Persoonlijk

De 5 best gelezen blogs sinds 1 jaar

Vandaag, op 1 oktober dit jaar bestaat mijn blog Rosa Schrijft precies 1 jaar. Dit is een goede reden om eens terug te blikken naar het afgelopen jaar. Wat heeft het me opgeleverd en wat zijn nu de best gelezen blogs van Rosa Schrijft?

Waarom ben ik begonnen met bloggen?

Dit is een vraag die ik nog wel eens krijg en ook mooi om regelmatig even bij stil te staan. Waarom doe ik dit ook al weer? Als eerste merk ik dat ik het bloggen erg leuk vind om te doen en dat ik er ook veel voldoening uit haal. Ik ben van oorsprong opgeleid als journalist en heb toen ik een studiekeuze moest maken heel bewust deze keuze gemaakt: ik wilde graag schrijven. Ondanks dat ik niet in de journalistiek terecht ben gekomen en in een hele andere branche werk, ben ik blij dat dit ik bloggen kan doen naast mijn baan en het moederschap.

Een flinke tijdsinvestering

Het geeft me voldoening en ik merk dat ik graag schijf over allerlei zaken die te maken hebben met moederschap, opvoeding en school. In ieder geval een goede reden om er mee door te gaan! Wel merk ik dat het allemaal behoorlijk wat tijd kost en ik ook mijn best moet doen om lezers te trekken. Het is een flinke tijdinvestering, alhoewel ik het graag doe. Ik besteed altijd veel tijd aan een blog en vind het dan erg jammer als het niet of nauwelijks gelezen wordt. Daarom ben ik ook dit jaar actiever geworden op sociale media, met name op instagram. Op die manier hoop ik natuurlijk nog meer lezers te trekken.

Best gelezen blogs op dit moment

Toch ben ik ook veel bezig met SEO, want ik weet dat sommige van mijn artikelen het ook goed doen op google. Ik zou het uiteraard super vinden als ook steeds meer lezers mij weten te vinden via google. Dit zijn op dit moment de blogs die in mijn top 5 staan:

  1. 8 tips: hoe ga je met korting naar de Efteling

Ik wist dat blogs over uitjes het altijd goed doen op moederblogs. Een van onze favoriete uitjes is toch wel de Efteling. Wij vinden een abonnement echter te duur, dus ik besloot me er eens in te verdiepen waar je allemaal korting mee kunt krijgen. Ik besloot dit in een blog te verwerken en dit bleek een schot in de roos. Dit artikel wordt namelijk goed in google gevonden. Daar ben ik heel blij mee!

8 tips: Hoe ga je met korting naar de Efteling?

2. Het besluit: er komt geen tweede kind meer

Dit artikel is het laatste artikel in een serie van 3 blogs over secundaire kinderloosheid. Alle drie de blogs zijn goed gelezen, maar deze blog, het laatste deel springt er wel uit qua lezerspubliek.

Het besluit: er komt geen tweede kind meer

3. Het geluk van een eerste kind en de wens voor een tweede

Het eerste deel van de serie over secundaire kinderloosheid: ik kan me nog goed herinneren hoe ik zat te twijfelen of ik over dit onderwerp zou schrijven. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb! Ik kreeg enorm veel goede en positieve reacties op mijn blog, veel meer dan ik had verwacht. Het is moeilijk onderwerp om over te praten, maar ik merk dat deze blogs voor veel mensen om mij heen toch een opening om er over te praten.

Het geluk van een eerste kind en de wens voor een tweede

4. Een periode van leven tussen hoop en vrees

Dit is het tweede deel van de serie. Dit gaat over een hele moeilijk periode in mijn leven, namelijk voer het moment dat mijn lang gekoesterde wens, namelijk een tweede zwangerschap, werkelijkheid werd. Echter duurde dit niet lang, want helaas kreeg ik een miskraam. Over deze zware periode in mijn leven schreef ik deze blog.

Een periode van leven tussen hoop en vrees

5. Trakteren op school afschaffen: een goed idee

Dit is nu echt zo’n artikel waarvan ik niet had verwacht dat het goed gelezen zou worden, maar dat wordt het dus wel. Blijkbaar is het toch een onderwerp dat veel leeft bij moeders. Het gaat over het feit dat er bij Laura op school geen traktaties worden uitgedeeld, maar ieder kind krijgt snoepjes van school. Dat betekent dus dat ieder kind altijd hetzelfde krijgt en je als moeder geen traktatie-stress hebt. Bovendien is er onderling geen discussie meer over wat gezonde en of leuke traktaties zijn.

Trakteren op school afschaffen: een goed idee

Welke blog vond jij het beste en waarom? Laat het me weten want ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

Ik zou het erg leuk vinden als jullie mij ook volgen via facebook en instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.