Vakantie spelletjes
Spelen

6 X Onze favoriete vakantie spelletjes

De zomervakantie is weer bijna aangebroken. De periode om samen met het gezin tijd door te brengen en lekker op vakantie te gaan. Wij nemen tijdens onze vakanties altijd spelletjes mee om samen te doen. Daarom hierbij een blog met een overzicht van onze favoriete vakantie spelletjes om mee te nemen.

Vakantie spelletjes moeten vooral makkelijk zijn om mee te nemen. Liefst niet groot en compact, zodat het weinig ruimte inneemt in de koffer of tas. Zeker als je gaat kamperen is het belangrijk kritisch te zijn wat je neemt. Je moet immers al zo veel spullen meenemen. Daarnaast moeten het spelletjes zijn die je makkelijk even tussendoor kan doen, dus niet liefst al te lang duren. Ook is het fijn als kinderen deze spelletjes samen kunnen doen zodat ze zelfstandig kunnen spelen. Hierbij dus een overzicht van leuke, compacte en makkelijk mee te nemen vakantie spelletjes voor heel het gezin.

1. Uno

De eerste keer dat wij Uno speelden was op een camping in Frankrijk. Onze buren hadden het spelletje Uno en het was meteen een hit bij onze kinderen. Urenlang hebben de twee zich vermaakt met dit kaartspelletje. Je kan het met een grote groep spelen maar ook met zijn tweetjes.

Leeftijd: vanaf 6 jaar oud

Voor jongere kinderen is een junior variant van Uno te krijgen. Dit kun je spelen met kinderen vanaf 3 jaar oud.

2. Jungle speed

Jungle speed is hier thuis al een tijdje een hit. Laura vindt het echt super leuk om te doen. Ik ben er zelf niet zo’n held in, want het gaat om snel reactievermogen. Je moet namelijk zodra jij en je tegenspeler dezelfde kaarten hebben, zo snel mogelijk de totem pakken. En dat levert soms hilarische momenten op. Jungle speed wordt verkocht in een doos, maar er zit een zakje bij waar je de kaarten en totempaal in kunt bewaren. Daardoor is het makkelijk mee te nemen en neemt het weinig ruimte in beslag.

Leeftijd: vanaf 7 jaar

3. Story cubes

Story cubes is een spel waarbij je met dobbelstenen jouw eigen verhaal maakt. Het prikkelt je fantasie en kinderen verzinnen vaak de leukste, gekste en meest bijzondere verhalen. Laura vindt dit een van de leukste vakantie spelletjes. Je kan het ook even snel tussendoor doen en daardoor is het heel geschikt voor op reis. De dobbelstenen zitten in een klein, compact doosje, dus dit voldoet echt aan het ideale vakantie spelletje. Dit spelletjes is geschikt voor alle leeftijden.

Tip: Lees ook deze blog met 25 tips tips om buiten te spelen in de buurt of tuin

4. Lama

Lama is een heel leuk spel dat enorm populair is bij kinderen. Het is een spel dat snel en makkelijk gespeeld kan worden, maar er komt ook een beetje tactiek bij kijken. Je denkt dat je aan het winnen bent, maar dat kan in eens veranderen. Dat is het leuke van dit spel. Wij hebben al heel wat avondjes Lama gespeeld. Dit spel is in 2020 tot spel van het jaar gekozen.

Leeftijd: vanaf 8 jaar

5. Dieven

Ik kende dit spel helemaal niet, totdat we dit cadeau kregen tijdens de feestdagen. Op een avond toen we niets te doen hadden, zijn we er mee begonnen. Het is in het begin even puzzelen met alle verschillenden kaarten, maar Laura had het ondanks dat het geen simpel spelletje is, snel door. Het is een klein doosje, dus en dus makkelijk om mee te nemen.

Leeftijd: vanaf 8 jaar

6. Dobble

Dobble is een kaartspel met 55 kaarten met 8 dezelfde symbolen. Je moet steeds proberen het identieke symbool te vinden en te benoemen. Het gaat hier om reactievermogen. Wie het snelst is wint. Het leuke van dit spelletje is, dat je het op meerdere manieren kunt spelen. Daardoor wordt het niet snel saai. daarnaast zitten de kaarten in een klein blikje en is het dus makkelijk voor op vakantie.

Wat voor spelletjes speel jij graag op vakantie met het gezin?

Foto gemaakt door Infozecchiantonella van Pixabay

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.