wandeling in het bos met kind
Er op uit

5 tips: wat is er te doen in de herfstvakantie?

Wat gaat de tijd toch snel, de herfstvakantie komt er al weer aan. Uiteraard een prima week om er op uit te gaan. Natuurlijk kun je lekker met jouw kind naar de film gaan, gaan zwemmen of naar het theater. Maar in de weken van de herfstvakantie 2019 zijn er ook allerlei extra leuke activiteiten te doen. Hierbij 5 tips die niet zo voor de hand liggen, maar wel heel leuk zijn. Lees je mee?

1. Museumkidsweek

Wij zijn echte museumliefhebbers en gaan ook graag met Laura naar het musea. Maar dan moeten er wel genoeg leuke activiteiten zijn voor kinderen, want alleen maar kijken daar vindt mijn dochter niet veel aan. Van 12 t/m 27 oktober zijn er in heel veel musea extra activiteiten te doen voor kinderen, super leuk dus. Het thema is dit jaar reizen. Kijk voor het overzicht van alle activiteiten hier:

https://museumkids.nl/museumkidsweek

2. Nationale archeologie dagen

Op 11, 12 en 13 oktober zijn het nationale archeologie dagen. In het zuiden is het dan al herfstvakantie en dan zijn er allerlei activiteiten te doen rondom dit thema. Ook voor kinderen zijn er activiteiten zodat zij kennis kunnen maken met wat archeologie is. Denk aan een middeleeuwse markt, uitzoeken en wassen van vondsten en zelf op zoek naar naar bijzondere schatten. Dus heb jij een kind dat interesse heeft in geschiedenis of een echt speurneus is. Kijk dan eens naar het programma wat er allemaal te doen is:

https://www.archeologiedagen.nl/

3. ING wilde buiten dagen

Wij gaan altijd in herfstvakantie lekker naar buiten het bos n. De natuur veranderd, ziet en mooi kleurrijk uit en overal schieten de paddenstoelen uit de grond. Natuurmonumenten organiseert in de herfstvakantie in heel het land gratis kinderactiviteiten. Kijk op de site waar nog plek is. Het is gratis, maar je moet je wel van te voren aanmelden!

https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/ing-wilde-buiten-dagen

4. De week van het landschap

van 12 t/m 27 oktober is het de week van het landschap. Wat houdt dat in? Er zijn dan allerlei activiteiten zoals wandelingen, vaartochten en themadagen bij jou in de buurt. Denk aan een paddenstoelenwandeling, een streekmarkt of kookworkshop. Op de site kun je specifiek zoeken naar kinderactiviteiten. Veel activiteiten zijn gratis of je betaalt een kleine bijdrage.

http://www.weekvanhetlandschap.nl

5. De kabouterweek van Staatsbosbeheer

In de herfstvakantie is het kabouterweek bij Staatsbosbeheer. Vooral voor jonge kinderen t/m 7 jaar is dit een hele leuke activiteit. Ga lekker het kabouterpad lopen bij jou in de buurt. Voor oudere kinderen zijn er paddenstoelenwandelingen of een wilde dierensafari. Wat denk je bijvoorbeeld van op zoek gaan naar de bever in de Biesbosch, ree├źn zoeken in de Veluwe of speuren naar zeehonden in Zeeland?

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: https://www.staatsbosbeheer.nl/herfstvakantie

Wil je toch nog een nachtje of weekend weg dicht bij huis in een mooi natuurgebied? Kijk dan eens naar Stay Okay Dordrecht. Een prachtige locatie midden in de natuur van de Biesbosch. Wij gingen er vorig een weekend heen. Kijk eens naar: https://www.mamsatwork.nl/stayokay-dordrecht-overnachten-biesbosch/

Wat zijn jouw plannen voor de herfstvakantie en heb jij nog leuke tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.