Van groep 4 naar groep 5
Moederschap

Einde groep 4 en een nieuwe start in groep 5

Het einde van de schoolvakantie is aangekomen deze week. We hebben een mooie vakantie achter de rug en Laura start nu in groep 5. Net als voorgaande jaren schrijf ik altijd een terugblik over het afgelopen schooljaar. Want in de laatste week van de schoolvakantie vind ik het fijn om even stil te staan hoe het afgelopen schooljaar met Laura is gegaan.

Terugblik groep 4

Begin dit schooljaar begon Laura enthousiast aan groep 4. Ze had er heel veel zin in. Ze begon enthousiast met het oefenen van tafeltjes en haar leesniveau ging snel omhoog. Wat we niet konden voorzien was, dat we in een tweede lockdown terecht kwamen. Gelukkig konden we in november haar kinderfeestje nog vieren. Voor de zekerheid hielden we een kinderfeestje thuis. Het werd een super leuk heksenfeest met alles er op en er aan. We waren super blij dat we Laura toch een mooi feestje konden geven ondanks de oplopende coronacijfers. Het was een heerlijke middag waar we met veel plezier op terug kijken.

Tweede lockdown

In december 2020 was het helaas weer zo ver, de scholen gingen weer voor de tweede keer dicht. Dat was een enorme tegenvaller. We hadden het hier thuis even te kwaad hoor. Alle drie zaten we er even doorheen. Daarnaast was Laura enorm verdrietig. In de eerste lockdown wisten we al dat ze school enorm miste, dus nu moesten we deze periode toch op een goede manier door zien te komen. Ondanks dat ze het heel jammer vond dat veel leuke dingen, zoals het kerstdiner op school, niet door gingen, lukte het om toch alles te combineren. Ons werk, het thuisonderwijs en nog tijd samen door brengen om leuke dingen te doen. We bakten veel lekkere dingen samen, konden door het echte winterweer in februari zelfs schaatsen op natuurijs, deden veel spelletjes samen en we starten met een nieuwe hobby, namelijk geocaching. Een ideaal uitje om te doen tijdens coronatijd.

Campervakantie in Nederland

Eind januari kregen we het nieuws dat de scholen weer open gingen. Laura was enorm blij. Toen ze weer naar school mocht was het echt weer even wennen en haar weg vinden. Ook voor haar was het zoeken naar een nieuwe balans. Gelukkig pakte ze het schoolritme weer snel op en haalde ze de achterstand die ze had opgelopen tijdens de lockdown weer razendsnel in. Dank aan de juffen die alle kids zo goed geholpen hebben in deze coronatijd! Voor Laura was het ook even vreemd dat het in die periode minder goed met mij ging. Langzaam aan voelde ik me beter en wisten we daar ook een weg in te vinden. Wel misten we de uitjes en vakanties, dus boekten voor de meivakantie een camper. Zo wisten we zeker dat we ondanks de maatregelen toch in de meivakantie weg konden. Dat was een succes, onze campervakantie in Nederland was heerlijk en hier hadden we enorm van genoten.

Stop de tijd

Het schooljaar vloog voorbij na de meivakantie en voordat we het besefte begon al weer de zomervakantie. Afscheid nemen van de juffen en voorbereiden op groep 5. Maar eerst samen genieten van een heerlijke lange zomervakantie. We hebben samen een heerlijke reis gemaakt in Frankrijk, veel leuke uitstapjes gemaakt en activiteiten ondernomen. In zo’n laatste week van de schoolvakantie besef ik als moeder altijd weer hoe enorm snel de tijd gaat. Daarom geniet ik nu des te meer van de tijd die ik samen met Laura heb. Deze tijd komt nooit meer terug en maak ik maar een keer mee. Ik ben daarom dankbaar en blij dat ik deze tijd mag doorbrengen met mijn dochter. Soms zou ik de tijd wel eens stil willen zetten!

Start in groep 5

Maandag breng ik Laura op haar eerste schooldag weer naar school en neem ik afscheid van haar met een dikke knuffel. Haar nieuwe rugzak die ze in Frankrijk heeft gekocht staat al klaar, er zijn nieuwe gymschoenen gekocht en ze heeft er heel veel zin in. Wat zou ik graag even mee de klas in lopen om te kijken waar ze op school zit en welke juffen ze heeft. Maar daar moeten we even op wachten. Hopelijk krijgen we komend schooljaar weer de kans om eens de school in te lopen, te kletsen met de juffen en samen te kijken naar de werkjes die Laura heeft gemaakt. Een nieuwe start in een nieuwe schooljaar. Dag lieve meid, zet hem op in groep 5!

Is jouw kind goed gestart in het welke nieuwe scholjaar? Welke groep zitten jouw kinderen?

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.