Kreadoe lentefestival
Er op uit

De eerste keer naar het Kreadoe lentefestival

Afgelopen weekend was het zo ver. Ik ging voor het eerst met Laura naar het Kreadoe lentefestival in de jaarbeurs in Utrecht. Ik werd uitgenodigd om langs te komen en die uitnodiging nam ik graag aan. We hebben samen een ontzettend leuke en gezellige dag gehad. Ik keek er erg naar uit, omdat ik bijna zeker wist dat Laura dit een geweldig uitstapje zou vinden. En dat was het zeker. We hadden een super leuke dag en het einde van de dag had nog een leuke verrassing in petto! Daarnaast was het voor ons het eerste weekend van de meivakantie dus een mooi begin van onze vakantie. Zijn jouw kinderen creatief? Dan is dit zeker een leuk uitstapje om samen te maken. In deze blog vertel ik over onze ervaring met dit creatieve lentefestival.

Waarom naar het Kreadoe lentefestival?

Ik ben zelf af en toe wel creatief bezig, maar om mezelf nu een creatieveling te noemen nou nee. Toch wilde ik heel graag een keer met Laura hier heen. Ik hoorde namelijk van andere bloggers dat het echt de moeite waard is en dat er heel veel te doen is voor kinderen. Laura is zelf niet heel vaak creatief bezig, maar als ze tijd neemt en in een creatieve bui is, dan kan ze echt mooie en leuke tekeningen, schilderingen en andere creatieve projectjes maken. Zo maakte ze onlangs een leuk opbergkastje van karton voor haar kamer. Ik wilde haar dus ook meenemen om weer wat nieuwe inspiratie op te doen. Daarnaast is zo’n dag ook gewoon een bijzondere ervaring om rond te lopen tussen allerlei kraampjes, leuke spulletjes te shoppen en creatieve workshops te volgen.

Workshops van de Kreakids route

Van te voren had ik al het een en ander uitgezocht en ik wist dat het meestal erg druk is tijdens de Kreadoe beurs op zaterdag of zondag. Daarom had ik de workshops van te voren gereserveerd. Ik heb vooral gekeken naar de workshops van de Krea kids route omdat ik zeker wist dat deze geschikt waren voor kinderen. Laura mocht twee verschillende workshops uitkiezen. Ze koos voor de workshop plaknagels ontwerpen en een handspiegel versieren. Tijdens de eerste workshop kreeg ze plaknagels die ze zelf kon lakken met allerlei verschillende kleurtjes en patroontjes. Tijdens de tweede workshop mocht ze een handspiegel versieren met glitterklei, edelsteentjes en juweeltjes. Zo had ze meteen een leuke herinnering om mee te nemen naar huis. Daarnaast hebben we samen nog de gratis workshop gedaan van studio ins and outs. We mochten samen op de foto en zelf een leuk fotolijstje knutselen. Super leuk om te doen en om mee naar huis te nemen!

Kawaii inspiratie

Naast de workshops had ik Laura beloofd dat ze ook wat mocht shoppen op het Kreadoe lentefestival. Er stond een kraam van met allerlei leuke kawaii spulletjes, dus Laura kon haar geluk niet op omdat ze helemaal weg is van kawaii. Ze vindt het leuk om allerlei kawaii tekeningen te maken, maar is daarnaast ook dol op de knuffels en spulletjes. Ze koos voor een kawaii shopper, potloden en stiften en is helemaal blij met haar aankopen. Daarnaast snuffelden we in de kraam van de boekhandel De Buitelaar waar ze keuze had uit heel veel verschillende kawaii tekenboekjes. Ze kan voorlopig weer vooruit met oefenen met kawaii tekenen en heeft weer nieuwe inspiratie voor haar tekeningen. Na lang twijfelen koos ze voor het boek 101 schattige kawaii-tekeningen.

Shoppen op het Kreadoe lentefestival

Wat mij verder opviel op het het Kreadoe lentefestival is dat er enorm veel verschillende workshops te doen zijn, maar ook van alles te koop is op creatief gebied. Niet alleen op heb gebied van knutselen, tekenen en schilderen. Maar ook op het gebied van journallen, handwerken, kaarsen maken, bakken, houtbewerken en sieraden maken. Als je rond loopt op het lentefestival zie je zo veel leuke kramen dat je spontaan aan een nieuwe hobby wil beginnen. Voor kinderen is het ook gewoon heel leuk om te bekijken wat er allemaal is en om spulletjes te kopen zodat ze thuis weer lekker creatief bezig kunnen zijn. Het is dus vooral een festival om inspiratie op te doen en dingen uit te proberen. Het is over het algemeen niet goedkoop, dus als je op zoek bent naar koopjes, dan kun je het beter elders zoeken.

Op de foto met Jill

Tijdens het Kreadoe lentefestival was het mogelijk om een workshop of meet and greet te boeken met de populaire influencers Jill and Creachick. Voor beiden was ik helaas te laat met boeken. Ter plekke bleek het ook enorm druk waardoor een foto maken met een van hen er niet in zat. Tenminste dat dachten we. Echter bleek het einde van de dag toch nog een verrassing in petto te hebben. Laura en ik liepen nog wat rond en wilden richting huis gaan, totdat ze Jill in eens zag rondlopen. Ze vroeg of ze mocht vragen of ze samen op de foto mocht met Jill? Natuurlijk! Wat bleek, ondanks dat Jill haar werkdag er al op zat zitten, maakte ze toch nog tijd voor Laura en een paar andere meiden om om samen op de foto te gaan. Wat ontzettend leuk en gaaf dat Jill hier tijd voor maakte aan het einde van de dag. Behalve de foto maakte ze ook nog een praatje met Laura en dat zorgde ervoor dat Laura’s dag helemaal af was. Een super leuk en tof einde van deze dag op het Kreadoe lentefestival!

Volgend jaar weer?

Toen we aan het einde van de dag de trein richting huis pakten, vroeg ik Laura of ze volgend jaar weer wil gaan. Het antwoord was zeker ja! Ze heeft ontzettend genoten van de workshops, het shoppen en het op de foto gaan met Jill. Er is zo veel leuks te doen voor kinderen en volwassenen die van creativiteit houden, dat ik het helemaal niet erg vind om nog eens met Laura naar het Kreadoe lentefestival te gaan. Het is als moeder ook heerlijk om samen met je dochter zo’n leuke en gezellige dag te beleven. Wat wil je nog meer?

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.