Schoolfotoboek
School

Schoolfoto’s bewaren in een in schoolfotoboek

De laatste tijd ben ik erg bezig met fijne momenten beleven met mijn gezin. En dan vooral veel foto’s maken en herinneringen vastleggen. Mijn dochter wordt steeds ouder en ik merk dat ik het liefst alle herinneringen zo goed mogelijk wil bewaren. Dat geldt ook voor schoolfoto’s dus besloot ik deze te bewaren in een schoolfotoboek.

Schoolfoto’s bewaren

Ik wilde al een tijdje iets doen met de schoolfoto’s. Echter was dit iets wat maar bleef liggen en het kwam er steeds niet van. Tot dat ik begon aan een opruimklusje en alle schoolfoto’s van de afgelopen vier jaar van mijn dochter tegenkwam. Ik legde alle foto’s onder elkaar op tafel en vond het zo leuk om de verandering van haar te zien van de afgelopen jaren. Toen dacht ik: hier moet ik echt iets mee doen! Ik wil deze schoolfoto’s op een bijzondere manier bewaren, zodat mijn dochter later een mooie herinnering heeft als ze volwassen is. Het idee om de schoolfoto’s en andere herinneringen van de basisschool te bewaren in één boekje kwam bij me op.

Tip: lees ook mijn blog met 10 tips voor een goed oudergesprek

Foto’s inplakken in het schoolfotoboek

Toevallig kwam ik in contact met Lindi van FSHappiness en ik werd enthousiast van haar webshop. Ze stuurde me een schoolfotoboek op en ik kon beginnen met alle schoolfoto’s in te plakken. Het leuke is dat op de eerste pagina meteen een overzichtje staat waar je van alle jaren een kleine pasfoto kunt plakken. Daarna zijn er invulpagina’s waarop persoonlijke vragen staan en vragen over de eerste schooldag. Behalve ruimte voor de schoolfoto’s zijn er nog volop andere herinneringen die kunt vastleggen in het boekje.

Herinneringen van elk schooljaar

Van elk nieuw schooljaar is er ruimte om een schoolfoto op te plakken, maar ook een klassenfoto, een broer – en zussenfoto of andere herinneringen, zoals een bijzondere tekening, kaartje of gedichtje. Ook staan er van ieder jaar een aantal vragen die je kunt invullen. Zoals: wie zijn je vriendjes of vriendinnetjes? Waar ging je naar toe op schoolreisje en wat was er bijzonder aan dit schooljaar? De ruimte die overblijft naast de schoolfoto’s en de klassenfoto’s heb ik gebruikt om een leuke herinnering op te plakken. Bij groep 2 heb ik een leuke kaart van de juffen opgeplakt en bij groep 3 een mooi gedichtje van de de juffen. Op de laatste pagina van het boekje is er ruimte om vragen op te schrijven over het einde van de basisschoolperiode. Vragen zoals: Wat was het schooladvies? Naar welke middelbare school ga ik en waarom?

Herinnering voor later

Het schoolfotoboek is echt een aanrader als je besluit de schoolfoto’s en andere herinneringen te bewaren in een boekje. Zo zie je op een bijzondere manier in één boekje hoe jouw kind verandert in de loop van de jaren van kleuter tot tiener. Een hoe leuk is het om dit cadeau te doen aan jouw kind als hij of zij volwassen is? Door de schoolfoto’s en andere herinneringen vast te leggen in een schoolfotoboek zorg je voor een mooie herinnering voor later.

Dit artikel is in samenwerking opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.