Cadeau puber
Feestdagen

Leuke cadeau ideeën voor puber jongens en meiden

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor een puber voor de feestdagen? Lees dan deze blog met allerlei cadeau ideeën voor zowel jongens als meiden.

Een cadeau voor een puber

Een leuk cadeau kopen voor een puber is niet makkelijk. De leeftijd dat een puber blij is met speelgoed, is echt voorbij. Maar wat koop je nu voor een puber waar hij of zij blij mee is? Op Kadovoorkids.nl heb je een mooi overzicht met cadeaus voor diverse leeftijden. In deze blog geef ik je inspiratie voor cadeau ideeën voor zowel jongens als meiden.

Games en koptelefoons

De tijd dat gamen alleen iets is voor jongens, is echt voorbij. Steeds meer meiden gamen en hebben er veel plezier mee. Veel games kunnen ook online gespeeld worden samen met vrienden en dat maakt gamen ook een sociale activiteit. Als je een computergame wil kopen voor een puber, is het belangrijk om goed uit te zoeken voor welke spelcomputer de game is bedoeld, voor welke leeftijd de game geschikt is en welk genre passend is. Denk bij het gamen bijvoorbeeld ook aan een goede koptelefoon. Ook fijn voor het luisteren naar luisterboeken of muziek.

Legosets voor pubers

Heb je een puber die van bouwen houdt? Lego heeft tegenwoordig ook heel veel mooie legosets die leuk zijn voor zowel jongens als meiden. Denk bijvoorbeeld aan de mooie Harry Potter of Disney legosets voor pubers vanaf 13 jaar. Een legoset in elkaar zetten zorgt daarnaast ook voor afleiding en blijkt zelfs stress verlagend te werken voor zowel kinderen, pubers als volwassenen. Het helpt ook je gedachten te verzetten en even tot rust te komen. Ideaal dus om lekker bezig te zijn zonder scherm.

Bord- en kaartspellen

Een leuk bord- of kaartspel is altijd een mooi cadeau om te geven. Het stimuleert om even samen met het gezin of vrienden iets leuks te doen of gezamenlijk een activiteit te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan spellen zoals Ticket to Ride, Escape room, Codengames of Exploding Kittens. Ga voor spelleninspiratie eens langs bij de lokale spellenwinkel.

Creatief bezig zijn

Heb je een zoon of dochter die houdt van creatief bezig zijn? Dan zijn de feestdagen bij uitstek geschikt om creatieve materialen cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan schildermaterialen, materialen om sieraden te maken of teken-of kleurboeken voor pubers. Mijn dochter vindt het bijvoorbeeld leuk om bezig te zijn met kawai en doodles tekenen.

Make-up en sieraden voor meiden

Meiden zijn bijna altijd blij met make-up of sieraden. Ook vinden ze het heerlijk om met een cadeaubon van de Etos of Kruidvat te shoppen voor make-up of een lekker geurtje. Als het gaat om mooie, bijzondere sieraden voor puber meiden, lees dan eens deze blog over Kaya sieraden, met gepersonaliseerde armbanden en kettingen met naam.

Samen iets leuks doen

Heb je helemaal geen idee wat voor cadeau past bij jouw puber, dan kun je altijd nog een cadeaubon maken om samen iets leuks te doen. Denk aan een sportieve activiteit zoals klimmen of boulderen en na afloop iets gaan eten in een restaurant. Samen een high tea doen en naar de film of een kaartje voor een theatervoorstelling of musical valt bij meiden vaak goed in de smaak.

Leuke boeken of strips

Tegenwoordig lezen pubers veel minder boeken dan vroeger. Dat is jammer, want er zijn er heel veel leuke boeken verkrijgbaar voor pubers. Iedere jaar is het in september boekenweek voor jongeren. In deze boekenweek staan boeken die jongeren graag lezen centraal. De boeken van Mel Wallis de Vries zijn op dit moment bijvoorbeeld razend populair. De boeken zijn jeugdthillers die veel jongeren erg spannend vinden om te lezen. Check wel goed de leeftijdsindicatie in verband met het onderwerp. Wat ook leuk is om te geven als cadeau voor een puber zijn strips. Het lezen van strips is onder pubers een van de meest populaire vormen van lezen. Kijk bij de lokale boekhandel eens bij de categorie Young Adult voor inspiratie.

Een online fotoboek

Een origineel cadeau voor jouw puber is een online fotoboek met een verzameling foto’s van vrienden en familie. Vraag vrienden en familie leuke foto’s op te sturen en maak en een mooi boek van als verrassing. Tegenwoordig staan foto’s bijna allemaal online, maar ik weet zeker dat jouw puber toch nog blij zal zijn een een fotoboek met leuke foto’s van vakanties of uitstapjes met vrienden of familie!

Heb jij nog tips voor originele cadeau ideeën voor een puber of tiener?

Foto’s van Pexels

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram.

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt. Lees hier meer over het gebruik van affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.