wandeling in het bos met kind
Er op uit

5 tips: leuke activiteiten in de herfstvakantie

De herfstvakantie komt er al weer aan. Uiteraard een fijne week om er op uit te gaan. Natuurlijk kun je lekker met jouw kind naar de film gaan, gaan zwemmen of naar het bos. Maar in de herfstvakantie 2021 zijn er ook allerlei actieve activiteiten te doen. Hierbij 5 tips voor leuke activiteiten in de herfstvakantie. Lees je mee?

1. Museumkidsweek

Wij zijn echte museumliefhebbers en gaan ook graag met Laura naar het museum. Maar dan moeten er wel genoeg leuke activiteiten zijn voor kinderen, want alleen maar kijken daar vindt mijn dochter niet veel aan. In de weken van de herfstvakantie van 16 t/m 31 oktober 2021 zijn er in veel musea extra activiteiten te doen voor kinderen, super leuk dus. Kijk voor het overzicht van alle activiteiten hier.

Tip: Lees ook mijn blog over ons bezoek aan het Prehistorisch dorp in Eindhoven

2. ING wilde buiten dagen

Ben jij wel eens naar de ING Wilde Buiten dagen geweest? Er worden dan in de herfstvakantie door heel Nederland activiteiten buiten georganiseerd voor kinderen en hun ouders. Dit jaar staan de ING Wilde Buitendagen in het teken van de egel. Op de website van Natuurmonumenten lees je er alles over. Let op: je moet je wel aanmelden voor deze actieve dag in de buitenlucht. Aanmelden doe je hier.

3. De week van het landschap

Van 16 t/m 31 oktober 2021 is het de Week van het Landschap. Wat houdt dat in? Er zijn dan activiteiten in de herfstvakantie zoals wandelingen, kinderactiviteiten en themadagen bij jou in de buurt. Veel activiteiten zijn gratis of je betaalt een kleine bijdrage. Kijk hier voor meer informatie.

4. Geocaching

Wij gaan altijd in herfstvakantie lekker naar buiten het bos in. De natuur veranderd, ziet en mooi kleurrijk uit en overal schieten de paddenstoelen uit de grond. Daarom is het extra leuk om op speurtocht te gaan in de natuur. Dit kun je doen door middel van geocaching. Dit is een geheim spel waarbij je op zoek gaat naar caches in jouw omgeving door middel van een app. Het is heel leuk om te doen met kinderen. Zelf doe ik dit ook graag, omdat je op plekken komt in jouw buurt of omgeving waar je normaal gesproken niet zo snel komt. In mijn blog over geocaching met kinderen vind je alle informatie.

5. Naar een klimbos of speelbos

Kijk eens of er bij jou in de buurt een leuk klimbos of speelbos is om naar toe te gaan. In de herfstvakantie is het vaak nog mooi weer, dus zeker een leuke buitenactiviteit. Wij zijn dit jaar naar het klimbos in Goirle geweest. Laura vond dit echt een hele leuke activiteit om te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden en het is dus geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Een review over ons bezoek aan het klimbos in Goirle vind je hier.

Wat zijn jouw plannen voor de herfstvakantie en heb jij nog leuke tips?

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram of pinterest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.