Bulletjournal geeft rust
Persoonlijk

5 X activiteiten die mij helpen om tot rust te komen

De coronaperiode van het afgelopen jaar was een onrustige periode waarin ik vaak behoefte had aan rust. In deze tijd heb ik een aantal activiteiten vaker gedaan waarvan ik weet dat deze mij helpen om tot rust te komen in mijn hoofd. Als je een periode hebt waarin je stress ervaart, is het goed om eens te kijken welke activiteiten jou helpen om tot rust te komen. Dit zijn activiteiten die mij de afgelopen periode geholpen hebben.

1. Wandelen

Tijdens de coronaperiode ben ik begonnen met wandelen. Voor deze tijd deed ik dit ook al wel, maar sinds corona ben ik dit veel vaker gaan doen. Mede omdat de sportscholen gesloten waren en ik weinig energie had om hard te lopen. Toch wilde ik graag in beweging blijven en ben daarom begonnen met wandelen. Ik spreek vaker af met vriendinnen om een wandeling te maken, maar loop ook graag een rondje van ongeveer een uurtje na het eten in de avond. Op zo’n moment denk ik veel na en vind het juist fijn om even niemand om me heen te hebben. Dan kan ik mijn eigen gedachtes op een rij zetten en even helemaal tot rust komen. Lees ook eens deze blog over de voordelen van wandelen.

2. Yoga

Ik doe al zeker tien jaar aan yoga en heb daar altijd veel baat bij gehad. Het zorgde er voor dat ik geen rug en schouderklachten kreeg en dat ik tot rust kwam. Ik ging altijd op maandag naar een vaste yogales en miste het dus enorm dat de sport- en yogascholen dicht gingen. Ik besloot daarom thuis te beginnen met yoga. Natuurlijk is dat heel anders dan een yogales, maar het heeft mij geholpen om de corona lockdown door te komen. Er is een periode geweest dat ik zelfs iedere ochtend en iedere avond een yogales thuis deed. Ik gebruik op dit moment de online lessen van yoga tv, maar ook op you tube zijn heel veel fijne yoga lessen te vinden. Ik vind de lessen van bijvoorbeeld Yoga with Adrienne prettig om te doen.

Lees ook mijn blog hoe je yoga oefeningen kunt inplannen in het dagelijks leven

3. Bullet journal

Ik kreeg anderhalf jaar geleden tijdens de feestdagen een duurzame dotted bullet journal cadeau. Ik was blij met zo’n mooi bullet journal, maar toch bleef het een tijdje in de kast liggen en deed ik er niet veel mee. Totdat we vorig jaar op vakantie gingen en ik besloot mijn bullet journal mee te nemen. Eindelijk had ik er tijd voor om met een bullet journal te beginnen. Ik vond het moeilijk er een start mee te maken, dus gebruikte het in eerste instantie als een soort dagboek om herinneringen op te schrijven of dingen op te schrijven waar ik dankbaar voor was. Daarna ben ik het ook gaan gebruiken om ideeën voor mijn blog uit te werken, lijstjes te maken en plannen uit te werken. Het uitwerken van ideeën en het maken van lijstjes zorgt er voor dat ik tot rust kom en geeft mij een ontspannend gevoel.

4. Kleuren voor volwassenen

Jaren gelden kreeg ik een keer een kleurboek voor volwassen cadeau. Ik had het nog nooit gedaan, dus vroeg me af of het wel iets voor mij zou zijn. Tijdens een vakantie begon ik aan het inkleuren van de kleurplaten. Het is een heel precies werkje en doordat je er zo geconcentreerd mee bezig bent, is er geen ruimte meer om aan andere dingen te denken. Dat zorgt er juist voor dat je helemaal tot rust komt in je hoofd. Als ik me nu onrustig voel, ga ik vaker in de avond een half uurtje kleuren. Door even helemaal gefocust te zijn op iets anders voel ik me een stuk rustiger. Het gaat echt om de activiteit en niet om hoe mooi het eindresultaat zal zijn. Overigens vind ik het ook een leuke activiteit om samen met mijn dochter te doen als zij bezig is met knutselen.

5. Tuinieren

Ik merk dat als ik een periode van stress heb en moe ben, sporten vaak veel energie kost. Hardlopen doe ik graag maar kost me ook veel energie. Gelukkig lukt yoga en wandelen wel. Daarnaast is er nog een vorm van bewegen die ik fijn vind om te doen en zorgt dat ik tot rust kom in mijn hoofd. Dat is tuinieren. Ik ben niet iemand met hele groene vingers, maar vind het heerlijk om lekker bezig te zijn in de tuin. Het geeft mij voldoening om te zorgen dat de tuin er mooi uit ziet met bloemen en planten. Wij wonen in een woonwijk in de stad, maar hebben gelukkig wel een kleine tuin bij ons huis. Toen we de tuin gingen aanleggen hebben we bewust gekozen voor veel groen, zoals een grasveldje en een groene haag. Een uurtje tuinieren is voor mij echt een rustgevende activiteit.

Welke activiteiten helpen jou om tot rust te komen? Wat geeft jou ontspanning waardoor je tot rust komt in je hoofd? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Vond je dit leuk om te lezen en wil je meer lezen van mij? Dan zou ik het leuk vinden als je mij volgt op facebook of instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.