit jaar naar het klimbos in Goirle geweest. Laura vond dit echt een hele leuke activiteit om te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden en het is dus geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Een review over ons bezoek aan het klimbos in Goirle vind je hier.

Wat zijn jouw plannen voor de herfstvakantie en heb jij nog leuke tips?

Dit artikel is voor het eerst geschreven in 2020 en wordt ieder jaar aangepast met actuele activiteiten die plaats vinden in de herfstvakantie.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.